ReMind.jpg?1580221761

Muistutus siitä, mitä tapahtuikaan

 

 

Kingdom Hearts III oli ilmestyessään viime vuosikymmenen odotetuimpia ja ylihypettyneimpiä pelejä. Syy siihen oli siinä että sitä oli odottanut jo edellisen vuosikymmenen puolelta asti ja PS3:lle. Lopulta kun peli ilmestyi, se ei täyttänyt oikeastaan mitään odotuksia vaan oli lopulta yksi viime vuosikymmenen suurimpia pettymyksiä. Vaikka suhteellisen hyvä peli olikin.

 

 

 

Uusi mieli

ReMind DLC Kingdom Hearts III pelille oli sellainen tapaus jota kohtaan ei kovin isoja odotuksia ollut, mutta tietynlaisia odotuksia kuitenkin. Itse lähinnä toivoin että se mahdollisesti korjaisi lopetusta sen verran, että tämän saagan päättävän pelin jälkeen ilmassa ei olisi taas yhtä cliffhangeria ja isoa liutaa erinäisiä kysymyksiä. Mikään Witcher 3:n lisäsisällön tasoinen paketti tämä ei ole, vaan lähempänä Arkham Knightin lisäsisältöä. Siinä on puolens, muta myös niin suuret heikkoudet että ei tätä voi suositella kuin kovimmille Kingdom Hearts faneille, sillä pikkusen viitteitä jatkosta on luvassa, mutta lopussa odottaa vain taas toinen cliffhanger pelleilytilanne. Lupaavalta se kuitenkin hetkellisesti vaikuttaa kun Kingdom Hearts III:n lopetus koetaan uudestaan, uusin mielin.

LUVASSA SPOILEREITA PÄÄPELISTÄ!!!

 

Odotuksia jotka eivät vieläkään täyttyneet

Itselläni nousee tässä suhteessa ensimmäisenä mieleen useampi vaihtoehto mitä tämä peli tarvitsisi, mitä edeltäjillä oli, mutta tällä ei. Sitten tulee mieleen että mitä Final Mixit pitivät sisällään, mitä ei pääpelissä ollut. No tämä ei ole Final Mix, sillä lisäsisältö on täysin irrallaan pääpelistä. Se tapahtuu pelin jälkeen ja on oma kokonaisuutensa. Itse tavallaan toivoin että Final Fantasy hahmot saisivat kunnolla tilaa tehdä paluun sekä että lisäsisällössä mukaan tulisi vaikka areenataisteluita, jotka loistivat poissaolollaan pääpelin tapauksessa, mikä on kyllä suuri sääli. No kumpikaan näistä ei oikeastaan täyttynyt. FF hahmot nähdään taas, mutta aika pienessä osassa ja areenataisteluita ei ole luvassa.

Pääasiassa kaksi erillistä episodia täydentävät ja jatkavat pääpelin tarinaa ja pääasiassa lopetusta. ReMind kertoo pelin loppuhuipennuksen uudelleen ja uudella tavalla, näyttävän vähän sitä prosessia mitä Sora kävi läpi päämääränään pelastaa Kairi. Mitenkään paljoa uutta sisältöä ei ole luvassa sillä Re:Mind on todella pienimuotoinen lisäys josta iso osa on jo koettua sisältöä satunnaisilla lisäyksill. Toinen episodi Limit Cut on pääasiassa vain Kingdom Hearts II:sta kopioitu merkittävästi vaikeampi pomotaistelukokoelma. Runsas tusina toinen toistaan vaikeampia pomotaisteluita joiden edellytyksenä on todella vahva osaaminen pelin taistelumekaniikkojen suhteen sekä todella huipputasoiset varusteet ja statsit.

 

Lisäsisältö joka ei korjaa sitä mitä olisi pitänyt korjata

Varsinainen Re Mind DLC olisi se joka olisi voinut paikkailla ne heikkoudet mitä pääpelin lopetuksessa oli. Kyllähän tämä sitä täydentää, mutta ei korjaa yhtään mitään. Lopetuksessa on ilmiselvää että Soralla ei mene kaikki putkeen kun hän katoaa olemattomiin. Mutta Re Mind pyrkii kertomaan taustoja siitä, mitä Sora todella joutui tekemään ja mitä se todella tarkoittaakaan. Re Mind pyrkii korostamaan uhrausta jonka Sora Kairin vuoksi on valmis tekemään.

