Monien pienien hetkien kohdalla miettii että missä kohtaa kyseisestä asiasta menee se mielekkyys. Joskus se ei mene oikeastaan koskaan ja se on todellinen merkki siitä, että jotakin on tehty todella hyvin.

 

 

 

Yksi per peli kuten aiemminkin eikä muuten juuri väliä ja lisää tulee melko varmasti.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Super Nova - Final Fantasy VII

- Sephirothin serafimuodon limit 

 

Bat out of Hell - Smite

- Camazotzin tripla syöksi ilmasta.

 

Dragon Punch - Paladins

- Laaki ja vainaa

 

Poksautus - Middle-Earth: Shadow of Mordor

- Talion kerää energiaa ja räjäyttää vastustajalta kupolin.

 
24. Geraltin miekkakombo - Witcher 3: Wild Hunt

Tämä on niitä hetkiä joita voi toistaa varsin helposti, mutta kyllä se joka kerta tuntuu yllättävän hienolta. Geralt tekee nopeasti varsin paljon vahinkoa ja pyörähtelee tappavalla tarkkuudella. Juurikin niitä hetkiä peleissä joita ei käytä ihan jokaiseen pikku viholliseen, mutta joka on isompia vihollisia vastaan erittäin hyvä ominaisuus.


23. Bullet time jump - Max Payne

Vaikka tätä temppua tuleekin käytettyä todella paljon lähemmäs jokaisessa taistelussa, niin kyllä tässä on aina sitä tiettyä mielekästä asennetta, etenkin tuplapistooleilla. Voisi luulla että tähän kyllästyisi, mutta kyllä se näyttävyydellään aina tuntuu hyvältä. Vaikka sitä ei aina käyttäisikään.


22. Chaos Form - Darksiders

Sodan kaaosmuoto ei ehkä ole sarjan hienoin, mutta sen tulinen hiviömäinen olemus on juurikin sitä tyyliä, mitä voisi odottaakin, kun tietää miltä Sota näyttää. Tietyllä tavalla hahmon yksityiskohdat katavat tulen alle, mutta kyllä tämän muodon käyttämisessä on aina sitä omanlaistaan mielekkyyttä.


21. Play of the game - Paladins

Loppuviimeksi aika vaikea saada, hahmosta riippuen. Parametrit tämän tittelin saamiseen ovat aika puolueelliset, mutta kyllä siinä on sitä omanlaistaan mielekkyyttä, kun se osuu omalle kohdalle, ehkä juuri siksi, koska se ei ole millään tavalla ilmainen titteli.


20. Victory Achieved - Dark Souls

Tämä on niitä hetkiä kun tuntee sen rauhallisuuden. Kun vaikea pomovihollinen kaatuu, niin hetkellisesti, pelaaja on  maailman kuningas, etenkin jos on saanut rujosti turpiin pari kertaa aiemmin. Tätä myös yleensä seuraa parin levelin nostaminen ja valmius uusiin haasteisiin.


19. Ground slam - Control

Vaikka tätä temppua ei käytäkään kovin usein, niin en voi väittää etteikö sen tekeminen olisi niin mielekästä. Jessie syöksyy voimalla alas ja iskee maahan hajottaen kaiken tieltään, viholliset ja ympäristön.


18. Multi kill - Sniper Elite 4

Jotkut sanoisivat että x-ray tapot ovat niitä mielekkäitä hetkiä ja kyllähän ne ovat, mutta kyllä useamman vihollisen tappaminen yhdellä luodilla on paljon parempaa, etenkin silloin jos sattuu tekemään sen vahingossa. Ensin yksi vihollinen kuolee ja sitten huomaa että luoti jatkaakin matkaansa ja toinen, ehkä jopa kolmaskin vihollinen on samalla tulilinjalla.


17. Palkintoarkku - Victor Vran

Siinä on juurikin sitä oikeanlaista voimaa, kun haasteen suoritettuun maahan lävähtää palkintoarkku ja sisätlö purkautuu ulos. Se on oikea tapa palkita pelaaja haasteiden suorittamisesta.


