Kaikilla on omat pelinsä joita he ovat pelanneet enemmän kuin mitään muuta. Syitä on varmasti monia ja vaikka tuntimäärä on helpoin mittari, niin se ei suinkaan ole ainoa.

 

 

 

Itselläni on useampi peli jotka olen pelannut läpi monta kertaa, vaikka niiden tarinassa ei olisi mitään varsinaista eroa. Jotkut pelit vaan ovat sellaisia että niistä osaa todella nauttia useamman kerran. Tietysti on myös pelejä joissa tarina voi muuttua. Itse en laske pelatuimpia pelejä pelkästään ajallisesti, vaikka se on yksi mittari.

- Kuinka hyvin peliä on oppinut pelaamaan

- Kuinka hyvin tuntee pelin niksit

- Kuinka monta tuntia on pelannut

- Kuinka monta kertaa pelin on läpäissyt

- Kuinka paljon pelistä edelleen nauttii

- Kuinka usein peliä pelaa

- Kuinka mielellään peliä pelaisi uudelleen

 

Jotta vähän tulee monipuolisuutta niin karusti vain yksi per pelisarja.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Dragon's Dogma: Dark Arisen

- Tämä muistuu mieleen juurikin siksi että sitä tuli yhteen väliin pelattua erittäin paljon ja enemmänkin voisi pelata, jos olisi aikaa.

 

Max Payne 2: Fall of Max Payne

- Läpäistä monta kertaa ja kaikilla vaikeusasteilla.

 

Dark Souls

- Jos sarjasta pitäisi valita yksi niin otan sen minkä olen läpäissyt useamman kerran. Vaikka DS3 olisikin oma suosikki.

 
24. Castlevania: Symphony of the Night

Tämä on niitä pelejä jotka mielellään aloittaisi vaikka kokonaan alusta ja pelaisi uudelleen loppuun asti, jos vain olisi aikaa. Muistan hyvin että tämä on niitä tapauksia joihin on saanut upotettua paljon aikaa jotta saa Alucardin kehitettyä loppuun asti ja saa kaikki parhaat varusteet. Karkea arvio olisi että kyllä tähän on käyttänyt sen 50-70 tuntia ja silti pelissä olisi vielä paljon puolia joihin voisi uppoutua, koska aseita on niin paljon.


23. Borderlands 2

Kaikkineen lisäsisältöineen tähän on saanut upotettua aika tuoreesti paljon aikaa. Kyllähän tämä on sellainen pelisarja joka herkästi syö paljon aikaa jos haluaa saada huippuhyviä varusteita ja pelihahmon joka taso on se +50. Sitä en sitten tiedä että kuinka mielellään tätä pelaisi uudestaan kun aika paljon toistoahan tämä on.


22. Victor Vran

Tämänkin on ehtinyt läpäisemään useamman kerran ja aika kattava arsenaali legendaarisia aseitakin löytyy joten kyllä tämä on aika tutuksi ehtinyt tulla. Eliittihaasteiden kanssa pelattavaa olisi vieläkin vaikka kuinka mutta itse olen suhteellisen tyytyväinen nykyiseen varustukseen, vaikka edelleen olisi monia asioita joita voisi edelleen kehittää. Kattava valikoima erilaisia aseita pitää lisäksi mielenkiinnon korkealla ja sitten ovat ne kykykortit. Tämä on niitä pelejä jonka kohdalla osaan sanoa että kyllä sitä aikaa on käytetty se +100 tuntia.


21. Soul Calibur III

Helposti se eniten pelattu tappelupeli joka ylittää myös Tekken 3:n. Kaikki hahmot avattu ja tarina suoritettu kaikilla hahmoilla ja Chronicles of the Swordissa levattu pelihahmo maksimitasolle. Edelleen sellainen peli johon voi mielellään upottaa lisää aikaa ja kyllä tätä ehti kakkospleikkarin aikaan pelata ainakin sen 100 tuntia ei taida edes riittää. Pelkästään hahmojen tekemiseen on mennyt kymmeniä tunteja.


20. Sly 3: Konnien Kunnia

Sly kakkosen ja kolmosen olen pelannut molemmat about yhtä monta kertaa läpi, mutta kyllä tähän kolmoseen on saanut upotettua eniten aikaa ja vaikka se aika ei ole kovin korkea niin pelkästään se miten paljon on tullut merirosvo minipeliä pelattua ansaitsee paikan tällä listalla. Tämä on helposti niitä pelejä jotka voi edelleen aloittaa ja pyyhältää läpi nauttien sillä tässä pelissä on ehkä ne parhaat sivutehtävät, vaikka kakkosessakin on monta timanttista, unohtamatta keräiltäviä tarvikkeita joita kolmosessa ei taas ole.


