Romanssi on todella yleinen osa tarinaa lähes missä tahansa pelisarjassa, jollakin tavalla. Oikein tehtynä hyvä lisä tarinaan, huonosti tehtynä, tarpeeton lisä tarinaan.

 

 

 

Romanttinen puoli pelissä on paikallaan, kun se ei ole väkisin ängettynä mukaan. Jotkut pelit lisäävät romanttista vihjailua mikä on myös ihan ok. Ärsyttäväksi tämä menee silloin kun tämä asetelma ängetään mukaan ja vielä suhteellisen huonosti tai todella huonojen hahmojen välille, niitäkin löytyy aina välillä, esimerkiksi Assassins Creed: Syndicatessa on yksi sellainen.

Nyt on kuitenkin tarkoituksena poimia ne parhaat romanssit. Tarkennettakoon sen verran että ainoa oikea vaatimus on siinä, että kaksi henkilöä välittää oikeasti toisistaan. Se on sivuseikka että mihin kaikki johtaa, vai johtaako mihinkään. Joissakin tapauksissa on mahdotonta sanoa koska kaikki on vielä kesken.

Yksi per peli, mutta pelisarjalla voi olla montakin sijaa.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Shepard ja Liara - Mass Effect 3

Se romanssi johon on ehkä panostettu eniten sarjassa sillä se alkaa ensimmäisessä pelissä, on vaikeuksien koettelema toisessa ja vahvistuu mahdollisesti kolmannessa pelaajasta riippuen.

 

Hawke ja Merrill - Dragon Age II

Yksi näitä yllättävän kiinnostavia hahmoja ja romanssin tapauksessa myös erittäin hienosti toteutettu kokonaistilanne. Sanoisin että varsin erilainen hahmo mitä monet muut.

 

John Maston ja Abigail Marston - Red Dead Redemption

Romanssi jota pohjustetaan todella hienosti RDR2:n lopussa joka on kaikista vaikeuksistaan huolimatta erinomaisesti tehty kokonaisuus joka ei ole pelkkää juhlaa.

 




24. Berethor ja Morwen - Lord of the Rings: Third Age

Tälläinen romanssi jonka alku on tavalla oitis kolmiodraama, mutta jossa on myös mukana menneisyyden painoa, jonka yli pääseminen on yksi tämän suhteen suurimpia haasteita, mutta joka sitten lähemmäs aivan lopussa onnistuu. Tämä on niitä romansseja joka olisi toiminut merkittävästi paremmin, jos siihen olisi panostettu kerronnassa enemmän.


23. Dragonborn ja Aella the Huntress - Elder Scrolls V: Skyrim

Taustana sanottakoon että itse olin pitkälti alusta asti osa samaa porukkaa kuin Aella, eli siis ihmissusia. Aella nyt on helposti yksi parhaita tehtyjä hahmoja pelissä ja koska oma pelityylini oli hyvin erilainen häneen verrattuna, oli tässä sellainen hieno toisiaantäydentävä tyyli.


22. DeSardet ja Siora - Greedfall

Omalla kohdalla aika ilmeinen romanssivalinta ja vieläpä todella hyvin tehty sellainen, koska tämä on niitä mihin peli hieman tuntuu ohjaavan. Tällä osa-alueella peli on hieman hapuileva ja hitaan suunnitelmallinen, mutta paikka paikoin myös todella onnistunut. Erityisesti tässä korostuu kahden eri maailman kohtaaminen, mikä on monissa rakkaustarinoissa varsin suuri tekijä koska siinä avautuu niin monenlaisia eri mahdollisuuksia.


21. Tarnished ja Ranni - Elden Ring

Tässä tilanteessa on paljon todella tulkinnanvaraisia puolia ja melkein voisi sanoa, että pelin aikana romanssi ei varsinaisesti ehdi kunnolla alkaakaan ja se alkaa oikeasti vasta sitten, kun pelaaminen loppuu ja pelin Age of Stars lopetus koittaa, sillä tämä lopetus pitkälti on tulosta siitä, kun pelaaja kihlaa itsensä Rannin kanssa. Erityisen intiimiksi ei tätä suhdetta voi tähän mennessä kutsua ja pitkälti kaikki mitä tulee tapahumaan on kiinni tulkinnoista.


