Kingdom Hearts sarjassa on pomotaisteluita vaikka kuinka paljon, osa hyvin vaikeita, osa hyvin helppoja ja osa erittäin hyvin tehtyjä. Sitten on suuri määrä näitä erittäin hiekosti tehtyjä, jotka ovat helposti sarjan huonoimpia.

 

 

 

Kaikki Kingdom Hearts nimiset pelit kelpaavat osaksi vertailua.

Huonoimpien pomotaisteluiden tapauksessa helposti jokin aina unohtuu koska hyvät muistaa paljon helpommin kuin ne huonot.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Shadow Stalker - Kingdom Hearts II

Tämän kanssa tuntuu että tämä jää melko tavanomaiseksi sydämmettömäksi ilman mitään oikeasti omanlaista sisältöä, vaikka idea onkin periaatteessa ihan kiva.

 

Armored Xehanorth - Kingdom Hearts III

Viimeiseksi pomoviholliseksi tämä jättää harmillisen kylmäksi. Hahmo on tyylikkään näköinen, mutta pelattavuudessa se tuntuu todella lattealta eikä eeppisyyttä löydy juuri ollenkaan.

 

Metamorphosis - Kingdom Hearts: Birth By Sleep

Tämä tuntuu siltä, että pelintekijöillä ei ole ollut selvää ideaa mitä on haettu ja lopputuloksena on sellainen random avaruuslima kuin suoraan jostakin scifielokuvasta jossa ei ole osattu päättää mitä hirviöstä halutaan (kuten Life).

 




24. Parasite Cage - Kingdom Hearts

Sanotaan että tästä olisi voitu tehdä vielä enemmän parasiitin tyylinen, sillä tässä taistelussa on hyviä ideoita, mutta ne eivät vain tunnu oikein pääsevän välittymään, mistä syystä tuntuu että tämä on yksi niitä pomotaisteluita jossa on jäänyt nyt viemättä kokonaisuutta tarpeeksi pitkälle ja siitä syystä tuntuu että tästä ikäänkuin puuttuu jotakin, mikä todella tekisi siitä ratkaisevasti paremman. Varsinkin toisessa taistelussa.


23. Kurt Zisa - Kingdom Hearts

Tämä on taistelu jossa on paljon hyviä ideoita, mutta myös paljon todella huonoja ja lopullinen vaikutelma on jäänyt miinuksen puolelle. Ulkoasu ei ole erityisen hyvä ja taistelu menee vähän ylipitkäksi, mutta se mikä lopulta tuhoaa aivan täysin tämän taistelun, on se kun vihollinen käyttää suojakenttää joka pitää rikkoa taikuudella, sillä tämä vaihe on hyvin turhauttava ja se vain venyy ja venyy. Varsinkin kun Mushu ja Dumbo on käytetty.


22. World of Chaos - Kingdom Hearts

Loppuhuipennus ensimmäisessä pelissä on ideallisesti oikein hyvä ja toteutuksessa on hyviäkin ideoita, mutta se mikä sen lopulta tuhoaa on se varsinainen Ansem muoto, koska siinä on niin paljon heikkoja ratkaisuja. Pääasiassa se keskeinen ongelma on se, että Ansem vaihe on lähinnä suuren määrän energiaiskuja spämmäävä ylisuuri mölli jolla on kaksiteräinen miekka, jota ei taistelu käytetä tarpeeksi. Tälläisenään tämä taistelu sortuu tämän pelin moniin laiskimpiin ratkaisuihin ja sitä käytetään tässä kokonaisuudessa kahdesti, mikä vain pitkittää taistelua jossa on hyviäkin ideoita, mutta ne haaskaantuvat. Eeppisyyttä ei puutu, mutta painopiste on väärissä asioissa ja tyylillisesti se Ansem hukkuu.


21. Master Xehanorth - Kingdom Hearts III: ReMind

Tässä ongelma ei ole ulkoasussa sillä haarniskoitu Xehanorth näyttää erittäin hyvältä. Heikkoudet tulevat suoraan pelattavuudesta ja pomotaistelun asettelusta joka on sarjan tasolla jotenkin todella mitäänsanomaton. Vaihtelevan ja oikeasti iskevän tyylin sijaan tämä on jotenkin pitkäveteiseksi muuttuva loppuhuipennus jossa vihollisella on paljon elinvoimaa, mutta joka ei tee juuri mitään oikeasti joukosta erottuvaa. Lisäksi, tarinallisesti mikään tästä ei oikeasti toimi, kun huomioi mitä on ehtinyt tapahtua vähän ennen lopputaistelua.


20. Queen Buzzerfly - Kingdom Hearts: Dream Drop Distance

Yksi näitä vähemmän Kingdom Hearts tyylisiä vihollisia joka tuntuu lähinnä värikkäältä robotilta, tällä kertaa mehiläiskuningatartyylillä ja sanotaan että nyt putkeen monta hyvin samankaltaista vihollista joissa on kaikissa sama ongelma, ne eivät vain tunnu Kingdom Hearts pomovihollisilta enää koska nyt menty jo niin kauas siitä toimivasti ideasta joka vallitsi ykkösen ja kakkosen aikaan.


