Lyömäaseissa variaatio ei lopun kovinkaan äkkiä kesken, vaikka miekat suljettaisiinkin pois laskuista. On kuitenkin eri asia olla uniikki ja olla hyvä. Mutta joskus nämä kaksi asiaa kohtaavat, mutta niiden kohtaaminen ei ole välttämätöntä.

 

 

 

Nopea sääntökertaus:

- Yksi per peli yhdestä asetyypistä.

  • Eli yhdestä pelistä voi olla vain yksi kirves jne.

- Vain yksi asetyyppi per pelisarjasta jossa on "saman tyyppisiä" aseita

- Ei miekkoja, koska ne ovat oma listansa.

- Ei aseita jotka voi:

a) Luoda kokonaan itse

b) Joita voi runsaasti ja vapaasti muokata

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Hellfire - Victor Vran

- Tyylikäs vasara jolla luodaan laavaa pursuvia aukkoja.

 

Nirvana (Yuna) - Final Fantasy X

- Helposti hienoin kaikista sauvoista.

 

Mythril Lance (Ignis) - Final Fantasy XV

- Tehokas ase ja tyylikkäästi käytetty, vähän hilparityyliä

 

Purple Pain (Tifa Lockheart) - Final Fantasy VII Remake

- Tyylikäs ja särmikään värinen

 

Blood Whip (Dracula) - Castlevania: Lords of Shadow 2

- Draculan versio Belmontin ruoskata, verivirta asemuodossa.

 
24. Grieve Edge - Soul Calibur III

Tappelusaappaat, tai kengänkärjet. Erottuu joukosta juurikin sen erikoisuuden kanssa ja voi tässä tietysti tehdä sen erikoisen argumentin että eiväthän nämä ole lyömäaseita kun niillä potkitaan, mutta idea nyt on varmasti täysin selvä näiden aseiden kanssa.


23. Pogokeppi (Roope) - DuckTales Remastered

Keppi jota voi käyttää mailana ja hyppykeppinä ja pogoversio lienee tämän pelin käytetyn ja ikonisin tapa. Todella tehokas ase ja erinomainen tapa liikkua. 


22. Save the Queen (Quistis) - Final Fantasy VIII

Ruoska on aseena näyttävä ja Quistisin tapa käyttää ruoskaa toimii myös erinomaisesti. Ei samalla tavalla joukosta erottuva ase kuin monet muut, mutta jää omalla tavallaan erinomaisesti mieleen ja viimeinen versio aseesta on helposti niitä parhaita, ulkoisesti se ei merkittävästi erotu joukosta, mutta nimi ainakin erottaa sen joukosta.


21. Stun batton (Sherry Birkin) - Resident Evil 6

Sherryn ase jollaista ei muilla olekaan. Sähköistetty pamppu jolla lyöminen on yllättävän hauskaa. Vaikuttaa monella tavalla tavalliselta virkavallan lyömäaseelta, mutta kun siihen laitetaan sähköt tuomaan lisää potkua, niin kyseessä on oitsi astetta erikoisempi ja huomattavasti tehokkaampi ase.


20. Superior Metal Axe (Deacon) - Days Gone

Kaikista itsetehtävistä aseista tämä on ehkä se kaikista hienoin ja tehokkain. Kuin pesäpallomaila jossa pari terää kiinni. Ajaa asiansa taistelussa ja näyttää todella hienolta kannettaessa. Lisäksi sitä vähän harvinaisempaa herkkua, joten pisteet myös siitä.


19. Arm Blade (Doomer) - Doom Eternal

Omalla tavallaan moderni ja käytössä erinomaisesti esille tuotu. Käsiterä ei ole samalla tavalla eeppinen kuin monet muut aseet ja varusteet, mutta se toimii erinomaisesti käytettäessä ja tuo hienosti esiin monet parhaat puolet mitä toiminnassa on, kun vihollisia tapetaan lähietäisyydeltä.


18. Chains of Scorn (Fury) - Darksiders 3

Yksi pelin todellisista tähtiaseista, joka on monella tavalla aika lähellä ruoskaa, mutta joka kuitenkin omalla tavallaan todella toimii, vaikka ei joukosta erotukaan. Tämä tulinen ketjuasekombo on kuitenkin erittäin näyttävä ja käytössä todella hyvä.


17. Dark Pact - Victor Vran

Viikate jolla kerätään kuolleiden sieluja jotta voidaan nopeammin käyttää erikoiskykyjä. Näyttää myös todella hienolta luurankoaseelta. Tämä on juurikin sitä tyyppiä mitä Kuolema voisi käyttää ja toiminta on sillä juurikin niin tyylikästä kuin tältä peliltä voisi odottaakin. Hieno ja todella hyödyllinen ase pääaseeksi tai tukiaseeksi.


