Pomotaistelut kuuluvat tietyntyylisiin peleihin. Joissakin niitä on vain muutama kun taas toisissa useita. Jotkut pomotaistelut taas ovat sellaisia joita ei todellakaan voita ensimmäisellä kerralla, jos ei tiedä mitä odottaa.

 

 

 

Tämän voi tietenkin ottaa myös haasteena: "Voitatko/voititko yhtäkään pian mainituista pomotaisteluista ensimmäisellä kerralla?" Uskallan väittää että et. Itse myönnän oitis että en voittanut yhtäkään näistä ensimmäisellä kerralla. Syitä voi tietenkin olla monia. Jotkut pomotaistelut ovat sellaisia että niissä pitää olla todella hyvä kyseisessä pelissä ja jotkut taas ovat sellaisia joissa on useita sudenkuoppia joita ei todellakaan onnistu välttämään jos ei tiedä niistä.

Sanottakoon myös että joidenkin pomotaisteluiden tapauksessa runsas levelaaminen helpottaa todella paljon, joten jos pomotaisteluun osaa varautua, niin se on tietenkin eri juttu. Nyt on enemmänkin kyse siitä että et tiedä kyseisestä pomotaistelusta mitään (milloin se on ja millainen se on). Tällöin et melkovarmasti todellakaan voita ensimmäisellä kerralla.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Spike - Spyro: Year of the Dragon

- Ansaitsee kunniamaininnan tietystä aggressiivisuudestaan Spyro sarjan tasolla.

 

Scar - Lion King

- Johtuen Scarin yhdestä instakill counterista.

 

Father Gascoigne - Bloodborne

- Pelin opettaja. Hyvin aggressiivinen hyökkäämään ja pelin alkuvaiheessa ei kovin montaa iskua kestä.

 

Ultima Weapon - Final Fantasy VIII

- Johtuu pääasiassa siitä että jokaisen ensimmäinen vaisto pitäisi olla se, että tältä kaverilta vedetään kaikille se 100 Ultimaa. Siinä kompastuu herkästi omaan nokkeluuteensa kun tuleekin kaksi Light Pillaria putkeen.

 
24. Dark Bahamuth - Final Fantasy IV

Pelin selvästi vaikein vihollinen. Vaikka tähän aikaan nämä eliittipomot eivät olleet ylivaikeita, niin tämä vihollinen on todella paha. Suurin syy on Mega Flare, mutta jos ryhmä ei ole todella levelattu, niin kyllä tämä vihollinen yhdellä perushyökkäyksellä pudottaa yhden sankarin. Sen lisäksi tämä ei ihan pienelle hakkaamisella kaadu.


23. Ruby Weapon - Final Fantasy VII

Tässäkin taistelussa on pari hankalaa paikkaa, ensimmäinen on se että menetät yhden pelattavan hahmon ja kahdella hahmolla tästä tulee oikea haaste. Siihen kuuluu myös se, että vasta tietyssä pisteessä voit tehdä vahinkoa tähän hirviöön.


22. Daemon - Dragon's Dogma

Tämän paholaisen luoksepääseminen on haaste yksi ja DLC:n loppuvihollisen tavoin Daemonilla on paljon todella tehokkaita hyökkäyksiä jotka pudottavat helposti apurisi pois pelistä. Muutenkin Daemonia on hankala vahingoittaa tehokkasti ja kun se pitäisi tehdä yksin, niin se on oitis vaikeampaa.


21. Albert Wesker - Resident Evil 5

Ensimmäinen reaktio mutatoitunutta Weskeriä vastaan on melkovarmasti ampua, mutta siitä nyt ei paljoa apua ole. Sitten kun äkkää että mitä pitäisi tehdä niin sokeasti tätä suunnitelmaa seuraava pelaaja ahtaa itsensä helposti paikaan jossa Wesker pääsee liian lähelle. Niin ja tämän vihollisen kanssa on aluksi niin että yksi osuma häneltä tappa


20. Maneaters - Demon's Souls

Suurin syy tässä on kenttä, kapea silta ja nämä kusipäät tuntuvat pyrkivän siihen, että pelaaja putoaa alas siltä.


