Päähenkilöitä voi monesti kustomoida todella paljon. Se on tavallaan hyvä asia, mutta itse olen huomannut että hyvin usein tuppaan tekemään monista hahmoista todella samanlaisia. Mutta siinä kohtaa kuvaan astuukin se sisältö.

 

 

 

Kertausta:

- Vain yksi hahmo per peli. Jos pelissä on useampi hahmo joilla pelataan suunnilleen samanverran niin vain yksi kelpaa.

- Jos sarjan muissa peleissä on eri päähenkilö, niin he kaikki kelpaavat listalle, mutta eri peleistä.

- Ei ole väliä että mistä henkilö on alunperin peräisin

- Custom hahmot myös ok jos sisältö ja tarina vain toimivat

- Pelkkä hahmo ei riitä vaan pelin myös tarjottava jotakin jotta hahmo todella pääsee oikeuksiinsa

 

Kunniamainintoja:

 

Max - Mad Max

- Kuvastaa hahmoa erinomaisesti

 

James Bond - 007: Everything or Nothing

- Bond pelejä nyt on vaikka kuinka paljon niin kyllä hahmo on hyvin tullut sitäkin kautta esille.

 

Neo - Matrix: Path of Neo

- Hahmona Neo nyt on tuttu elokuvista, mutta pelit tuovat vähän lisää.

 

Agent 47 - Hitman: Absolution

- Kylmähermoinen ammattitappaja viivakooditatuoinnilla.

 

Silas Greaves - Call of Juarez: Gunslinger

- Valehtelija, liioittelija vai täyttä totta.

 
24. Chris Redfield - Resident Evil 5

Todella tavallisen oloinen toimintasankarihahmo, mutta loistava ääninäyttely ja tarina tuovat mukanaan yllättävän paljon. Melkein voisin valikoida RE6:n vielä paremmaksi osoitukseksi hahmosta, mutta tämä on hiukasti parempi valinta. Vaikka Chris onkin monella tavalla aika tavallisen oloinen hahmo niin se tarina ja hahmon kehittyminen kuitenkin tekevät hänestä yllättävän toimivan hahmon, vaikka RE sarjassa paljon parempiakin on.


23. Peter Parker / Spider-Man - Marvel's Spider-Man

Insomniacin Spider-Man peli todellakin osaa tuoda ne parhaat puolet esiin seittisankarista. Hän todella hauska, heittää vitsiä tilanteessa kuin tilanteessa ja on jatkuvasti pulassa tavalla tai toisella. Kyllä se on se rennon letkeä suhtautuminen tilanteisiin mikä todella toimii tämän hahmon kanssa niin hyvin ja Yuri Lowenthal on roisto valinta ääneksi.


22. Stitch - Stitch: Experiment 626

Huvittava veijari jonka omalaatuinen tyyli tuo mukanaan omalaatuisen otteen. Stitch on juurikin yksi niitä Disney hahmoja joka vain toimii todella hyvin ja vaikka tässä pelissä Stich ei kovin kummoisesti nousekaan esiin, niin silti on hauska pelata tällä veijarilla, koska mukana on tarpeeksi niitä tekijöitä jotka saavat Stitchistä niin hauskan.


21. Big Boss - Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Tekisi mieli valita Phantom Pain koska Kiefer Sutherland on parempi äänivalinta (tekee selvän eron Solid Snakeen), mutta tarinallisista syistä sehän ei toimi. Big Boss nyt on joka tapauksessa helposti se MGS sarjan paras päähenkilö vaikka lopulta päätyykin roistomaiseen suuntaan. Hahmo kuitenkin on kokonaisuutena paljon kiinnostavampi ja toimivampi kuin Solid Snake. Jos MGSV:n päähenkilö olisi oikeasti BB niin tämä olisi korkeammalla.


