Viimeiset sanat merkkaavat aika paljon monessa tapauksessa... varsinkin silloin kun hahmo kuolee, eli ne todellakin ovat viimeiset sanat jotka hän lausuu. Monesti se riippuu myös tilanteesta että miten hyvin ne sanat toimivat.

 

 

 

Sekä hyvät että pahat kelpaavat. Ainoastaan se, millaisia ne viimeiset sanat ovat, merkkaavat. Mikäli viimeisinä hetkinään hahmo huutaa jotakin geneeristä tms mutta on sitä ennen sanonut jotakin astetta omaperäisempää, niin silloin ne sanat kelpaavat.

Pointtina on nyt nostaa esiin se, millaisen vaikutuksen kyseessä oleva hahmo jättää kuollessaan.

Yksi per hahmo, jos hän voi sanoa eri asioita kuollesaan.

 

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Save the people Jak... they need you. - Damas (Jak 3)

- Viimeiset rohkaisevat sanat vai viimeinen toive ennen kuolemaa

 

Goodbye Shepard, thank you - Saren Arterius (Mass Effect)

- Hetki ennen viimeistä "pelastus"

 

Man chooses. Slave obeys. Obey! - Andrew Ryan (BioShock)

- Viimeiset uhmakkaat sanat vahvalla sanomalla

 
24. Really? It must take... incrediable strenght. - Xemnas (Kingdom Hearts 3)

Kadotessaan Xemnas ei tunnu uskovan sitä Sora sanoo, mutta toteaa vielä päälle että jos se on totta, niin kyllä se vaatii aika paljon. Jättäen arvailtavaksi että uskooko hän Soran sanoja, vai ei. Se on tulkittavissa monin eri tavoin ja siksi se on niin hieno lausahdus.


23. This is good...Isn't it? - Big Boss (Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots)

"Isän" viimeinen kysymys, sikarista. Pitkällisen höpötyksen jälkeen tämä on tyydyttävä lopetus, etenkin, kun on tulkinnnan varaista että mihin hän viittää, viimeisellä kysymyksellään.


22. I can't... disappear... yet. - Ultimecia (Final Fantasy VIII)

Juuri ennenkuin hän siirtää voimansa Edealle, Ultimecia ei voi kadota ennen sitä, että taikuus säilyy. Tavallaan olisin kyllä tykännyt enemmän taistelun tiimellyksessä olevaa puhettta, joka jäi kesken hänen viimeiseen sanaansa. "And...".


21. My honor, my dreams, they're yours now - Zack Fair (Crisis Core: Final Fantasy VII)

Zack kaatui saappaat jalassa täyttä ylivoimaa vastaan taistellessaan, jotta Cloud selviäisi ja maatessaan veressä, tehdessään kuolemaa, hän tekee Cloudista manttelinsa perijän.


20. Jackie, this is not your fault - Jenny (Darkness)

Kun kuolema on ilmi selvä eikä mitään voi enää tehdä, niin viimeisinä sanoinaan Jenny haluaa vain kertoa, että vaikka Jackie taatusti syyttääkin tapahtumasta itseään, ei hän Jennyn mielessä ole syyllinen siihen.


19. No... I'm both. - Booker DeWitt (BioShock: Infinite)

Bookerin kuolema koittaa pian Elizabethien käsissä kun he toteavat että mies on Zachary Comstock tai Booker Dewitt, mutta totuushan on, että hän on sekä että. Sitten hänet hukutetaan ja kaikki katoavat.


18. Don't be afraid - Lee Everett (Walking Dead, season 1)

Viimeinen rohkaiseva sana Clementinelle ennenkuin on myöhäistä. Pelaajan oma valinta, mutta itse pidän ehkä eniten tästä joka on se kaikkein rohkaisevin ja samalla hyvä neuvo maailmassa jossa kuolleet kävelet.


17. Max... dearest of all my friends. I was suppose to be the hero. - Vladimir Lem (Max Payne 2: Fall of Max Payne)

Viimeinen osuma kaataa Vladin ja kuollessaan hän toteaa Maxille että ei hänen pitänyt olla roisto, mutta ainahan se ei mene niin.