19. Ludwig - Bloodborne

Tämä on tuskallinen taistelu pääasiassa toisen vaihteen takia. Ensimmäinen vaihe ei ole millään tavalla mahdoton tai ylivaikea, mutta toisessa vaiheessa on monta todella pahaa sudenkuoppaa joihin pelaaja voi osua jos ei ole varovainen, varsinkin kerrasta tappava hyökkäys.


18. Dragonslayer Ornstein & Executioner Smough - Dark Souls

Asetelma on melkovarmasti aluksi 1v2 ja tämä duo tukee toisiaan todella tehokkaasti. Smough on hidas ja Ornstein on nopea ja taistelutavoiltaan he ovat myös todella erilaisia. Seuraava syy on siinä, että kun toinen kuolee niin toinen voimistuu ja muuttuu entistä pahemmaksi. Monilla taktiikka ensimmäisellä kerralla melkovarmasti on se, että pyrkii tappamaan heidät yhtäaikaa, koska on hankalaa keskittyä vain toiseen, varsinkin jos se on Smough.


17. Defiled Watchhound - Bloodborne

Ainoa syy miksi tämä on osa tätä listaa on se, että tähän taisteluun mennään hyvin vähillä HP:lla, johtuen tyrmästä. Tämä koira on erittäin aggressiivinen, erittäin nopea ja jos ensimmäinen osuma ei tapa, niin todella nopeasti tuleva seuraava hyökkäys on se ratkaiseva niitti.


16. Knight Artorias - Dark Souls

Yksi tasapainotetuimpia taisteluita koko sarjassa, sekä yksi vaikeimmista. Artorias on näitä tapauksia joihin ei ole oikeastaan oikoteitä. Lähitaistelussa iskuja joutuu väistämään kokoajan ja kaukotaistelu ei juuri toimi koska Artorias kuroo välimatkat umpeen erittäin nopeasti. Taitovalikoima tällä ritarilla on todella kattava kaikkiin taktiikoihin.


15. Darkeater Midir - Dark Souls 3

Ehkä koko sarjan vaikein vihollinen. Midirillä on valtava määrä elinvoimaa ja ainoa paikka johon on mitään järkeä iskeä, on pää. Pää taas on kaiken vaaran keskellä sillä liekkihengitys yltää laajalle ja tekee paljon vahinkoa, kuten kaikki tämän lohikäärmeen hyökkäykset. Tämä on ehdottomasti niitä taisteluja joissa pitää kokoajan olla varpaillaan ja tehdä parhaansa, sillä hyvin helposti yksi virhe on liikaa.


14. Genshin - Ninja Gaiden Sigma 2

Mustien hämähäkkien mestari on todella paha vastus. Genshin on todella nopea ja todella aggressiivinen. Tämän vihollisen kanssa tilanne on pitkälti se että yksi isku ei ole paha, mutta se combo mikä seuraa tekee massiivista vahinkoa. Nurkkaan ei parana ajautua sillä Genshin käy päälle kuin raivo härkä. Tämä taistelu kysyy ennenkaikkea nopeita reaktioita tuleviin hyökkäyksiin ja reaktion sietää olla väistö ja nopea vastahyökkäys.


13. Doku - Ninja Gaiden Sigma

Genshinin tavoin Doku on oman pelinsä vaikein vastus. Aluksi tuntuu siltä että taistelu ei ole mikään iso ongelma mutta taistelun edetessä huomaa että Doku on aika paha vihollinen sillä lähietäisyydellä vahinko on massiivista ja yhtä iskua seuraa herkästi toinen. Tämä taistelu vaatii kärsivällisyyttä, sillä hyökkäyspaikat ovat aika selkeitä, mutta ahneus on helposti todella kallista.