20. Thornton ja  Scarlett Lake - Alpha Protocol

Hahmo josta otetaan ehkä eniten koko vakoojapeliasetelmassa ja joka saattaa todellakin yllättää, tai sitten olla yllättämättä, riippuen pelaajasta. Juurikin tästä syystä tämä romanssi on kokonaisuutena yksi näitä, joka voi vaikuttaa todella merkittävästi siihen isoon kokonaisuuteen, mahdollisesti aivan lopussa asti.


19. Joker ja Takemi - Persona 5

Monista vaihtoehdoista tämä on sieltä kiinnostavammasta päästä, sillä vaikka pari muutakin on oikein hyvin tehtyjä, niin Tae Takemi on kaikessa makaaberissa tyylissään huomattavasti kiinnostava hahmo kuin monet muut. Erityisesti tässä hahmossa toimii ulkoisen olemuksen lisäksi se hahmon sisäinen luonne joka on hyvin erilainen mitä voisi luulla, sillä ulkoinen olemus on vain pintaa.


18. Artyom ja Anna - Metro: Exodus

Vaikka se alkoi jo Metro: Last Lightissa, niin Exodus on se, jossa tämä romanssi on oikeasti kokonainen ja varsin loppupuolen suuren haasteen kautta oikeasti vahva. Maailmassa jossa pitää tehdä jatkuvasti vaikeita valintoja, on tämä yksi niitä asioita joka oikeasti tuntuu kestävän kaiken.


17. Welkin Gunther ja Alicia Melchiot - Valkyria Chronicles

Jotenkin tälläinen todella klassinen rakkaustarina jossa kaksikon ensimmäinen kohtaaminen ei ole se erityisen idyllinen, mutta kun tarinan edetessä he joutuvat enemmän ja enemmän toimimaan yhdessä, tutustumaan ja lopulta todella luottamaan toisiinsa, tuntuu että tarina etenee varsin uskottavalla tavalla eteenpäin, luoden todella lämminhenkisen kokonaisuuden kaikista sodan vaikeuksista huolimatta ja niiden vuoksi, tämän romanssin vahvuutta ei sovi epäillä.


16. Lucas Kane ja Carla Valenti - Fahrenheit

Hyvä osa peliä, vaikkakin hieman pakotetun oloinen, koska tuntuu että pelaajan päätöksillä ei ole merkittävää osan tämän tilanteen etenmisessä. Tämä on näitä suhteellisen kyseenalaisia kokonaisuuksia koska monet asiat tässä ovat sitä sorttia, että ne eivät tunnu erityisen luonnollisilta, mutta loppuviimeksi taustalla on hyviä ideoita joita paikoin erittäin heittelehtivä tarinankerronta kampittaa.


15. Batman ja Catwoman - Batman: Arkham Knight

Tämä on enemmänkin se osa peliä, jossa se kaikki korostuu parhaiten, mutta se energia on olemassa jo Arkham Cityn aikaan, jossa Catwoman esiteltiin tähän sarjaan. Tässä osassa monet juonikuviot viedään loppuun ja näiden kahden välillä se on sitä monesti lähteestä tuttua leikkiä jossa Batman on se vakavampi ja hillitympi osa puoli, kun taas Catwoman on leikkisämpi ja villimpi osapuoli. Se miten se vaikuttaisi lopulta päättyvän onkin kaikessa yksinkertaisuudessaan kuitenkin erittäin onnistuneesti toteutettu, vaikkakin varsin vähäeleisesti.


14. Jacob Rivers ja Jennifer - Terminator: Resistance

Oikeastaan ainoa varsinaiseksi romanssiksi määriteltävissä oleva kokonaisuus, sillä Jessica Baronin kanssa ei taideta varsinaiseen romanssiin yltää. Jenniferin kanssa asetelmassa on hieman samanlaista tunnetta mitä oli ensimmäisen elokuvan pääparissa joita terminaattori jahtasi. Jacobin ja Jennifern yhteinen matka alkaa varsin pian ja kehittyy pidemmällä aikavälillä ja syvenee varsin ymmärrettävien seikkojen ansiosta, mikä tekee siitä erittäin luonnollisen ja tarinallisesti todella hyvän.


