Monesti huonon pelihahmon määrittävät monet eri puolet hahmosta ja pelillisestä kokonaisuudesta. Joskus kyse voi olla todella pienistä asioista ja joskus ihan puhtaasti tylsyydestä tai sisällön puutteesta. Muuttujia on monia ja joka kerta kaikessa on lopulta kyse mielipiteistä ja siitä kokonaisuudesta joka muokkaa hahmoa lopulliseen muotoonsa.

 

 

 

Sääntökertaus:

 

- Vain yksi hahmo per peli. Jos pelissä on useampi hahmo joilla pelataan suunnilleen samanverran niin vain yksi kelpaa.

- Jos sarjan muissa peleissä on eri päähenkilö, niin he kaikki kelpaavat listalle, mutta eri peleistä.

- Ei ole väliä että mistä henkilö on alunperin peräisin

- Ei täysin kustomoitavia hahmoja, joissa voi ulkonäön voi sentään tehdä hyväksi.

- Pelkkä hahmo ei riitä vaan pelin myös tarjottava jotakin jotta hahmo todella pääsee oikeuksiinsa

 

Lisäyksensä: Nyt sitä alkaa huomaamaan miten paljon jotkut hahmot olisivat sietäneet olla pohjalle jo aiemmin ja sitten on näitä tapauksia kun peliä ei ole aiemmin pelannut, niin ei ole voinut vielä nostaa hahmoa esiin. Sen huomaa siitäkin että viime kerran epäkunnialliset ovat nippa nappa listalla tälläkään kertaa. Lisäksi jotkut hahmot ovat vähän venytetysti listalla, eli kun on ottanut tietyn määrän listalle, niin lievästi huonotkin hahmot voivat osuva mukaan ja jotka sitten huonompien hahmojen osuessa kohdalla varmasti putoaisivat pois listalta, koska lisää tulee aina.

 

EPÄKUNNIALLISET MAININNAT

 

Eric King - House of Ashes

Ensivaikutelmaltaan Eric on varsin hienon näköinen hahmo, mutta heti kun hänestä oppii vähän enemmän, niin tämä juuri sellainen kusipäinen upseerihahmo, joka ei pitkälle pötki jos minulta kysytään.

 

Queen - Final Fantasy Type-0

Tämä on se hahmo johon on lopulta hassattu hyvä ase, sillä mitä tulee tämän hahmon tyyliin, niin Kuningatar antaa todella kaikkitietävän ja vähän diivamaisen vaikutelman.

 

Recker - Battlefield 4

Merkittävästi suurin heikkoustekijä tämän hahmon kanssa on puhtaasti siinä tarinassa. Reckerin pitäisi olla se uusi ryhmänjohtaja, mutta sitä hän ei selvästikään tee, kun huonommat hahmot tekevät päätökset.

 

Angela Little Hope

Tämä on taas yksi näitä hahmoja josta on kuin tekemällä tehty sellainen rasite joka monessa pelissä olisi yksi ensimmäisiä josta hankkiudutaan eroon.

 

Eivor Varinsdottir - Assassin's Creed: Valhalla

Merkittävä ongelma tässä versiossa hahmosta on omassa mielessä se, kuinka pakotetusti tätä on tuputettu pelaajalle sinä kaanon versiona ja hahmo ei vain tunnu istuvan valtaosaan pelin tapahtumista yhtä hyvin kuin toinen versio.

 




24. Machina - Final Fantasy Type-0

Näin isossa hahmojoukossa on haastavaa erottua edukseen tai haitakseen, mutta Machina on enemmänkin erottunut haitallisessa mielessä. Tämä hahmo on tyylikäs siinä missä muutkin, mutta jotenkin hänen asetyylinsä ei tee hänelle mitään vaikutuksia ja näyttää lopulta todella typerältä, mikä on oitis askel väärään suuntaan. Sitten kun mennään tarinalliseen puoleen, niin tämänkin hahmon kanssa lipsutaan jotenkin niihin mahdollisimman ärsyttäviin tyyliratkaisuihin tarinan edetessä.