LimitCut puolestaan pyrkii näyttämään että peli ei ole ohi, sillä vaikka Dark Seeker saaga omine hahmoineen onkin päättymässä niin Riku ja Kairi eivät hylkää Soraa. Nyt on heidän vuoronsa pelastaa ystävänsä, kumpikin omalla tavallaan. Tämä on lähinnä sellaista pehmustetta pääpelin lopetukselle mutta ei johda mihinkään, vaan sekoittaa pakkaa entisestään. Tämän sisällön kautta Kingdom Hearts tuntuu menevän enemmän ja enemmän kohti Final Fantasya sillä Disney hahmoille ei juuri tilaa tehdä.

Pyöritteli tätä miten vain niin loppuviimeksi kumpikaan näistä kahdesta lisäsisällöstä ei muuta sitä tosiseikkaa että Kingdom Hearts III on iso pettymys. Vaikka nämä sisällöt olisivat olleet alusta asti mukana, niin kokonaisuus ei olisi parantunut. Re Mind ei tosin olisi toiminut muuta kuin irrallisena lisäosana kun taas Limit Cut on selvästi enemmän sellainen osa, joka olisi yhtä hyvin voinut olla osa pääpeliä heti.

 

Haastava haastavuuden vuoksi

Kingdom Hearts III ei ole vaikea peli, päätarinan pyyhkäisee läpi siinä 30 tunnissa ja haastavista haastavinkin, Dark Inferno, on suhteellisen helppo nuijia jo 80 levelisenä, varusteista riippuen tietenkin. Kingdom Hearts II:n Lingering Will on edelleen yksi pelihistorian vaikeimpia pomotaisteluita, mutta tällä kertaa se pyritään muuttamaan heti sillä jokainen pomohaaste on ylibuffattu versio jo tutuista pomotaisteluista. Niissäkin haaste on lähinnä siinä että pelihahmo ei ole tarpeeksi pitkälle kehitetty. Tässä on lähinnä syy palata pääpelin ja farmata status boosteja kyllästymiseen saakka. Pomotaistelut ovat helposti yksi haastavimpia mitä olen koskaan pelannut ja kovista kovimmat eivät ole heti edes mahdollisia yrittää, vaan olettaisin että muut pitää voittaa ensin. Ei tosin ole vaikeaa arvata että mitä haasteita on luvassa.

Ongelma on siinä että Limitcut episodi on vaikea vain vaikeuden tähden. Se ei ole oikealla tavalla haastava kuin Kingdom Hearts 1&2 Sephiroth tai Lingering Will taistelut, puhumattakaan Organisaatio Data taisteluista. Tämä on väärällä tavalla haastava, mutta toisaalta, osa syynä voi olla sekin että Kingdom Hearts III:n taistelumekaniikka on niin erilainen, jotenkin automatisoidumpi ja pikkutarkempi monin paikoin.


Yhteenveto

Kingdom Hearts III:n DLC Re:Mind oli näitä tapauksia jolta ei nyt suoraan odottanut ihmettä. Itse lähinnä toivoin että ainoa mitä tämä paketti tekisi, olisi korjaisi lopetuksen sellaiseen muotoon, että se olisi siedettävä. Kingdom Hearts II osasi tehdä erinomaisen lopetuksen, joten miksi se on nyt niin vaikeaa, puhumattakaan Final Mixin lisäsisällöstä. Se mitä tämä peli sitten lopulta tarjosi oli haastetta haasteen perään mutta loppuviimeksi aika vähän oikeaa sisältöä. Mitään oikeasti uutta ei ole nimeksikään joten kokonaisuutena ReMind on pettymys samalla tavalla kuin pääpelikin.

 

+ Kingdom Hearts tunnelma

+ Final Fantasy hahmojen paluu

 

- Ylihintava

- Ei mitään oikeasti uutta

- Haasteet ovat vaikeita vain vaikeuden takia

 

Arvosana: 5,2

 

Välimallia