Pomovihollisten skaala on Elden Ringissä mahdollisesti suurempi kuin yhdessäkään muussa From Softwaren soulslike pelissä koskaan, jolloin ne hyvät todella ovat hyviä ja ne huonot todella huonoja.

 

 

 

Elden Ringissä on enemmän pomotaisteluita kuin monessa muussa pelissä yhteensä ja siksi ei ole mikään ihme että joukkoon mahtuu erityisen huonojakin pomotaisteluita. Yhtenä syynä pelin tapa noudattaa toiston kaavaa jossa tiettyjä pomovihollisia käytetään liiankin kanssa uudestaan.

Huonoimpien pomotaisteluiden tapauksessa helposti jokin aina unohtuu koska hyvät muistaa paljon helpommin kuin ne huonot.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Fullgrown Fallstar Beast

Itse pidän tämän pomovihollisen ulkoasusta todella paljon ja samoin kehityksestä jota näissä vihollisissa on. Mutta se paikka jossa taistelu käydään, on erittäin ärsyttävä ja suoraan epäreilu kun tilaa on niin vähän.

 

Mogh the Omen

Tylsempi versio veriruhtinaasta sekä Morgothista. Tämä taistelu on ihan ok mutta tuntuu vain yhdeltä sekasotkusarvipäältä jossa hyvin vähän mitään erityistä.

 

Stonedigger troll

Lähinnä sellainen perustylsä peikko, joskin tämä on kivinahkainen versio ja mukana on sentään jotain pientä lisää. Sanotaan että tämä on lähinnä tylsä pomovihollinen, mutta ihan hyvin rakennettu.

 




24. Leonine Misbegotten

Eräänlainen perusversio näistä leijonaihmisistä, joita on useampi koko pelissä, mutta tämä trophyn arvoinen vihollinen on se kaikista tylsin. Puhumattakaan että tästä saa Game of Thrones miekan, mutta vihollinen ei itse käytä sitä, mikä vaikuttaa melko tylsältä ratkaisulta, varsinkin kun suomuversio tästä on merkittävästi parempi, sillä se käyttää miekkaa, jonka sen voittamalla sitten saa.


23. Horah Loux

Pomovihollinen jolla puoliepäreilu tartuntaote aika pitkällä ulottuvuudella. Ideallisesti tässä on hyviä ja huonoja puolia mutta loppuviimeksi tämä ei ole sellainen pomotaistelu joka jäisi positiivisesti mieleen vaan on enemmänkin yksi niitä, joka on huonommalla puolella, vaikkakin vain hieman.


22. Loretta, Knight of the Haligtree

Vaikeimman alueen vartija ja tuntuu lähinnä silti, että tämä tulee vastaan aivan liian myöhään ja henkiversio on tästä jopa parempi taistelu. Loretta tuntuu tässä vaiheessa peliä ihan kivalta lisältä, mutta ei sitä silti erityisen hyvänä taistelu pidä koska sinisen version on nähnyt jo aikoja sitten ja tässä tapauksessa tämä on se, mikä tuntuu merkittävästi täytteeltä.


21. Black Blade Kindred

Mörköversio eräänlaisista eliittivihollisista joka ei ole suoraan huonosti tehty, mutta samalla aikaa se tuntuu hivenen pakotetulta. Monista pomovihollisiksi ylennetyistä eliittivihollisista tämä ei ole niitä huonoimpia mutta ei myöskään parhaita, koska se on taistelussa melko ärsyttävä.


20. Ancestor Spirit

Kahdesta hirvestä se heikompi, helpompi ja tylsempi. Erikoista onkin se, että kumpikin on trophyn arvoinen pomovihollinen. Ancestor Spirit ei ole huono pomovihollinen, mutta kun pelistä löytyy Regal versio, on tämä enemmänkin sellainen leikkiversio todellisesta ja aivan liian samanlainen voidakseen vaikuttaa mitenkään erityiseltä. Varsinkin kun itse kohtasin Regal version ennen tätä.


19. Grave Warden Duelist

Todella perusvihollisen tyylinen pomoviholliseksi ylennetty gladiaattori, ei nyt suoraan huono, mutta lähinnä täytetyylinen eliittivihollinen pomovihollisena.


18.Tree Sentinel duo

Otetaan yksi ensimmäisiä oikeasti kovia haasteita pelissä ja monistetaan se. Tämä on eräänlainen ajattelumalli mikä tässä pelissä tulee vastaan aivan liian usein ja se tuntuu suoraan laiskalta suunnittelulta ja kierrätykseltä. Mahdollisesti molemmilta.