23. Razputin - Psychonauts

Razin tapauksessa mitään irtopisteitä ei ulkoasusta irtoa sillä suojalasien kanssa varsinkin ulkoasu on aika hoopon oloinen. Muutenkin Raz on vähän sellainen hahmo joka ei erityisemmin nappaa missään kohtaa. Ei siis mitenkään merkittävän huono, mutta voisi olla paljon parempikin, eikä niin kliseisen tavallinen pikkupoikapäähenkilö. Tietyt asiat hahmon kanssa on tehty hyvin ja ehkä jatko-osassa hahmo muuttuu paremmaksi.


22. Dani Rojas - Far Cry 6

Sanotaan heti että hahmo on parannus pariin aiempaan Far Cry päähenkilöön, mutta se mikä merkittävästi laskee tämän hahmon pisteitä, on se tarina. Danista on saatu tarinassa aikaiseksi melkoinen puupää joka tekee erittäin typeriä ratkaisuja pelaajasta riippumatta, mikä johtaa typeriin käänteisiin. Se on sääli, sillä hahmossa on sentään hieman kunnollistakin sisältöä, mutta se on vain hassattu tähän peliin. Tämä hahmo olisi päässyt oikeuksiinsa paremmassa tarinassa.


21. Sonic the Hedgehog - Sonic Adventure 2

Tämä on sellainen hahmo jonka taso on pudonnut lähinnä sitten, kun hahmolle on annettu ääni ja hänestä on tehty sellainen, no, pelle. Sonic oli pitkään sellainen asenne hahmo jolla on sellainen tietynlainen virne kuvastamassa hahmon asennetta. Sitten kun hahmo on alkanut puhua niin tuntuu että hahmon kanssa harrastetaan enemmän kikkailua kuin olisi tarpeen. Peleissä tämä ei isommin toimi samalla tavalla kuin elokuvissa ja animaatioissa, eli juuri ja juuri.


20. Tintti - Tintin

Suurin ongelma on siinä miten heikosti pelin tarinallinen anti on toteutettu, sillä tämä alunperin sarjakuvahahmo, ei ole mitenkään erityisen huono, mutta ei ole kääntynyt pelihahmoksi erityisen hyvin vaan jää juurikin sellaiseksi peruskauraa olevaksi, merkittävästi vähemmän toimintasankarimaiseksi hahmoksi. Jos hahmoa miettisi vain tämän pelin kautta, niin hieman nolommanpuoleinen hahmo olisi kyseessä.


19. Arno Dorian - Assassin's Creed: Unity

Monella tavalla Arno on juurikin sellainen tyypillisen näköinen ja oloinen AC päähenkilö. Ulkoisesti tämä ratkaisu alkaa tässä vaiheessa sarjaa jo oikeasti kyllästyttää ja jopa tarinallisesti pelissä ei käytetä mitään monista mahdollisuuksista ja Arno jää hyvin tylsäksi ja geneeriseksi päähenkilöksi joka oppii olemaan salamurhaaja. Varsinkin sarjan yleisellä tasolla tämä on niitä huonompia päähenkilöitä.


18. Nick Reyes - Call of Duty: Infinite Warfare

Ei se kaikista kliseisin solttupäähenkilö, mutta tarinallisessa mielessä tämä jää lopulta aika mitäänsanomattomaksi, jättäen paljon toivomisen varaa, varsinkin sen hahmon jälkeen jolla aloitetaan pelissä. Koska aloitushahmo on lähemmäs jokaisella tavalla se, jolla haluaisi jatkaa tarinan loppuun asti, alkaa Reyes nopeasti tuntua heikolta ja paikoin todella ontolta korvikkeelta paljon itseään paremmalle hahmolle.


17. Deckard - Legendary

Deckard on asetelmalta vähän erilainen päähenkilö, mitä monet FPS päähenkilöt ovat. Merkittävä ongelma on siinä, että Deckardin tarina ei tunnu etenevän mihinkään, vaan junnavan täysin paikoillaan, kun yhtä ja toista tapahtuu hänen ympärillään. Deckardin kohdalla mahdollisuuksia olisi ollut mutta mitään ei ole käytetty ja siksi hahmo jää hyvin tylsäksi ja tavanomaiseksi. Ulkoisesti hahmo ei myöskään isompia pisteitä ota, mutta sisällön puute on merkittävästi isompi ongelma tässä idealtaan varsin lupaavassa kokonaisuudessa.