19. Godfather

Tämä oli pitkä harkinta Kummisedän ja Arpinaaman välillä. Vaikka Scarface: World is Yours on pelattu täysin läpi ja siihen on saanut upotettua todella paljon aikaa, niin tämän on pelannut läpi useamman kerran mikä niukasti ansaitsee sille paikan täällä. Godfather on jotenkin helpommin lähestyttävä peli kuin Scarface, vaikka Scarface onkin näistä kahdesta niukasti se parempi peli. Silti, kyllä tätä peliä on pelattu enemmän. PS2:lla perusversio ja PS3:lla Don's Edition.


18. Mass Effect 3

Hyvin tiukka kisa kakkosen ja kolmosen kanssa mutta karkeasti veikkaisin että olen pelannut kolmosen läpi useammin kuin kakkosen, vaikka tuntimäärällisesti eroa ei näiden kahden välillä niin paljoa olekaan. Melkein voisin sanoa että ME2 on pelinä parempi, mutta mututuntumalla sanoisin että kolmonen on ehkä hieman enemmän pelattu peli.


17. Teenage Mutant Ninja Turtles II: Battle Nexus

Tämä oli yhteen aikaan SE peli. Sitä pelattiin todella paljon sekä yksinpelinä että moninpelinä ja kaikilla hahmoilla, jotta kaikkien kenttien arvosana olisi sitä huipputasoa. Vaikka se ei tuntimäärällisesti ehkä olekaan samaa tasoa kuin monet muut tällä listalla niin huomioiden pelin pituuden ynnä muun, nin kyllä se on aika korkea, mutta kaikista TMNT peleistä, tämä on se, mitä olen pelannut kaikista eniten. Päihittää kaikki jotka ovat tulleet ennen ja jälkeen.


16. Smite

Tämä on niitä tapauksia joista kiitos Steamin, osaan sanoa aika tarkan pelimäärän. Tietysti vähän aikaa pelasin ennen Steamia ja myös PS4:lla olen kokeillut joten voisia sanoa että noin 700 tuntia olen tätä peliä ehtinyt pelaamaan ja se on korkein määrä Steam pelien joukossa, ylivoimaisesti. Se on kaikki todella ansaittua sillä valtava määrä todella hyvin tehtyjä jumalia pitää mielen virkeänä ja tämä on sellainen peli jota vieläkin pelaan ajoittain ja joka on syrjäyttänyt LoLin. Triviana voisi sanoa että itse pelaan pelkästään areenaa.


15. Middle-Earth: Shadow of War

Vaikka tämän pelin tapauksessa pelitunnit eivät ole vielä sitä 70 tuntia korkeammat, niin silti valitsen tämän Shadow of Mordorin ohi, jossa pelitunnit taitavat olla lähempänä sitä 100 tuntia. Syynä on se, että tämän pelin tapauksessa platina pokaalin ansaitseminen vei huomion pidemmäksi aikaa ja tässä pelissä on niin paljon asioita joihin uppoutua. Hyvin vaikea sanoa että onko tämä todella ykköstä parempi peli, mutta isompi se on ja jos aikaa olisi, niin kyllä tämä hyppäisi nopeasti sinne +100 tuntiin, jos kampanjan pelaisi uudestaan.


14. Dragon Age: Inquisition

Hyvin vaikea sanoa että olisiko tämän sarjan valinta Origins vai Inquisition. Originsin olen pelannut läpi useamman kerran ja siellä pelitunnit ovat helposti sitä +100 luokkaa. Päädyin valitsemaan tämän johtuen siitä että tämä on vain niin paljon laajempi peli ja koska osaan sanoa että omat pelituntini tämän kanssa ovat viimeisimmän tarkistuksen mukaan 175 tuntia. Origins on oma suosikkini, mutta puhtaasti tämän pelin valtavuuden vuoksi päädyin nyt valitsemaan tämän ja koska päähahmolla on puheääni, niin siitä annetaan extrapiste.