16. Flight Core - Titanfall 2

Kaikista titaanien superliikkeistä tämä on ehkä se mielekkäin (niukasti). Tavallaan tylsää on että tämä on kahden eri titaanien superliike, mutta kyllä siinä on oikeaa tuhovoimaista mielekkyyttä kun pelaaja pystyy satamaan tulta taivaalta käsin. Kyllähän muillakin titaaneilla on upeita liikkeitä, mutta tämä voitti juuri ja juuri.


15. Sommerswerd - Joe Dever's Lone Wolf

Täysin en muista kolmen eri hyökkäyksen nimiä, mutta pelkästään se hetki kun pelihahmo vetää miekan esiin, on todella hieno. Ehkä oma suosikkini miekan käytöistä on sivallus joka iskee kaikkiin vihollisiin. Tämä on sitä harvinaisempaa herkkua jota tavallaan haluaa säästää, mutta ei myöskään halua menettää mahdollisuutta käyttää sitä.


14. Chaos Form - Darksiders II

Tämä on ehdottomasti Darksiders sarjan hienoin kaaosmuoto, sillä tämän näyttää juurikin sellaiselta Viikatemies tyyliseltä olomuodolta ja tekee rutosti vahinkoa. Juuri oikealla tavalla kuvastaa Kuolemaa.


13. Iron Sword liekki-isku - Soul Calibur III

Tämä on niitä liikkeitä joita on koskaan oppinut tekemään yrittämällä, mutta jonka onnistui aina välillä ihan sattumalta tekemään heti taistelun alussa ja erityisen upean tästä liikkeestä tekee sen, että aika monien vihollisten kohdalla, tämä yksi liike riittää tappamaan osuessaan ja lopputulos on täydellinen voitto.


12. DD stealth - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Jokin tässä vain nappaa todella hyvin. Komennosta DD vetää veitsen esiin ja tappaa sillä vihollisen. Tavallaan huvittavaa koska kyseessä on koira, mutta ehkä siksi siinä on sitä jotakin mikä todella tekee jokaisesta kerrasta kun tätä käyttää, niin mielekkään hetken.


11. Living Nightmare - Smite

Ehdottomasti yksi hienoimpia liikkeitä mitä tässä pelissä on, vaikka tuhovoimaisuus ei monia muita voitakaan. Chernobog nousee ilmaan ja sieltä käsin iskee kohteeseensa, ei samanlaisella tappovoimalla kuin Thanatos, mutta tavalla, joka mahdollistaa useamman kohteen tappamisen hyvin nopeasti, riippumatta missä päin he ovat.


10. PLR 412 täysin viritettynä - Resident Evil 4

Kaikista pelin superaseista, tämä on vaikeimpia saada ja ehkä siksi onkin todella hyvä että kun tällä aseella ampuu täyteenviritetyn laukauksen isoa vihollislaumaa vastaan, niin kaikki kuolevat yhdellä osumalla. Se piristää kummasta joka kerta kun sen kokee, niin upea ase tämä on.


9. Nightmaren ultimate - Soul Calibur VI

Kaikkien hahmojen superhyökkäysten joukossa on muutama jotka todella vahvasti erottuvat edukseen ja tämä on ehdottomasti se kaikista hienoin. Siinä on juurikin sitä tuhovoimaisuutta ja tiettyä maailmanlopun fiilistä kun Nightmare ratsastaa tuomaan viimeisen osuman.


8. Decapitation - Middle-Earth: Shadow of Mordor

Tämä on niitä pelejä joka toiminnassaan onnistuu todella monella tavalla, todella hyvin tekemään kaikista näyttävämpää ja mielekkäämpää. Örkin mestaaminen on yksi niitä hetkiä ja vaikka se onkin myös sellainen hetki joita tulee vastaan aika usein, niin se ei merkittävästi heikennä tämän liikkeen mielekkyyttä. Siinä vain on jotakin niin hienoa kun Talion yhdellä iskulla leikkaa viholliselta pään irti. Usein vielä aika vaivattoman näköisesti.


7. Mega Flare - Final Fantasy VII Remake

Kaikista pelin summon olennoista Bahamuth on ehdottomasti se kaikista hienoin ja Mega Flare on samalla se näyttävin viimeistelyliike. Tämän liikkeen aikana Bahamuth tulee hienosti esiin ja poistuu näyttävästi. Kyllähän pelkkä Bahamuthin kutsuminenkin on todella mielekäs ja näyttävä hetki, mutta Mega Flare on se loppuhuipennus.