19. Brawlmara - Kingdom Hearts: Dream Drop Distance

Nimi on hyvä, mutta siinä se pitkälti onkin.


18. Char Clabster - Kingdom Hearts: Dream Drop Distance

Melko perustyylinen pomovihollinen tässä tyylissä.


17. Chill Clabster - Kingdom Hearts: Dream Drop Distance

Sama kuin aiemmassa mutta toinen näistä on selvää kierrätystä, en vain muista että kumpi.


16. Holey Moley - Kingdom Hearts: Dream Drop Distance

Nimi on hyvä, mutta hahmo on sieltä huonommasta päästä.


15. Commantis - Kingdom Hearts: Dream Drop Distance

Unversed vihollinen, eikä vain nappaa, mutta sanotaan että tämä rukoilijasirkka on tyylllisesti niitä vähän hienomman näköisiä.


14. Spellican - Kingdom Hearts: Dream Drop Distance

Viimeinen tälläinen värikäs pomovihollinen Unversed tyylissä, eli se viimeinen kikkailuvihollinen listalla. Loppuviimeksi nämä ovat aikalailla samalla viivalla koska yksikään ei ole jättänyt toisia merkittävästi heikompaa vaikutusta ja siksi ne ovat näin peräjälkeen. Ne eivät ole nyt niin huonoja taistelu, mutta eivät vain tunnu sopivan Kingdom Hearts sarjan tyyliin, vaan tuntuvat karanneen jostakin muusta vastaavasta rpg:stä ja päätyneen tänne sekoittamaan jo valmiiksi sekavaa pakkaa uusilla korteilla.


13. Groundshaker - Kingdom Hearts II

Sanotaan että idea on ihan ok, mutta tämä on juurikin yksi niitä taisteluita fantastisessa pelissä, joka ei yllä sille tasolle mille niin monet muut. Maanjäristäjä on enemmänkin vain iso hirviö ilman mitään oikeasti ihmeellistä. Se tuntuu enemmänkin sellaiselta lisältä joka on ollut pakko keksiä mukaan eikä se oikein istu yhteen Scarin aave asetelman kanssa, saati sitten sen oikeasti hyvän Scar taistelun kanssa. Miksi sitä ei voitu jatkaa, kun tämä on selvästi jotakin, mitä olisi pitänyt tapahtua joko ennen sitä, tai ei ollenkaan, koska myöhemmin, se on pettymys.


12. Grim Guardianess - Kingdom Hearts III

Tangled kentän lopputaistelu jossa se varsinainen idea on selvästi hukattu sillä tässä ei tunnu juurikaan olevan mitään sellaista mikä sopisi äiti Gotheliin tai isommin edes varjoversioon Rapunzelista. Jos edes jotain tälläistä olisi käytetty, olisi tämä toiminut varmasti paljon paremmin. Taistelussakaan ei ole juuri mitään sellaista, joka tekisi tästä perushirviön näköistä kummempaa.


11. Behemoth - Kingdom Hearts

Tämä on täytepomotaistelu ja oppikirja esimerkki siitä. Behemoth on pelkkä kestävä vihollinen joka ei tee oikeastaan yhtään mitään, kuin vain on pelaajan piestävänä. Lisäksi näitä hirviöitä tulee vastaan useampi ja ne ovat aina yhtä tylsiä. Niitä pitää vain piestä kunnes elinvoima loppuu, mutta taistelun edetessä ne alkavat liikkua juuri sen verran että pelaajan on vaikeampi tehokkaasti osua niitä niiden yhteen heikkoon kohtaan, jolloin jo valmiiksi tylsä täytetaistelu vain hidastuu entisestään. 


10. Fire Lord & Ice Lord - Kingdom Hearts II

Liiankin tyypillinen tuli ja jää kombo kahden vihollisen muodossa. Tälläiset taistelut tuntuvat lähemmäs aina selvältä täytteeltä eikä tämä ole mikään merkittävä poikkeus. Hahmot eivät ole erityisen iskevän näköisiä ja tapa jolla taistelu etenee ei sekään ole mitään ihmeellistä.


9. Julius - Kingdom Hearts: Dream Drop Distance

Tämä on vaikeaksi kiristetty taistelu pääasiassa väärillä tavoilla. Vihollinen on vahva, kestävä ja riehuja joka käy oitis aggressiivisesti päälle ja huitoo. Ulkoasusta ei irtoa mitään pisteitä tällä Frankesteinen Hirviö + Musta Pekka kombolla. Lisäksi tämä taistelu on pelin huippuhaasteeksi melko tylsä, koska kun vihollinen on melko halpamaisesti rakennettu, kannustaa se pelaajaakin suoraan halpamaisiin taktiikoihin. Ilmapalloihin.