16. Kao - Kao the Kangaroo: Round 2

Tämän maskottipelihahmon suurin heikkous on siinä, että tätä hahmoa ei täydennetä oikeastaan mitenkään, mikä johtaa siihen, että sisältöä ei oikeastaan ole nimeksikään. Osittaisena heikkoutena on tietysti se, että tämän hahmon matka alkaa aiemmassa pelissä, mutta Kao tuntuu lähemmäs jokaisella tavalla niin hätäisesti tehdyltä että hahmonsuunnittelu antaa todella laiskan vaikutelman.


15. V - Devil May Cry V

Tämä Kylo Renin ja Chris Angelin tyylinen luihun näköinen kaveri on tyyliratkaisuiltaan hyvin erilainen kahdesta muusta päähenkilöstä, eikä suoraan hyvällä tavalla, koska ulkoisesti hahmon naamavärkki ei vain miellytä. Tiettyä elegenattia okkultistityyliä modernialla otteella hahmossa on, mutta yleisesti hahmo ei vain isommin nappaa. Asiaa ei myöskään auta se, että pelattavuudessa hahmo ei myöskään isommin pisteitä kerää. Tämän hahmon kanssa aika pienet asiat heikentävät lupaavaa kokonaisuutta taustatarinan laadusta huolimatta.


14. Billy Bridger - Battlefield V

Yhden osuuden päähenkilö, josta on jäänyt kuva sellaisena todella epäkypsänä pellenä. Ulkoisesti hahmo ei ole erityisen hyvä ja vaikka taustatarina onkin todella hyvä, niin tapa jolla hahmoa pelissä käytetään ja se millainen hän sitten lopulta luonteeltaan ja tyyliltään on, ei yksinkertaisesti toimi.


13. Alex Chen - Life is Strange: True Colors

Tämä hahmo on varsin lupaava, varsinkin aluksi kun mysteeri alkaa hiljalleen avautua. Merkittävä ongelma on enemmänkin siinä, että tästä hahmosta puuttuu sellainen moniulotteisuus jota tämän tarinan ja eri tunteiden käyttö olisi oikeasti tarvinnut. Tälläisenään hahmosta tuntuu että jotakin puuttuu pelissä tyydytään helppoihin ratkaisuihin, varsinkin kun vertaa ensimmäisen pelin päähenkilöön. Tälläisenään hahmo jää todella tylsäksi ja epämiellyttäväksi pelata.


12. Michael Becket - F.E.A.R 2: Project Origin

Sekunda Point Man josta on tehty pitkälti samanlainen kuin esikuvastaan. Ei sano mitään ja on lähinnä mukana kyydissä. Puhumattakaan että ulkoasuunkaan ei ole juuri panostettu. Becket on pitkälti sellainen millaisia suuri osa videopelien sotilaspäähenkilöistä on. Tyyliä ja sisältöä ei ole juuri ollenkaan ja väkisinkin miettii, että mieluummin jatkaisi Point Manin ohjaksissa.


11. Selene - Returnal

Verkkaisesti etenevä tarina ei isommin lisää kiinnosta hahmoa kohtaan ja tuntuu että tämä on hahmo joka kuuluisi pulmanratkonta peliin tälläisen toimintapelin sijaan. Tutkijavivahteet ovat isossa osassa hahmon kanssa, mutta sellaista toimintasankarivivahdetta ei isommin tunnu löytyvän eikä ääninäyttelykään isommin luo sellaista kuvaa hahmosta.


10. Colt - Deathloop

Jokin tässä hahmossa ei vain nappaa. Tarina ei ole hullumpi ja tietty komiikka sopii hyvin, mutta hahmo ei lopulta isommin vain nappaa. Tästä puuttuu se jokin ja sitä kautta hahmo jää jotenkin ohueksi ja mitäänsanomattomaksi, onnistuen samalla olevaan paljon tylsempi, mitä voisi odottaa alun perusteella.


9. Marine - Doom 3

Doom sarjan vertailupuussa Doom 3:n niin tylsän tavallinen toimintafiguuriulkoasu ei tee hahmolle mitään isompia palveluksia. Tarinassa ei ole mitään isompaa sisältöä, hahmon ulkoasussa ei ole oikeastaan mitään erikoisempaa ja se miten peli toimii, tekee hahmosta entistä enemmän peruspelihahmon jollaisia on räiskintäpelit täynnä ja suurempi synti on se on siksi, että nyt kuitenkin kyseessä Doom.