6. Dragon's Descent - League of Legends

Shyvana on niitä hahmoja jossa on heti sitä todella hienoa tyyliä ja se kaikki todella nousee uudelle tasolle, kun pääsee käyttämään hahmon ultia. Shyvana hyppää eteenpäin, muuttuen lohikäärmeeksi ja pystyy hetkellisesti tekemään massiivista vahinkoa. Tämä on juurikin niitä hetkiä, jolloin peliin todella tulee aivan omanlaista mielekkyyttä ja siksi tämä peittoaa monien muiden hahmojen huippuhyökkäykset, joissa he tehostavat omia ominaisuuksiaan, Aatroxista alkaen.


5. Arvosana: S - Devil May Cry 3

Jokaisen kentän jälkeen koittaa hetki jolloin kyseinen kenttä arvioidaan ja kaikki alkaa siten, että ruutu ammutaan säpäleiksi ja mitä enemmän luoteja ruutuun tulee, sitä parempi arvosana on. Paras arvosana on S ja silloin luoteja tulee kunnolla, mikä tekee hetkestä joka kerta todella upean ja siinä on juurikin oikeanlaista fiilistä.


4. Ultimate End - Final Fantasy VII

Se mikä tässä ehkä hieman syö sitä tasoa on se, että tämä kestää aika kauan, mutta kun viholliset saavat niskaansa kaikki pyöreän pöydän ritarit, loppuhuipennuksena kuningas Arthur, niin kyllähän siinä on aivan omanlaistaan mielekkyyttä ja todellakin sitä tuhovoimaista tehokkuutta. Pelkästään se miten hienosti monet ritarit iskevät on todella näyttävää ja viimeinen osuma on juurikin oikeanlainen loppuhuipennus. Ehkä tätä summonia ei käytä joka kerta, mutta kyllä Knights of the Round on yksi hienoimmista summoneista ja se ei ole pieni saavutus Hadesin ja Bahamuthin rinnalla.


3. Dark Messenger - Final Fantasy VIII

FF8:n GF hyökkäykset ovat astetta harvinaisempia, koska ne ottavat aikansa, mutta kaikista näyttävin on ehdottomasti paholainen Diablos ja tämä on tiukka kisa koska mukana ovat myös Bahamuth, Ifrit, Cerberus, Eden ja Gilgamesh. Mutta Diablos voittaa hyvin niukasti koska se on yksi niitä liikkeitä joka omassa näyttävyydessään ottaa pisteet kotiin eikä vastaavia ole juuri sarjassa näkynyt.


2. Ultimate Weapon viimeistely - Kingdom Hearts III

Soran Keyblade viimeistelyistä ei voittajaa tarvitse kauaa arpoa, sillä Ultimate Weapon on nimensä veroinen. Moniteräinen miekka joka tuhovoimaisuudessaan voittaa selvästi kaikki muut ja näyttävyydessään nousee helposti yhdeksi koko sarjan hienoimmista hyökkäyksistä. Alusta loppuun asti tämä taistelumuoto on ehdottomasti yksi koko pelisarjan mielekkämpiä hetkiä, etenkin sen jälkeen, kun huomaa miten nopeasti ja miten paljon vahinkoa tällä aseella todella saakaan aikaiseksi.


1. True Devil Form - Devil May Cry V

Danten todellinen potentiaali vapautettuna. Kaikki alkaa siitä kun verenpunainen mittari virittyy ja Dante lävistää itsensä miekallaan, jonka jälkeen hänen todellinen paholaisensa pääsee irti. Tässä muodossa tuntee todella olevansa se voimakkain mahdollinen olento, sillä paholainen tekee valtavasti vahinkoa ja vielä todella näyttävästi, mikä vain korostaa sitä miten hienoja hetkiä kaikki ne taistelut ovat, joissa Dantella pystyy todella vaputtamaan sisäisen voimansa. Puhumattakaan että muoto itsekin näyttää todella hyvältä.