13. Vincent ja Catherine - Catherine

Erityisesti siinä tapauksessa kun tilanteen vie tarpeeksi pitkälle, tietyllä moraalitasolla. Korruptoituneemmalla tasolla. Tietysti tässä kokonaisuudessa on useampi mahdollisuus joista osa on paljon enemmän kiinni realistisuudessa, kun taas toiset ovat enemmän yliluonnollisella puolella. Tämä koko romanssitilanne Catherinen kanssa on pitkälti melko arveluttavaa sorttia ja monimutkaistuu todella äkkiä. Se mihin se kuitenkin johtaa, on se mikä tekee siitä niin hyvän, ainakin se loppuratkaisu johon itse päädyin.


12. Jak ja Keira - Jak II: Renegade

Tarina joka alkoi ensimmäisessä pelissä, jatkuu seuraavassa, myös romanssin puolesta. Tavallaan tämä romanssi saavuttaa todellisen loppunsa vasta Jak X pelissä, mutta itse nostan silti esiin tämän kakkosen, koska tuntuu että siinä se on oikeasti parhaimmillaan koska tiettyä ongelmaa nostaa esiin Ashelin ja samalla aikaa muutokset Jakissa, joista kaikki aiheuttavat tiettyä kitkaa kaksikon välille, mutta niistäkin huolimatta he jatkavat eteenpäin.


11. Shepard ja Miranda - Mass Effect 2

ME3:ssa tulee se loppu, mutta vain Citadel dlc:n kautta mistä johtuen itse valitsen kyllä tämä kakkosen, jossa romanssi on parhaimmillaan, sillä ilman ME3:n dlctä, romanssi on lähinnä parissa tilanteessa mainittu asia johon ei isommin perehdytä. Kakkosessa kyse on enemmänkin siitä flirttaiusta, epäilysten vähenemistä ja siteen vahvistumisesta kaikista vaikeuksista huolimatta tai tavallaan niistä johtuen. Kyllähän tämä hyvä pari on joka tapauksessa.


10. Cloud ja Tifa - Final Fantasy VII Remake

Aivan hyvin valinta voisi olla myös alkuperäinen peli, jossa tämä asetelma on lopulta kokonaisempi, mutta remake aloittaa todella hienosti sen pohjustuksen. Näiden kahden hahmon menneisyys on omiaan vahvistamaan heidän sidettään ja henkilökemia on todella hyvä, sillä Cloud on hiljaisempaa ja sulkeutuneempaa sorttia kun taas Tifa on avoimempaa sorttia ja juurikin sellainen henkilö, jolla on vahva moraali. Ei ehkä se oma ykkösvalinta tästä pelistä, mutta erittäin hyvä vaihtoehto.


9. Hawke ja Isabela - Dragon Age II

Varsin arveluttava hahmo, mutta se juuri tuokin tähän romanssiin sellaista omanlaistaan särmää ja kokonaisuus jossa ei voi olla täysin varma että mitä tapahtuu. Isabela on tumma kaunotar, merirosvo ja tietynlaisilla femme fatale vivahteilla viritetty villi kortti joka on erittäin hyvä liittolainen, jonka kanssa kuitenkin on syytä olla hieman varuillaan. Puhumattakaan että hän on myös varsin pitelemätön, eikä niin siveellinen kuin monet muut, mikä on omiaan luomaan jännitystä, etenkin jos miettii, että kehittyykö romanssista mitään vakavaa hetken huvin jälkeen.


8. Ratchet ja Sasha - Ratchet & Clank 3

Hyvä osa hyvää peliä ilman mitään sen ihmeellisempä. Vaikka tämä koko kuvio ei Ratchet Gladiator peliä pidemmälle oikeastaan johdakaan, on parhaat palat siitä nähty kolmospelin aikana. Pelaaja ei vaikuta tähän mitenkään vaan tarina kirjoitettu ja rytmitetty juuri niin hyvin että tämän kaaren eteneminen on todella luonnollista ja samalla aikaa todella miellyttävästi toteutettua.


7. Geralt & Yennefer - Witcher 3: Wild Hunt

Jos kirjat ovat tuttuja, tämä voi olla todella selkeä tapaus. Ilman kirjoja tässä nojataan pitkälti tämän pelin aikana kehittyviin tilanteisiin, mutta Yenneferin ja Geraltin suhteen vahvuus korostuu useassa kohdassa tarinaa ja varsinkin sivutehtävien kautta siitä oppii kokoajan lisää. Koska taustalla aiempien pelien tapahtumat, niin ihan tyhjästä ei aloiteta ja koska Yennefer on oikukas, ei mikään ole täysin itsestään selvää. Mutta kyllä peli vahvasti nojaa siihen, että nämä kaksi on tarkoitettu toisilleen. Vaikka pelaaja päättäisikin toisin.


