Peter%20Quill.jpg?1508012738

Loppupeli on alkanut

 

 

Galaxin Vartijat on edennyt neljänteen osaansa ja nyt on jäljellä enää se viimeinen osa kokonaisuudesta. Mitä ikinä valintoja oletkaan tehnyt, ne näkyvät nyt ja tietyt teemat ovat vahvasti läsnä. Ketkä kaikki lopulta seisovatkaan rinnallasi?

 

 

 

Telltalen peleissä tyypillistä on se, että niissä joutuu tekemään paljon kovia ratkaisuja ja harva jos kukaan onnistuu ensimmäisellä kerralla saamaan kaikkea. Se ei kaikissa tapauksissa ole välttämättä edes mahdollista. Tämän pelin kohdalla en osaa varmaksi sanoa että mikä kaikki on mahdollista mutta oma ensimmäinen pelikertani johti lopulta tilanteeseen jota en todellakaan olisi toivonut, mutta niin se vain lopulta meni.

Tämän takia on hyvin kiinnostavaa pelata peli uudelleen läpi ja nähdä että jos olisin ajoittain tehnyt toisin, niin miten olisi käynyt. Itse pelaan näitä pelejä yleensä kahta yhtä aikaa. Ensimmäisena tietenkin ensi kokemus jossa teen ratkaisut tietämättä seurausia ja toimien kuten itse toimisin pelihahmon saappaissa. Toinen peli on sitten sellainen jossa teen vain muutamat ratkaisut toisin, ne jotka olisin todella halunnut valita. Tiettyjä asioita en muuta. Se tapahtuu sitten tulevilla pelikerroilla ja Guardians of the Galaxy on sellainen peli, jossa niitä uusia pelikertoja tulee, sillä neljäs osa loppuu tilanteeseen jossa monet avainasiat nostetaan esille. Mitähän tapahtuu kun niitä hieman muuttaa?


Tarinallisesti peli etenee aika hitaasti eikä mitään oikeasti uutta tule nyt kuvaan. Tosin nyt päästään kurkkaamaan Draxin menneisyyteen ja samalla aletaan katsomaan että miten tehdyt päätökset oikeasti vaikuttavat. Kuka tarvitsee sinua? Siinä on kysymys joka todellakin vaikuttaa tässä pelissä ja vielä enemmän tässä osassa. Samalla voisi kysyä: Mitä sinä tarvitset?

Tarinallisessa mielessä tämä osa ei ole niin vahva tai hyvä kuin pari aiempaa ja muutankin tämä osa tuntuu aika hitaalta ja huomasin että seuraavalla pelikerralla jopa puuduttavalta, erittäin, ajoittain. Vaihtelua on, mutta valtaosa siitä on enemmän tai vähemmän tylsää. Tässäkin jaksossa on puolensa, mutta selvästi heikompi osa on kyseessä, ellei ihan viimeistä kohtausta lasketa, joka on erinomaisesti tehty ja jossa saa oikeasti vähän heijastella tekemiään päätöksiä.


Guardians of the Galaxy on monella tavalla sellainen peli jossa ei tule ärsyttäviä cliffhanger lopetuksia. Tässä jätetään kyllä tilanteet auki mutta kertaakaan ei todella ärsyttänyt että kaikki päättyi miten päättyi. Joka kerta odotus on kyllä ollut läsnä, mutta se on enemmänkin sellaista kärsivällistä sorttia. Tarina on ollut varsin hyvin kirjoitettu ja erinomaisia päätöksiä on täytynyt tehdä ja tässäkin osassa käy juuri niin.

Who Needs You ei ole niin vahva kuin aiemmat ja voisn jopa sanoa että se on tähän mennessä pelin heikoin osa. Se toimii isossa kokonaisuudessa mutta ei niin hyvin kuin aiemmat ja kyllä tämä yhtenä osana peliä toimii oikein hyvin ja pitää kaiken käynnissä. Puhumattakaan siitä miten hyvin tässä osassa asetellaan palasia loppuhuipennukseen, samalla kerraten kaikki mitä olet tähän mennessä tehnyt. Jos itse et meinaa muistaa, niin ryhmäläiset kyllä muistavat.


Neljäs osa on ihan hyvä kokonaisuus. Se ei ole yhtä hyvä kuin aiemmat mutta toimii silti oikein hyvin. Tämä on tasoltaan samaa kuin aiemmatkin. Jakso on erittäin hauska kuin aiemmatkin, todella tunteikas ja tapahtumatrikas. Tietyt osuudet ovat puuduttavia mutta kaiken kaikkiaan jaksotus on ihan hyvä. Muutamia bugeja tuli vastaan, mutta ihan hyvä loppuvaikutelma jäi.

 

+ Hauska

+ Valintojen merkitys

+ Monta erinomaisesti tehtyä kohtausta 

 

- Useampi todella tylsä osuus

- Tuntuu hitaalta

 

Arvosana: 8,0

 

Mahtava