20. Delsin Rowe - InFamous: Second Son

Hulttio poika josta tulee joko pelastaja ja rankaisija. Huomattavasti toimivampi hahmo kuin alkuperäisen Cole. Isoin syy tähän on siinä että Delsinin tapauksessa hahmo ei ole se kaikkein geneeriseimmän näköinen pelihahmo vaan hahmossa on sentään vähän omaakin tyyliä ja hahmo toimii todella hyvin, oli kyse sitten hyvästä tai pahasta versiosta.


19. Jack Slate - Dead to Rights: Retribution

Frank Castle tyylinen hahmo ja ehkä siksi astetta parempi. Tosin iso juttu on myös miehen partneri, Shadow. Vaikka Slate tuntuukin monella tavalla aika tavalliselta toimintapelipäähenkilöltä niin silti hahmo toimii yllättävän hyvin omalla kliseisellä tavallaan ja vaikka Shadow ja Punisher ulkoasu ovatkin iso osa sitä, niin kyllä kokonaisuus on plussan puolella.


18. Sam Gideon - Vanquish

Vaikka hahmo onkin suurelta osin pelkkää voimahaarniskaa niin tyyliäkin löytyy tupakan käytön ja Gideon Emeryn loistavan ääninäyttelyn kautta. Tälläisessä tapauksessa iso osa hahmosta tulee juurikin luonteesta ja ääninäyttelystä sillä tyyliseikat ovat tupakka poislukien aika minimaalisia, siksi onkin hyvä että hahmo toimii erittäin hyvin juurikin lausahdustensa ja luonteenpiirteidensä kautta.


17. Lucas Kane - Fahrenheit

Tavallinen mies vai kaikkea muuta. Se miten paljon Lucas kehittyy tarinan aikana tuo häneen jopa sellaisen Matrix Neo tyylisen ulottuvuuden. Kaikki alkaa tavallisesta miehestä joka tekee jotakin järkyttävää ja kaikki lopulta johtaa mieheen joka on paljon enemmän mitä pelin alkaessa saattoi edes kuvitella.


16. Norman Jayden - Heavy Rain

ARI lasit ovat iso osa sitä mikä tekee Jaydenistä astetta paremman ja tuo mukanaan aivan uudenlaisen tyyliseikan, puhumattakaan muutamista erikoisemmista tarinaosista. Tämän lisäksi Jaydenin varjopuolet tekevät hänestä huomattavasti ihmismäisemmän ja toiminnassa hän osoittautuu myös yllättävän tehokkaaksi taistelijaksi. Hänestä tulee todella hienosti esiin se rauhallinen analysoija jolla on myös luurankoja kaapissa ja jota monet asiat painavat.


15. Jack Mitchell - Call of Duty: Advanced Warfare

Tällä kertaa pääsee pelaamaan Troy Bakerilla, kun hahmo vaihteeksi näyttää mieheltä itseltään. Toiminnassa Mitchell on hiljaisempaa sorttia, mutta kyllä hahmo tarinan edetessä kehittyy juurikin oikeilla tavoilla eteenpäin. Voisi sanoa että hän jää monella tavalla samalla lailla tavalliseksi FPS päähenkilöksi, mutta kyllä Troy Baker vaikuttaa sen verran enemmän kun hänen ääntään on kuullut niin paljon monissa loistavissa pelihahmoissa. On kiva vaihteeksi pelata hänellä.


14. Jen - Primal

Sarkastinen osapuoli Screen asiallisen toisen puolen tueksi. Helposti isoin juttu miksi Jen toimii niin hyvin on hänen olemuksensa jossa kuvastuu sellainen rockmimmi ulkoasu ja asenne, mutta jossa on myös se pehmeäkin puolensa. Tämä on erittäin vaikea valinta sillä Scree on myös erinomainen päähenkilö, mutta Jen on niukasti parempi vaikka molemmat ovat todella hyvin tehtyjä.