8. Rock Titan - Kingdom Hearts

Tämä ei olisi huono pomotaistelu itsessään, jos se olisi oikealla paikalla. Mutta koska tämä on Hades cupin viimeinen taistelu, itsensä Hadesin sijaan, niin tämä on suoraan typerä veto jolle ei ole minkäänlaista järkevää perustetta.


7. Giant Ursula - Kingdom Hearts

Tämä on ehkä se kaikista turhauttavin "laiskalla metodilla" tehty pomotaistelu pelissä. Ursulaa vastaan käytävä ensimmäinen taistelu toimii ihan hyvin, mutta tämä toinen on vain tarpeettoman kestäväksi tehty vihollinen jossa vahinkoa tulee pääasiassa näistä ympäriinsä ilmestyvistä energiammuksista ja siinä on pitkälti kaikki mitä Ursula sitten tekee. Tämä vihollinen on tarpeettoman kestävä joten taistelu vain laahaa eteenpäin ilman mitään oikeasti hyviä lisiä jotka tarjoaisivat mitään erityistä ja mielekästä sisältöä.


6. Cave of Wonders - Kingdom Hearts

Turhauttava taistelu jossa idea ei ole huono mutta toteutus on suoraan surkea. Viholliselta pitää sammuttaa molemmat silmät ja ne ovat juuri niin rasittavissa paikoissa että niihin on hankala osua. Tämä tekee tästä taistelusta sellaisen jossa iso osa ajasta menee suoraan turhauttavaan kikkailuun ja odottamiseen että pääsee tekemään oikeasti vahinkoa.


5. Shenzi, Banzai & Ed - Kingdom Hearts II

Kakkospelin ylivoimaisesti ärsyttävin taistelu jossa idea ei ole suoraan huono, mutta tapa jolla se on tehty, on niin huono, että se jää erittäin hyvin mieleen. Idea on piestä kaikki kolme hyeaanaa, mutta ne juoksevat ympäriinsä alueella, jossa ne pääsevät aina ns. piiloon ja pelaajan hommana on etsiä ne, jahdata niitä ja piestä ne, mikä on onnistuttu tekemään harvinaisen rasittavaksi, itseääntoistavaksi ja aikaa vieväksi koska viholliset tuppaavat vain palloilemaan ympäriinsä ilman että oikeasti edes tappelevat vastaan.


4. Trickmaster - Kingdom Hearts

Ehkä se alkuperäinen random heartless pomotaistelu kentässä, jossa olisi ihan oikeakin roistohahmo jota käyttää. Jostakin typerästä syystä sen sijaan että olisi käytetty Liisa Ihmemaassa tarinasta tuttua hahmoa, on tehty tälläinen ihan random hirviöhahmo joka ei ole lopulta edes hyvä taistelu.  Tässä lopputaistelu olisi pitänyt olla oikeasti Herttakuningatarta vastaan, tai sitten mukaan olisi pitänyt heittää Jabberwocky, ei jotakin tälläistä mikä on suoraan esimerkki random heartlesista.


3. Ice Titan - Kingdom Hearts

Tässä taistelussa ongelma on aivan liian pitkälle menevässä toistossa. Jäätitaani on helppo kun hoksaa että mikä on se idea, mutta siinä on lisänä kaikkea random sontaa joka vain hidastaa jo valmiiksi tylsää ja itseääntoistavaa luuppia tarpeettoman kestävää vihollista vastaan, johon ei tunnu edes olevan mitään nopeampaa metodia.


2. Luxord - Kingdom Hearts III: ReMind

ReMind pomotaistelut ovat pääasiassa vain vaikeita taisteluita ilman mitään oikeasti omia ideoita, ihan muutamaa lukuunottamatta ja tämä on niistä yksi. Mutta tässä se kikka on kaikkea muuta kuin hyvä, sillä lopputulos on erityisen turhauttava pelleilytaistelu jossa idea ei ole hyvin toteutettu ja tuntuu parhaimmillaankin puoliepäreilulta hidasteelta jossa on lisäksi sellaisia puoliepäselviä juttuja, jotka vain hidastavat jo valmiiksi ärsyttävää taistelu entisestään.


1. Wargoyle - Kingdom Hearts: Dream Drop Distance

Tämä on huono muutamasta erittäin selvästi syystä. Ulkoisesti tämä ei ole huono pomovihollinen, sillä ulkoasu sopii hyvin yksiin Notre Damen katedraalin kanssa, mutta syy miksi tämä on niin huono ja ehdottomasti oma inhokkini johtuu täysin siitä, että tässä taistelussa ei ole Frolloa pomovihollisena ja Frollo on yksi niitä parhaita Disney roistoja jota vastaan olisi ehdottomasti pitänyt päästä taistelemaan. Tämä on se ylivoimaisin syy, miksi tämä on niin surkea pomotaistelu, koska siinä ei ole tarjottu sitä, mitä siinä ehdottomasti olisi pitänyt. Frollo, samalla tavalla kuin Koukku, Shan Yu, Scar, Hades ja niin monet muut aiemmin.