13. League of Legends

Moninpeli ja läheisimpien pelikaverien ykköspeli todella kauan. Tämä saattaa hyvinkin olla niitä pelejä joissa menee se 1000 tuntia rikki sillä sen verta kauan on tätä ehditty pelaamaan kimpassa. Tosin enää ei tule niinkään pelattua mutta puhtaasti pelituntien määrässä tätä peliä ei ohiteta kovinkaan äkkiä, paitsi silloin, kun niitä tunteja ei vain pystytä luotettavasti laskemaan. Tosin, en usko että tämänkään tapauksessa niitä pystytään luotettavasti laskeamaan.


12. Uncharted 4: Thief's End

Platina, siinä syy miksi tämä ansaitsee paikkansa tässä. Platina nimittäin vaatii kaikkien vaikeustasojen läpäisyn sekä moninpelin (p*skaa). Tätä peliä on tullut pelattua todella paljon ja vaikka tuntimäärällisesti ollan vasta jossain +70 tunnissa niin sen verran monta kertaa tämä peli on pelattu läpi ja sen verta monilla eri grafiikoilla ja tehosteilla, että se on pelisarjan ylivoimainen kruunu.


11. Red Dead Redemption

RDR2 on sen verran tuore peli että en vielä vaihtaisi sitä ykkösen yli, missä on kuitenkin lännen legenda saavutus avattu. Platinaa ei ole kummassakaan hankittu, ei tulla hankkimaankaan (koska moninpeli) mutta kyllä näistä kahdesta pelistä kakkosen pelitunnit tulisivat ylittämään ykkösen 70-100 tuntia mitä sitä on ehtinyt pelaamaan. Tällä hetkellä RDR2 on siinä 70 tunnin kieppeillä, mutta varmaksi en osaa sanoa mutta jos aikaa olisi muilta peleiltä, niin mielellään uppoutuisin jälleen tähän maailmaan.


10. Gwent (Beta)

Sääli on suuri sillä Gwentin tapauksessa pelasin betaa todella paljon sillä se oli erittäin hyvin tehty kehittyneempi versio Witcher 3:n minipelistä. Varsinainen julkaistu versio on todella erilainen, eikä pelkästään hyvällä tavalla, sillä se ei enää samalla tavalla napannut kiinnostusta itselleen ja on nyt jäänyt aikalailla kokonaan unohduksiin. Betaa tulikin pelattua sellaiset 550 tuntia ja Gwent on edelleen ehkä ainoa peli jossa beta on parempi, kuin valmiina julkaistu peli.


9. Crash Team Racing

Tämä on myös yksi niitä pelejä joita on pelattu todella paljon yksin ja kaksin ja vaihdellen vielä useamman pelaajan voimin. PS1:llä tämä o edelleen yksi niitä eniten pelattuja pelejä, mikä on melkoinen saavutus rallipeliltä. Tosin PS3:lla tätä on pelattu ehkä vieläkin enemmän sillä sen verta monta huippusijaa on aika-ajoissa hankittu ja sen verta monta hahmoa avattu ja jokaisella tietysti pelattu. Nitro Fueled ei ole vielä hankittu, mutta jossakin vaiheessa sekin tulee varmaan korkattua. CTR on kuitenkin rallipelinä ylivoimainen kaikkiin kilpailijoihinsa verrattuna ja tulee sellaisena myös pysymään.


8. Wolf Among Us

Telltale pelit nyt eivät ole pituudeltaan merkittävästi sitä 10 tuntia pidempiä, mutta tämä on pelattu läpi sen verran monta kertaa että kyllä liikutaan siellä +70 tunnin tienoilla. Tämä on yksi niitä pelejä jotka olen pelannut todella montaa kertaa ja olen todella hyvin tietoinen eri valintojen vaikutuksista ja eri keskustelujen repliikeistä. Vaikka en repliikkejä ulkoa osaakaan, niin tietyt kohtaukset ovat todella hyvin muistissa ja tämä on vieläkin sellainen peli jonka todella mielellään maratoonaa läpi, nauttien joka hetkestä, vaikka ne ovatkin todella tuttuja.


7. Batman: Arkham City

Kaksi sanaa: Platinum Trophy. Tämä on niitä platinoita joiden eteen piti todella tehdäkin jotakin sillä haastekenttiin upposi todella paljon aikaa, niin ja kyllähän tämä peli on pelattu läpi ainakin viitisen kertaa. Kyllä tämän pelin kanssa menee se 100 tuntia rikki sillä sen verta paljon on niitä haastekenttiä pelattua ja kyllähän siihen pääpeliinkin on sekä Lepakkomiehellä että Kissanaisella käytetty paljon aikaa ja tämä on Arkham sarjasta se peli jonka voisi edelleen pelata läpi.