16. Hello, my little friend. - Alejandro Sosa (Scarface: The World is Yours)

Tämän muistan todella hyvin siitä, että kun taistelu alkaa, niin Sosa sanoo näin ja sitten Tony ampuu hänet aivan seulaksi. Todella näppärä viittaus elokuvaan. Muutenkin Sosan puhe ennen taistelua on todella toimiva, mutta kyllä tuo legendaariseen lausahdukseen vastaaminen on se kirsikka kakun päällä.


15. Dragon ninja... take my cursed blade. - Genshin (Ninja Gaiden Sigma 2)

Musta hämähäkki ninja antaa Ryulle miekkansa, kuin viimeisenä toivenaan, voidakseen jättää merkkinsä taisteluun, vaikka hän ei itse sitä enää käykään. Varsinkin kaikki mitä hän sanoo ennen viimeisiä sanojaan johtaa siihen, että merkkinä siitä, että hän hyväksyy tappionsa ja sen että Ryu on häntä parempi, hän tarjoaa miekkansa, jotta Ryu olisi vieläkin vahvempi taistelija.


14. Avenge us. - Trilla Suduri (Star Wars Jedi: Fallen Order)

Darth Vaderin edessä vapisevat kaikki ja kun Trilla tietää että kuolee pian, hän pyytää viimeisenä uhmanaan kostamaan "meidät", viitaten sillä mahdollisesti kaikkiin jedeihin.


13. I love you, now go - John Marston (Red Dead Redemption)

Ehkä sinä viimeisenä rauhoittavana asiana Marstonin mielessä on se, että hän sanoi sanottua vaimolleen että rakastaa tätä, vähän ennen kuolemaansa. Selvästi tietäen että ei selviä, Marston sanoo jotakin jolla on väliä.


12. That actually is... pretty funny... - Joker (Batman: Arkham City)

Tietysti Jokeri heittää juttua myös Arkham Knightissa eli voisi teoreettisesti sanoa että nämä eivät ole hänen viimeiset sanansa, mutta kaikki se tapahtuu Batmanin pään sisällä, joten fyysisessä muodossa, nämä ovat Jokerin viimeiset sanat Arkham sarjassa ja ne kuvastavat erittäin hyvin sitä mistä tässä hahmossa on kyse.


11. We will be together my love. Soon! Forever! - Ioreth (Middle-Earth: Shadow of Mordor)

Kuoleman lähestyessä Talionin vaimo lohduttaa miestään korostamalla että vaikka he kumpikin kuolevat, niin kuoleman jälkeen he ovat yhdessä ikuisesti, koska silloin ei mikään voi heitä enää erottaa. Siinä ei tavallan ole mitään erikoista, mutta se kertoo tietystä luonteenlujuudesta ja rakkaudesta jota näiden kahden välillä on.


10. I know Tali, but thank you. Keelah Selay. - Legion (Mass Effect 3)

Kun Legion joutuu uhraamaan itsensä muiden vuoksi, yrittää Tali vielä Shepardin kanssa lohduttaa häntä ja Legion tietää sen ja jättää hyvästit, viimeistellessään rauhan pitkällisen taistelun jälkeen. Quarianien tervehdys on se viimeinen, erinomainen silaus ja hyvästi.


9. Prime... you don't even know what you've won. - Megatron (Transformers)

Kaiken jälkeen, Optimus vielä yrittää pelastaa Megatronin, mutta Megatron ei tahdo tätä ja riuhtaisee itsensä irti Primen otteesta ja syöksyy tulivuoren sydämeen ja tuhoutuu. Todella samankaltainen ja lähes yhtä upea kuin Transformers Armadan vastaava.


8. My hatred will not be so easily defeated. I will bring about the Awakening. - Doku (Ninja Gaiden Sigma)

Kuollessaankin Doku korostaa, että kuolema ei ole aina se loppu, sillä hänen vihansa ei kuole niin vain. Sopii tähän mystiseen hahmoon erittäin hyvin ja saa hänet tuntumaan entistä pahaenteisemmältä.