6. Sareth ja Xana - Dark Messiah of Might and Magic

Yksi tälläinen romanssi joka kehittyy juurikin sillä tavalla, että se saa pelaajan helposti melko varovaiseksi ja epäileväksi. Koska Xana on succubus, selvä demonihahmo, niin kyllä siinä hieman alkaa epäilemään sitä, että voiko tähän femme fataleen luottaa, mutta tarinan edetessä tämä mahdollisuus merkittävästi voimistuu ja kun pelaaja sitten saa kaikki tiedot pelihahmosta, niin alkaa olla selvää että kyllä se on joku aivan muu, jota todellakin pitää varoa, kuin Xana. Pitkälti näistä syistä tämä romanssi toimii niin hyvin.


5. Bigby Wolf ja Nerissa - The Wolf Among Us

Hyvin tulkinnanvarainen, mutta sellaista tiettyä vivahteisuutta on ilmassa ja noir tarinassa se toimii oikein hyvin, vaikka ei lopulta varsinaisesti johdakaan mihinkään. Mutta spoilaamatta mitään, tässä asetelmassa on myös eräs muukin osa, joka tekee siitä varsin kiinnostavan. Faith.


4. Shepard ja Jack - Mass Effect 3

Yksi näitä onnistuneimpia romansseja jossa on myös varsin paljon särmää. Tietysti pääsee oikeuksiinsa vain Citadel lisäsisällön kautta ja on oikeasti kokonainen kahden pelin kautta, koska tämä pitää aloittaa ME2:ssa ja sitten ME3:ssa se viedään loppuun asti. Eriton Citadel osuuden kautta tulevat lisävivahteet ovat omiaan rakentamaan näiden kahden suhteen kokonaiseksi. Jack / Subject Zero on todella hyvin tehty hahmo joka kakkosessa on lähinnä sellainen kovis, mutta jonka oikeasti inhimillinen puoli tulee esiin kolmosessa.


3. Geralt ja Shani - Witcher

Niitä oikeasti vaikeita romanssivalintoja, mutta Shanin kohdalla hyvin monet asiat ovat todella vahvasti hänen puolellaan. Vaikka Hearts of Stone dlc Witcher 3:ssa onkin muutamilla tavoilla parempi, niin kyllä tämä ensimmäisen pelin kokonaisuus toimii myös todella hyvin. Isona syynä on juurikin se, että Shani on erinomainen hahmo ja varsin erilainen kuin Geralt ja myös hyvin erilainen kuin Triss, joka tosin on jatkossa huomattavasti samanlainen kuin Shani tässä ensimmäisessä, mikä kertoo aika paljon.


2. Warden ja Leliana - Dragon Age: Origins

Leliana on juurikin sellainen erinomainen romanttinen partneri jonka yleinen tyyli voi muuttua pelaajan toiminnan seurauksena, mutta joka tapauksessa ehdottomasti sieltä parhaasta päästä. Sääli onkin että se jää pitkälti täysin tähän yhteen peliin, vaikka siitä voikin saada viittauksia myös kolmannessa pelissä. Lelianan kohdalla se on se hahmon yleinen luonne ja tyyli joka todella tekee tästä erinomaisen romanssivalinnan ja päätös siitä lopullisesta partnerista onkin varsin haastava.


1. Zagreus ja Megaera - Hades

Syy miksi tämä romanssi toimii niin uskomattoman hyvin on se tapa jolla sitä rakennetaan. Megaera aloittaa pelin ensimmäisenä pomovihollisena, jolta saa aika suurella todennäköisyydellä tosi kovaa turpaansa. Pelin edetessä tämän hahmon kanssa voi alkaa solmia rauhaa ja muutenkin syventää suhdetta tähän hahmoon, mikä etenee merkittävästi pidemmälle kuin monien muiden hahmojen kanssa. Tämä kokonaisuus on toteutettu erinomaisesti, sillä se etenee hitaasti ja kehittyy vain tietyissä osissa peliä, kun Megaera on paikalla ja pelaajalla on tarvittavat esineet, joilla suhdetta voi kehittää pidemmälle.