13. Jackie Estacado - Darkness 2

Synkkä rikollispomo jolla vielä synkempi takapiru. Jackie on monella tavalla aika keskinkertainen päähenkilö, mutta se tapa jolla Pimeys vaikuttaa häneen, tekee hänestä oitis jotenkin paremman ja syvällisemmän. Vaikka Pimeydellä onkin oma tahto ja Jackie on lähinnä vain keho jota käytetään, niin kakkospelin tarinallinen monitahoisuus tuo hahmoon juurikin oikeanlaista syvyyttä ja korostaa sitä että Jackie on kuin pimeyden ruumiillistuma.


12. Jesse Fayden - Control

Salaperäisyys on pelin nimi ja se korostuu hienosti myös Jessessä. Kaikki alkaa juurikin siitä että nainen saapuu enigmaattiseen virastoon ja mitä pidemmälle hän etenee sitä enemmän alkaa tapahtua. Sitten on tietysti Polaris sekoittamassa pakkaa ja muutenkin tarinan monipuolinen tulkinnanvapaus joka myllertää Jessen ympärillä, mutta hahmona Jesse toimii juurikin näistä asioista huolimatta ja osittain niiden ansiosta.


11.  Zer0 - Borderlands 2

Oma valintani, ei epäilystäkään koska näyttää hienolta ja kommunikoi erikoisemmin. Tämä haiku tyylillä puhuminen on todella hieno tyyliseikka eikä hahmon ninjamainen olemus sekään ole mikään miinus, puhumattakaan miekan käytöstä ja pelihahmon omalaatuisimmista tekniikoista. Tarkka-ampuja ja ninja, kyllä sillä pääsee helposti parhaisiin Borderlands sarjan hahmoihin.


10. Saapasjalkakissa - Puss in Boots

Aika nopeasti kyhätty versio elokuvasta, mutta päähahmo toimii silti todella hyvin ja onhan mukaan saatu myös hieman jotakin sellaistakin materiaalia mitä ei elokuvassa nähdä. Pääidea ei olekaan arvioida peliä vaan sen päähahmoa ja Saapasjalkakissa toimii tässä pelissä samalla tavalla kuin elokuvissakin.


9. Edward Kenway - Assassin's Creed IV: Black Flag

Merirosvo tunnelmaa ehkä sarjan parhaalla päähenkilöllä. Edward ei näytä suoraan samalta miltä niin monet muut ja tämä blondi olemus sopii todella hyvin, puhumattakaan siitä merirosvo otteesta. Hän ei ole se vakavin hahmo vaan todellakin sellainen hurjapäinen seikkailijahahmo jossa on omanlaistaan asennetta sellaisella retkumaisella veijarityylillä. Mukana on tietysti se salamurhaajaulkoasu, mutta kyllä se merirosvotyyli vie helposti voiton.


8. Grayson Hunt - Bulletstorm

Steve Blum hoitaa homman kotiin koomisilla tavoilla, mutta samalla myös äijällä asenteella. Grayson on todella hauska pelihahmo letkautuksineen ja todella äijä samalla aikaa. Pelin omalaatuinen huumori on osa kokonaisuutta mutta kyllä Grayson toimii parhaiten koska ei ole täysi retku, mutta on juurikin sen verran retku että hänen kanssaan voidaan tehdä pilaa asiasta kuin asiasta. Mutta taustalla on myös se soturillinenkin puoli, joka on vaihtunut palkkasoturisävytteiseen rosvoiluun.


7. Zorro - Shadow of Zorro

Päähenkilö voi olla todella hyvä vaikka peli ei olisikaan ja kun peliä ei arvioida vaan päähenkilöä, niin kyllähän Zorro nousee todella vahvasti esiin. Tässä hahmossa nimittäin on tyyliä vaikka kuinka ja todella monella tavalla. Zorro itsessään on hienon näköinen ja hänen toimintatapansa muutenkin ovat omiaan tekemään hahmosta niin hyvän. Tämä on niitä tapauksia että hahmo on ollut loistava ilman peliäkin, niin kyllähän hän toimii myös pelissä, vaikka isoimmät tekijät tulevatkin pelin ulkopuolelta.