7. Don't stop... it is alright... it has been long enough - Auron (Final Fantasy X)

Pelin maailmassa kuolema on vähän monimutkaisempi asia, koska Auron on tavallaan vielä elossa, koska hänen henkeään/sieluaan ei ole lähetetty tuonpuoleiseen. Kun Yuna sitten aloittaa rituaalin, on hän keskeyttämäisillään sen kun huomaa että Auron "kuolisi" sen seurauksena, mutta Auron, mentorin tavoin, korostaa että se on oikea ratkaisu, sillä hänen matkansa on jo päättynyt, kauan sitten.


6. And in the end, as darkness takes me, I am nothing - Darth Malak (Star Wars: Knights of the Old Republic)

Juurikin oikealla tavalla runollinen ja syvällinen lopetus pitkälle vuodatukselle. Voitettuna Malak nostaa esiin kysymyksiä kaikesta tapahtuneesta ja siitä miten kaikki olisi voinut olla toisin. Se kaikki lopulta johtaa hänen tulkintaansa siitä että lopussa odottaa pimeys jonka edessä kaikki ovat mitättömiä. Iso osa kokonaisuutta on tietenkin se lopetus puheesta ja tälläisenä, se on todella osuva lopetus kaikessa rauhallisessa melankoliassaan.


5. But... I tried. In the end... I did. - Arthur Morgan (Red Dead Redemption 2)

Kuollessaan tuberkuloosiin, Arthur ottaa vielä viimeisen kerran yhteen Micahin kanssa ja voittaa, osittain Dutchin väliintulon avittamana. Loppuviimeksi Arthur pelasi vain aikaa pelastaakseen ne joista välitti ja olisi pelastanut muutkin jos olisi pystynyt. Kunniallinen kuolema, kaiken jälkeen. Voisi sanoa että Arthur sanoo Dutchille että hän oli valmis antamaan tälle kaiken ja yritti vielä pelastaa hänetkin, vaikka ei sitten lopulta siinä onnistunutkaan ja pian Dutch ja Micah seuraavat häntä, mutta ilman kunniaa.


4. I hope you all... remember this moment. Think of me when you try to sleep... you're going to miss me. - Crooked Man (The Wolf Among Us)

Se mikä tässä on hienoa, on se, että pelaaja voi vaikuttaa siihen paljonko näistä sanoista kuulee sillä jos hän toimii nopeasti, ne jäävät kesken. Se sanoma on todella hieno, sillä pitäisikö kaikkien pelätä isoa pahaa sutta ja onko kiero mies, se pienempi paha. Varsinkin siinä tapauksessa tämä saa lisää painoarvoa, jos pelaaja on oikeasti brutaali tässä tilanteessa. Tälläiset sanat toimivat, koska niiden takana on todella paljon tulkittavaa.


3. What is this?...Noooo... - Malefor (Legend of Spyro: Dawn of the Dragon)

Kaikessa kliseisyydessään tämä vain toimii ja osittain siksi että se kokonaistilanne on tehty niin ja hyvin ja se miten Malefor kohtaa loppunsa on erittäin osuva. Kaikki meni pitkään kuin suunniteltua, mutta sitten tapahtuikin jotakin, mitä hän ei osannut odottaa. Tämä on juurikin sellainen tilanne jossa todella ylivoimainen vihollinen sitten kohtaakin loppunsa, osittain ulkopuolisen tason toimesta ja hän ei voi uskoa että mitä tapahtuu, samalla tajuten, että mitä on tapahtumassa.


2. The Night, and the dream, were long... - Gehrman (Bloodborne)

Todella runollisesti sanottu ja sopii erinomaisesti pelin maailmaan, se vain jää mieleen niin hyvin.


1. I earned this. All of it. - Rafe Adler (Uncharted 4: Thief's End)

Hän joka on aina saanut kaiken valmiina, tarjoiltuna hopealautasella ja joka on katkeroitunut siitä, etta Nate on saanut kaiken ansioilla. Viimeinen raivokas taistelu kulminoituu tilanteeseen jossa Rafe on niskan päällä ja totetaa että kun aarre on nyt hänen, niin tämän asian hän on ansainnut ihan itse, aivan kaiken siitä. Nate on samaa mieltä, juuri ennenkuin tarjoilee sen aarteen, arkussa ja pudottamalla sen Rafen niskaan, murskaten hänet kullan alle.