16. Ziedrich (Gladiolus) - Final Fantasy XV

Kilpikin voi olla tehokas ase ja tämä kilpi on juurikin sitä. Tätä asetta näkee vähän vähemmän kun Gladio pyrkii käyttämään miekkaa, mutta kun hän käyttää kilpeänä, niin siinä on sitä aivan omanlaistaan erittäin hienoa tyyliä joka korostaa todella hienosti sitä, miten kilvellä voitaisiinkin taistella. Tämä on myös varsin hieno kilpi.


15. Chaos Claws (Dracula) - Castlevania: Lords of Shadow 2

Tämä on niitä tapauksia kun ase on erittäin onnistunut, niukasti oma valinta Draculan ruoskan ohi, sillä tässä aseessa on voimaa vaikka kuinka ja se tuo tyylikkyydessään hienosti sitä todellista petomaista puolta esiin. Näyttää hienolta käyttää ja on ennenkaikkea todella mielekäs käyttää. Erinomainen lisä Draculan arsenaaliin ja vaikka veriruoskassa on myös todellista tyyliä, niin tämä on niukasti parempi. Niin ja kun miekat eivät kuulu tähän listaan niin se tavallaan helpottaa tätä valintaa.


14. Hot Dogger (Jill/Carlos) - Resident Evil 3 Remake

Todella hieno erikoisveitsi toimintaan. Hot Dogger näyttää kannettaessakin hienolta, tulenhehkuinen terä joka tekee kunnolla vahinkoa vihollisiin ja toimii näin ollen todella hyvänä varusteena pelissä, jossa veitsi on taas vaihteeksi oikeasti veitsi. Kalpenee tietysti monien aseiden rinnalla, mutta on tyylikkyydessä erittäin onnistunut.


13. Logarius Wheel (Hunter) - Bloodborne

Joskus aivan naurettavakin ase voi olla varsin onnistunut ja tämä on juuri sitä. Se miten pelihahmo taistelee pyörällä on tehty yllättävän näyttävästi, ottaen huomioon että tämä on niitä tapauksia kun asetta voisi helposti pitää vitsiaseena. Mutta Logariusin pyörä on kaukana vitsistä, sillä se tekee erittäin paljon vahinkoa ja erikoisuudessaan, toimii todella hyvin.


12. Cerberus (Dante) - Devil May Cry 3

Vitonen tarjoaa ehkä paremman aseen, mutta kyllä tämä alkuperäinen on aika erinomainen nunchak ketju tyylillään. Tämän aseen käytössä on sitä ninjameininkiä ja jääelementti on harvoin yhtä hienosti läsnä. Cerberus on niitä aseita joita harvemmin käyttää, mutta joka käytettäessä oitis tuntuu todella mielekkäältä käyttää koska siinä on sitä vauhtia, oikeasti omanlainen tyyli ja hienoja erikoisliikkeitä.


11. Mjolnir (Thor) - Marvel's Avengers

Thorin ase ja yksi legendaarisimpia aseita Marvel universumissa, kaikkine ominaisuuksineen. Tässä pelissä vasaraa käytetään todella hyvin ja se onnistuu erinomaisesti korostumaan juurikin siinä mielessä, mitne tehokas se on lyömiseen ja heittämiseen. Sitten on tietysti sekin juttu, että tällä pystyy liikkumaan todella tehokkaasti.


10. Ehrgeiz (Zell Dinch) - Final Fantasy VIII

Zellin aseet ovat vain hansikkaita, joten kaikki voima tulee nyrkeistä. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö näitä aseita olisi tehty tyylillä sillä paras ja samalla viimeinen kaikista hansikkaista on todella Zellin värinen ja siinä on juurikin sellaista tiettyä tyyliä, mikä erottaa sen joukosta, vaikka sitä ei niin merkittävästi näekään. Mutta se on juuri osa syy siihen, miksi tämä ase ansaitsee paikkansa. Se vain toimii niin hyvin tämän hahmon kanssa.


9. Kusari Gama (Ryu Hayabusa) - Ninja Gaiden Sigma 2

Yksi näitä todellisia ninja-aseita. Ei yhtä tyylikäs kuin moni muu, mutta ansaitsee silti oman mainintansa sillä kuten kaikkien aseiden kanssa, myös tämän aseen kanssa tyyli puree erinomaisesti. Ase näyttää ketjuineen todella hienolta ja todella tyylikkäältä käyttää. Kuin pieni hakku tai viikate ketjun päässä.


8. Dragoon Lance (Cid Highwind) - Final Fantasy VII

Keihäiden joukossa tämä peitsi erottuu yllättävän hyvin joukosta sillä jo sen nimi on oitis huomiota keräävä. FFVII:n grafiikan tasolla ase on on myös todella hieno ja nämä ovat juurikin niitä syitä, miksi tämä ase toimii niin hienosti ja sitä saattaa käyttää aika pitkään, eikä suoranaisesti osta mitään parempaa, koska ulkonäkö painaa sen verran paljon.