12. Sephiroth - Kingdom Hearts II

Suurin syy tämän näinkin korkeaan sijaan on se miten taistelu alkaa. Sephiroth aloittaa aina hyökkäyksellä joka tekee massiivista vahinkoa ja on torjuttavissa vain reaktiokomennolla. Vain korkealevelinen pelaaja selviää torjumatta. Ajoittain Sephiroth uusi kyseisen hyökkäyksen kaikkien muiden hyökkäysten ohessa. Hän on kokoajan todella aggressiivinen ja nopea, mikä vaatii pelaajaakin olemaan nopea.


11. Flementh - Dragon Age: Origins

Tämä on ennenkaikkea vaikea koska se on yllättävä. Taistelu on täysin vapaaehtoinen ja jos siihen ryhtyy, saa vastaansa lohikäärmeen, jotka tässä pelissä ovat erittäin vaikeita vastuksia. Suuri syy on siinä, että yksi isku voi helposti tikata kaksi hahmoa ja muutenkin oikeaan väliin tuleva tehokkaampi hyökkäys tekee massiivista vahinkoa. Elinvoimaa Flementhillä on paljon ja kattava määrä erilaisia hyökkäyksiä.


10. Cerberus - Devil May Cry 3: Dante's Awakening

Ensimmäinen pomovihollinen joka on oikea haaste. Suuri syy on siinä että tässä vaiheessa peliä Dante ei ole kovinkaan hyvin kehittynyt. Aseita on vain muutama ja elinvoimaa ei sitäkään ole paljoa. Cerberus on todella vahva, kestävä ja vaarallinen. Jäähengitykset tekevät vahinkoa laajalle alueelle ja lähietäisyyden hyökkäykset sattuvat myös julmetusti. Myöhemmin tämä vihollinen on helpompi mutta ensimmäisellä kerralla heikko varustus tekee tästä erittäin vaikean.


9. Galactus - Marvel vs Capcom 3

Tämä on puhtaasti epäreilu, siinä kaikki. Galactusilla on niin monta hyökkäystä jotka tekevät valtavasti vahinkoa ja niin laajalla alueella että niitä ei vain voi väistää ellei ole todella hyvä. Tätä ei myöskään auta se että tässä pelissä ei ole kunnolista tutorialia kertomassa tiettyjä taitoja, jotka ovat tässä taistelussa lähes välttämättömiä. Epäreiluutta lisää myös se että ennen Galactusta pitää voittaa muutama muukin.


8. Chromatic Essence - Victor Vran

Tässä kohtaa erityisesti korostuu se yllättävyys. Tämä vihollinen ei aluksi vaikuta oikein miltään, mutta luvassa on yksi iso jippo. Essence hajoaa kokoajan uusiksi essense olennoiksi jotka taas hajoavat uusiksi. Tässä taistelussa ajaa itsensä todella helposti tilanteeseen jossa parilla tehokkaalla iskulla tapat muutamat essencen ja saat vaivoiksesi kourallisen lisää, per tuhottu essence. Kun erilaisia elementtejä roiskivia palleroita on kerralla vastassa pari tusinaa, niin se vahingon määrä on mittava.


7. Dark Bahamuth - Final  Fantasy X

Tämä on niitä Pimeitä Aeoneita joita vastaan käyty taistelu on kaikista vaikein, sillä tähän ei tunnu olevan mitään tehokasta strategiaa johon ei sisällä jotakin määrää tuuria. Impact nimittäin pudottaa herkästi koko ryhmän kerralla ja tulee tietyin väliajoin. Tämä on niitä tapauksia joita ei tule aliarvoida, vaikka olisi jo pari muutama synkkää Aeonia tappanutkin.