8. Rachel King - House of Ashes

Rachelin kohdalla merkittävästi ongelmat ovat lähinnä siinä, että hahmo tuntuu jotenkin mitäänsanomattomalta ja tarinallisessa mielessä tämä kahden valinnan toimintamalli ei yksinkertaisesti tee mitään palveluksia hahmolle jonka toiminta on suhteellisen kyseenalaista. Tosin, se hieman paranee erään käänteen jälkeen, mutta Rachel jää väkisinkin astetta heikommaksi päähenkilöksi jonka kohtalo ei isommin kiinnota, mikä on aika huono juttu tälläisessä pelissä.


7. Penitent One - Blasphemous

Soulslike päähenkilöt ovat yleensä pelkkiä kuoria joita pelaaja nyt vain sattuu ohjaamaan. Penitent One on kuitenkin tälläinen hahmo joka näyttää aina samalta, ei pelillisesti tunnu koskaan erottuvan joukosta ja kaikne lisäksi on todella typerän näköinen, mikä on oitis merkittävä huti.


6. Alex - Man of Medan

Ylivoimaisesti se huonoin hahmo, eikä mieli pelin edetessä oikeastaan muutu mihinkään, vaan pysyy samana. Hahmo on vähän liian täynnä itseään ja juurikin tälläinen turhan tärkeilevä tapaus. Tarinallisessa mielessä tämä on sellainen hahmo, jonka toivoisi kuolevan jossakin vaiheessa, mahdollisesti jopa aika pian. Sen luulisi kertovan jotakin siitä, miten hyvä hahmo onkaan tälläisessä pelissä.


5. Viking - Fimbul

Tämä jää aika ohueksi hahmoksi joka ei oikeastaan missään kohtaa isommin nappaa. Peli nyt on muutenkin vähän pikaisesti tehdyn oloinen, mutta tähän viikinkihahmoon ei tunnu olevan lisättynä mitään sellaista joka lisäisi kiinnostusta hahmoa tai hahmon kohtaloa kohtaan.


4. Kyle "Gaz" Garrick - Call of Duty: Modern Warfare

Perustylsää hahmoa huonompi on suoraan ärsyttävä hahmo, vaikkakin todella pienistä syistä. Gaz on tälläinen muka niin nokkela, hauska ja kova hahmo että se alkaa ärsyttää aivan liian äkkiä. Harmillista tämä on myös siksi, että hahmo on nimetty todella hyvin ja kuuluu osaksi todella kovia hahmoja. Joiden seurassa tämän hahmon heikkous korostuu erittäin nopeasti.


3. John - Little Hope

Porukasta se nopeasti rasittavin, koska John on sitä sorttia joka luulee tietävänsä kaikesta kaiken, mutta on lopulta sellainen, joka helposti aiheuttaa enemmän ongelmia kuin pitäisi. Tämän lisäksi John on näitä hahmoja jonka kantava idea tuntuu merkittävästi heittelehtivän tarinan edetessä eikä pysy yhtä johdonmukaisena kuin muiden hahmojen. Tietysti se voi olla pelaajasta johtuvaa.


2. Boy - The Last Guardian

Pitkälli samalla tavalla kuin niin monet muutkin tälläiset pikkupoika hahmot, jotka ovat ennnenkaikkea vain pelaajan jatkeena. Koska hahmo ei ole hienon näköinen, tarinallisestikaan erityisen kiinnostava eikä pelattaessakaan erityisen hyvä, niin kyllähän se on nopeasti aika huono päähenkilö.


1. Arthur Kingsley - Call of Duty: Vanguard

Nimi on hyvä, sanotaan sen verran. Idea hahmon käytöstä ei sekään ole huono, mutta ulkoisesti ja ääninäyttelyltä hahmo ei vain nappaa vaan sellaiseksi aika kliseiseksi hahmoksi. Tämä ei edes ole sellainen perustylsä sotilaspäähenkilö, vaan enemmän sellainen väärällä tavalla tehty sotilashahmo, jonka toivoisi kuolevan tarina, vaikka sitten sankarillisesti, kunhan tästä pääsisi. Kingsley ei ole ideallisesti se huonoin, mutta toteutus ei tunnu nappaavan oikeastaan millään tavalla.