6. Devil May Cry 3: Dante's Awakening

Devil May Cry 5 on niin uusi peli että ei se pääse millään tämän pelin lukemiin, puhumattakaan myös siitä että kolmosessa oli paljon osia Danten kyvyistä joita pitä kehittää, joten se vaati enemmän pelaamista. Sitten ovat myös koodi joilla sai avattua kaikki vaikeustasot ynnä muut, joten kyllä tätä peliä on tahkottu todella paljon eikä liene liioittelua jos sanotaan että kyllä tämänkin tapauksessa ollaan lähellä sitä 100 tuntia.


5. Final Fantasy VIII

Final Fantasy sarjaan on uponnut niin paljon tunteja. FF7 on pelattu läpi monta kertaa ja siinäkin pelitunnit on varmaan sitä +200 tuntia, ellei jopa 300. Kasi menee pitkälti samoihin lukemineen joten tämä menee ihan mututuntumalla että kumpaa näistä on tullut pelattua enemmän. Uskaltaisin kuitenkin veikata että kasi on se mitä on itse tullut tahkottua enemmän. Jos ei nyt niin sen verran mietin tulevaisuuden näkymiä, että todennäköisesti FF8 tulee olemaan se mitä jatkossa tulee pelattua enemmän, sillä FF7 remake on aivan uusi peli, mutta FF8 Remaster on samaa tuttua ja kyllä se saattaa jossakin kohtaa tulla hankittua.


4. Resident Evil 4

Tämä on vaikea valinta sillä RE6:sta osaan sanoa kuinka paljon olen sitä pelannut, viimeisimmän laskennan mukaan sitä on pelattu 220 tuntia mistä varmaan puolet on Mercenaries moodia ja platinakin on kyseisestä pelistä ansaittu. Mutta se ei pääse kuitenkaan sille tasolle, millä RE4 on päässyt. Tämän pelin olen pelannut läpi niin montaa että en edes tiedä kuinka monta. Kaikkia aseita on kokeiltu niiden maksimaalisessa tehokkuudessa ja Mercenaries on läpäisty useamman kerran kaikilla hahmoilla maksimi tähdillä. PS4:llä verestin muistoja ja huomasin että monet pelin temput tulevat vanhasta muistista ilman minkäänlaisia ongelmia.


3. Witcher 3: Wild Hunt

 Witcher 3 pitää sisällään saman minkä monet muutkin. Olen läpäissyt sen monta kertaa ja voisin tehdä sen uudestaan jos olisi aikaa tuhlattavaksi asti. Tunnen pelin varsin hyvin ja viimeisimpien laskujen mukaan olen pelannut sitä 321 tuntia. Tämä on todella laaja peli joten kovin intiimiksi ei tietämystä pelistä voi sanoa, mutta sen verta monella tavalla olen eri tehtävät tehnyt että aika kiitettäväksi tietämystäni voisi kutsua. Tämä on myös edelleen niitä pelejä joihin voisi vain uppoutua ja katsoa että mitä uutta paljastuu kun peliä tahkoaa eteenpäin. 


2. Kingdom Hearts II

Ei tässä varmaan päästä samoihin lukemiin kuin Final Fantasyjen kanssa, mutta tietämys pelistä on syvällisempää. Ykkönen ja kakkonen on molemmat pelattu läpi monta kertaa mutta kyllä se on kakkonen jota on tullut pelattua enemmän ja josta nauttii enemmän. Kingdom Hearts on lisäksi niitä pelisarjoja jotka voisi vaikka pelata kokonaan uudestaan jos sitä aikaa vain olisi muilta peleiltä. KH2 lukeutuu kuitenkin niihin peleihin jotka tuntuu todella hyvin kokonaisuutena ja joihin on varmaan käyttänyt sen +300 tuntia.


1. Spyro: Year of the Dragon

Jos kiteyttää kaiken mitä on aiemmin sanottu niin top 5 tällä listalla on hyvin lähekkäin toisiaan.

Tämä on kuitenkin yksi niitä pelejä jotka olen pelannut läpi niin monta kertaa että osaan pelin intiimisti. Tiedän kaikki jipot, niksit ja salaisuudet. En edes tiedä kuinka monta kertaa olen pelannut tämän läpi tai kuinka monta tuntia tähän on oikeasti edes saanut upotettua mutta tämä on niitä pelejä joihin ei vieläkään ole kyllästynyt, sillä Reignited trilogian kanssa, tästä nautti edelleen todella paljon. Harvasta pelistä voi sanoa samaa mitä tästä.