6. Jake Muller - Resident Evil 6

Vaikka Wesker jr näyttääkin liian monella tavalla todella tylsän tavalliselta videopelipäähenkilöltä niin sisältö onkin sitten jotakin muuta. Hahmolla on asennetta vaikka kuinka ja se näkyy niin taisteluissa kuin tarinassakin, puhumattakaan pelattavuudesta. Loistava hahmokemia Sherry Birkinin kanssa vain parantaa hahmoa. Tyyliseikat tulevat pelimekaniikoista ja kanssakäymisestä muiden hahmojen kanssa ja tarina kasaa kaiken lopulliseen pakettiin joten kyllä tämä RE hahmojen joukossa pärjää vertailussa.


5. Arisen - Dragon's Dogma

Tämä hahmo olisi merkittävästi parempi jos mukana olisi dialogiääni, sillä tässä pelissä hahmo on saatu vaikuttamaan täysin mykältä. Mutta kun kaiken asettaa isoon kokonaisuuteen niin hahmossa on sentään aika paljon sisältöä. Hän voi parhaimmillaan nousta jumalmaiseksi hahmoksi ja alusta asti hän on yhdistettynä lohikäärmeeseen.


4. Connor - Detroit: Become Human

Androidi joka pärjää niin keskustelussa, tutkinnassa kuin toiminnassakin. Kolmesta pelattavasta hahmota Connor tuntuu todellakin kaikkein omimmalta ja iso osa sitä tulee siitä että toiminnassa hän on todella erikosiagentti tyylinen ja varsin cool, kun taas keskusteluissa, etenkin Hankin kanssa, hän vaikuttaa todella ihmismäiseltä ja usein todella hauskalta. Lisäksi tämä hahmo tuntuu koko pelin monipuolisimmalta tapaukselta.


3. Guts - Berserk and the Band of the Hawk

Vaikka tarinallisesti kaikki jääkin kesken, niin tämä pelin aikana pelaaja näkee Gutsin tarinan tarpeeksi pitkällä ajanjaksolla, jotta hahmosta saa oikeasti enemmän irti ja hahmo ehtii vähän kehittyäkin. Siinä vaiheessa viimeistään kaikki on aivan omalla tasollaan kun hahmolla on Dragon Slayer miekka, asekäsi ja Berserk haarniska. Jos hahmo ei ole tuttu, niin tämän pelin aikana hänestä tulee tuttu.


2. Strife - Darksiders: Genesis

Helposti ratsastajista hauskin. Strife tuntuu monella tavalla koomiselta lisältä varsinkin Warin rinnalla. Pelihahmona hän tekee selvän pesäeron muihin ratsastajiin ja erottuu hahmonakin vahvasti edukseen. Voisi melkein sanoa että siinä missä huonoin ratsastaja löytyy helposti, niin nyt kun Strife on rennolla retku olemuksellaan mukana kuvioissa, niin se paras ratsumies on hyvin vaikea valikoida, sillä tämä hahmo myös näyttää erittäin upealta, elikkä pitkälti kaikki palikat ovat paikoillaan. Tosin tämän ratsastajan nimi olisi pitänyt olla Pestilence (tms).


1. Dragon Slayer - Divinity II: Ego Draconis

Tässä on hahmo johon on saatu juuri oikeilla tavoilla todella mielekästä sisältöä. Muutoin aika perustyylinen soturihahmo, mutta kun mukaan laitetaan erikoisominaisuuksia joiden kautta hän soveltuu lohikäärmeentappajaksi niin kokonaisuus paranee. Vielä paremmaksi tosin pistetään siinä kohtaa kun hän pystyy muuttumaan itse "lohikäärmeeksi" (joka on liian traakimainen). Vaikka hahmo on tätä mykkää tyyppiä, niin kyllä kokonaisuus silti toimii, juurikin siksi koska mukana on paljon sellaisia asioita, joita ei turhan usein näe.