6. Emerald Weapon - Final Fantasy VII

Emerald Weapon on vaikea koska siinä on niin monta muuttujaa. Ilman tiettyä materiaa, aikaa on vain 20 minuuttia. Yksi isku viholliselta kuluttaa HP:tä, toinen MP:tä ja yksi satuttaa kaikkia. Se mikä kuitenkin on helposti jokaisen turmio, on Smaragdiaseen tehohyökkäys jonka tuottama vahinko riippuu materian määräst jota hahmoilla on ja faktahan on se, että ensimmäisellä kerralla tähän osuu joko vahingoissa tai sitten tarkoituksella, täydellä varustuksella.


5. Demon Prince - Dark Souls 3

Ensimmäisellä kerralla tulee vastaan se, että toinen kahdesta lepakosta tuottaa myrkkyä, joka syö hyvin herkästi kaiken elinvoiman. Kahta vihollista vastaan taistelu on haastavaa mutta se mikä on viimeinen niitti on näitä kahta seuraava todellinen vastus, nimittäin Demoniruhtinas. Jos ei kahdelle aiemmalle ehtinyt kuolla, niin kyllä tämä hoitaa loppuun, sillä riippuen siitä, kumman tapoit ensin, saat joko helposti väistettävän superhyökkäyksen, tai helposti osuvan.


4. Night Terror - Soul Calibur III

Pelin tasolla tämä on todella vaikea taistelu koska Yökauhu on mahdotonta voittaa pudottamalla se kentältä, se lentää nimittäin takaisin. Sen lisäksi luvassa on jatkuvaa erilaisten energiahyökkäysten pommitusta jotka on aika hankala väistää ja ne tekevät valtavasti vahinkoa. Siinä ohessa saa myös torjua ja väistellä fyysisiäkin hyökkäyksiä.


3. Sephiroth - Kingdom Hearts

Aluksi tuntuu että kenttä on naurettavan pieni, koska Sephiroth tuntuu yltävän miekallaan niin pitkälle. Mutta kun ensimmäisen kerran saa Sin Harvestista, niin melko varmasti taistelu on siinä. Sin Harvest pudottaa HP:n yhteen ja nollaan manat. Sen lisäksi Sephiroth käy oitis kimppuun. Siihen ei todellakaan osaa varautua ja ensimmäisellä kerralla siihen kuolee erittäin helposti. Jos siitä sattuu selviämään niin taistelu on vasta alkanut. Elinvoimaa Sephitorthilla on vaikka kuinka, joten taistelu ei kovin äkkiä pääty.


2. Lingering Will - Kingdom Hearts II

Enigma Soldier tai miksi ikinä häntä haluaakaan kutsua on koko sarjan vaikein vastus ja yksi kaikkien aikojen vaikeimpia taisteluita pelihistoriassa. Hyökkäyksiä on vaikka kuinka paljon joten kokoajan pitää pystyä reagoimaan tulevaan. Tämän lisäksi mukana on muutama sellainen hyökkäys jotka tappavat tasan varmasti jos niitä ei tietyssä kohdassa onnistu tietyllä tavalla väistämään. Aku ja Hessu kuolevat aivan varmasti hyvin pian ja ilman valtavaa levelaamista, ei Sorakaan kauaa kestä.


1. Omega Weapon - Final Fantasy VIII

Kun tietää mitä odottaa, niin tämä on aivan hoidettavissa, mutta kun kaiken saa niskaansa ensimmäistä kertaa niin hyvä tuuri on yhtä tyhjän kanssa. Megiddo Flame tekee aina 9998 vahinkoa joten jos et ole täysillä HP:lla = Kuolet. Terra Break tekee muistaakseni 16 kertaa 4000 osumia satunnaisiin hahmoihin = Kaikki kuolevat. Siinä pari poimintaa joihin ei todellakaan osaa varautua jos niistä ei tiedä mitään, saati missä kohtaa ne tulevat. Tässä taistelussa on niin montaa paikkaa jossa menettää oitis yhden tai kaikki hahmot, joten ilman varautumista tässä kuolee tasavarmasti ensimmäisellä kerralla.