7. Balrog (Dante) - Devil May Cry V

Yksi variaatio Danten hanskoista, mutta tämän mukana tulee enemmän koristetta kuin muiden, sillä näiden hanskojen ja saappaiden mukana tulee myös panssaria hartioille ja kaikki sellaisena hornanliekkien sävyttämänä. Balrog on lisäksi todella tehokas ase ja omalla tyylikkyydellä ja Dantemaisella otteella, se onnistuu olemaan merkittävästi erilainen mitä kolmosen Beowulf, ei yhtä hyvä ja tehokas, mutta omalla tavallaan tyylikkäämpi.


6. Eclipse Scythe (Volf) - Ninja Gaiden Sigma 2

Tämä on todella tyylikäs ase ja yksi niitä jossa muutama todella ratkaiseva puoli kohtaavat. Käytettäessä tämä on todella näyttävä ase, missä se ninjamainen ote kohtaa astetta isomman aseen kanssa. Sitten ase itsessään todella näyttävän näköinen ja mikä todella saa sen erottumaan joukosta, on se tapa miten se taittuu kuin linkkuveitsi, jotta ei kannettaessa vie niin paljoa tilaa. Todella upeasti suunniteltu ase ja erinomainen palkinta kun pelaaja voittaa Volfin.


5. Machete - The Last of Us

Tämän lähemmäs ei miekkaa pääse, ylittämättä rajaa. Viidakkoveitsi on vielä veitsi, mutta melkein miekan puolella. Tämä on helposti paras lyömäase kestävyytensä, tyylinsä ja tehokkuutensa ansiosta ja myös Days Gone käyttää tätä asetta ja nostaa sen samalla tavalla ansaitusti jalustalle. Miekkamaisuus on suurta plussaa, vaikka onnistuukin pysymään lyömäaseiden puolelle. Se että kyseessä on myös astetta harvinaisempi ase pelissä, vain korostaa sitä, miten arvokas ase on kyseessä, kun sen saa haltuunsa.


4. Gungnir (Odin) - Final Fantasy VII

Keihäiden parhaimmistoa ja Odinin kakkosase. Gungnir ei ole läheskään niin tehokas kuin miekka, mutta tapa jolla keihästä käytetään, todella onnistuu erottamaan sen joukosta edukseen. Se ei ehkä tässä pelissä ole se hienoin, mutta käyttötapa ja keihään mytologinen merkitys kyllä paikkaavat pikku viat.


3. Shield (Captain America) - Marvel's Avengers

Klassikko ase legendaariselle hahmolle ja tapa jolla kapteeni Amerikka kilpeä tässä pelissä käyttää, toimii uskomattoman hyvin. Tämä on helposti sieltä hienoimmasta päästä miten kilpeä voi käyttää koska siinä tulee esiin se miten kilpi toimii puolustuksessa, kaukotaistelussa, lähitaistelussa ja superhyökkäyksissä. Tämä on juurikin sillä tavalla käytetty ase, että se kannustaa kokeilemaan tätä hahmoa, vain jotta pääsee kunnolla taistelemaan kilvellä, koska siitä on saatu niin mielekästä.


2. Dragon Whisker (Rydia) - Final Fantasy IV

Tämä on vähän jännempi valinta sillä ulkoisesti tämä ase ei juuri erotu monista muista, mutta idea tässä aseessa vain nappaa niin hyvin ja onhan tämä helposti yksi Rydian parhaista aseista. Mutta ase on siis lohikäärmeen viiksikarva, se on todella hieno idea. Itse tykkään ehkä vähän epäreilulla tavalla juurikin näistä aseista jotka ovat jotakin astetta erikoisempaa ja liittyvät johonkin todella hienoon. Kuten tämä, tai lohikäärmeen hammas nuijana.


1. Apocalypter (Overlord) - Overlord II

Nuija, vaiko kokoelma miekanteriä nuijamuodossa, päätä itse. Tämä ase on ylivoimaisesti pelin hienoin ase ja se on myös ehkä se kaikista tehokkain. Vaikka itse yleensä suosinkin miekkoja, niin tämä on niitä tapauksia kun nuijamaisempi ase toimii huomattavasti paremmin. Tosin osa syynä voi olla se, että ase on kuin koostuisi useasta miekan terästä. Tyylillisesti se sopii hahmolle erinomaisesti koska kun Overlord pukeutuu kuin Sauron, niin voisi hän sitten myös aseistautua kuin Sauron. Apocalypter vaatii runsaasti resursseja mutta on pelkästään jo tuhovoimaisuudessaan sen kaiken arvoinen ase, todelliselle ylivaltiaalle.