17. Crystalians duo

Samanlainen juttu kuin aiempi sija, mutta nämä ovat tylsempiä ja paikoitellen epäreilumpia kuin puuvartijat.


16. Commander O'Neil

Selvä heikompi versio Nialista joka on sitten se oikea pomovihollinen. Yksi hyvä esimerkki sellaisesta pomovihollisesta joka vain heikentää varsinaisen pomovihollisen tyyliä, koska se poistaa siitä sen uniikin tyylin.


15. Black Knife Assassin

Siinä missä taistelu Alectoa vastaan on hyvä taistelu, on tämä enemmänkin perusvihollinen, siinä missä Alecto on oikeasti pomovihollinen.


14. Ulcreated Treespirit

Ärsyttävä riehuja josta tulee sellainen fiilis että jotakin on vain pitänyt repäistä kasaan ilman mitään isompaa miettimistä. Lisäksi näitä on useampi, mutta kaikki ovat pääasiassa yhtä huonoja.


13. Abductor Virgins

Yksi pelin ärsyttävimpiä vihollisia pomovihollismuodossa ja vieläpä tuplana, joten pakostakin tämä on sieltä huonommasta päästä mitä täytepomovihollisiin tulee. Ulkoasu ei ole huono mutta mekaniikoiltaan tämä on erittäin heikko kokonaisuus.


12. Deathbird

Näyttää typerältä, toimii ärsyttävästi ja tuntuu selvästi sellaiselta täytepomotaistelulta. Pomoviholliseksi korotettu eliittipomovihollinen ja yksi huonoimmista sellaisista.


11. Lion Guard

Leijonapomovihollinen josta tulee sellainen fiilis että tämä on joko pelkkää täytettä, tai erittäin laiskaa suunnittelua kun mitään isompaa sisältöä tässä ei ole.


10. Runebear

Karhuvihollinen pomovihollismuodossa on lähestulkoon sieltä laiskimmast apäästä mitä pomovihollisiin tulee, koska mitään erikoisempaa tässä karhussa ei ole. Pitkälti sama juttu siis kuin aiemmassa.


9. Glintstone dragon Adula

Näitä traakeja on vaikka kuinka paljon tässä pelissä ja tämä versio on mahdollisesti kaikista huonoin, ainakin se kaikista ärsyttävin koska se pakenee ja taistelu sitten jatkuu myöhemmin uudessa paikassa, yllätysmetodilla. Adula on joka tapauksessa traaki jossa on hyvin vähän omaa, se on vain taas yksi leikkilohikäärme omalla alueellaan.


8. Astel, Naturalborn of the Void

Itse muistan tämän yhtenä pelin ärsyttävimmistä vihollisista sillä Astelilla on todella epäreilut liikkeet, pitkä kantama ja paljon halpamaisia taktiikoita. Lisäksi siihen on hivenen vaikea osua siten että saa aikaiseksi kunnollista vahinkoa ja kokonaisuus on enemmänkin tälläinen tyylistä merkittävästi poikkeava pomotaistelu jossa leikitellään scifiteemoilla. Ideallisesti ei nyt mitenkään erityisen huono, mutta juurikin se tapa jolla pomotaistelu on koottu ja miten se etenee, tekee siitä hyvin huonon.


7. Demihuman queen Margot

Voisi olettaa että yksi kuningatar olisi tarpeeksi, mutta näitä on useampi ja tämä on se, jonka itse muistan hyvin sellaisena täytepomotaisteluna. Alue ei ole erityisen hyvä ja pitkälti kaikki osat kokonaisuutta ovat sellaisia, että tämä on hyvin heikosti tehty pomotaistelu. Parhaimmillaankin pelkkää täytettä ilman mitään kunnollista sisältöä. Mahdollisesti huonoin kolmesta kuningattaresta.


6. Elden Beast

Näyttää melko typerältä, taistelu on hyvin ärsyttävä, pomovihollinen todella kestävä ja lisäksi tuntuu että se on rakennettu jotenkin epäjohdonmukaisesti, sillä tavallaan se toimii kuin hirviö, mutta samalla aikaa siinä on ihmismäisiäkin osia. Se mikä kuitenkin todella tekee tästä huonon, on se, että tämä taistelu tulee heti Radagonin perään, jolloin iso haaste on siinä, että tässä kaksi pomotaistelua putkeen, eli Radagon pitää voittaa joka kerta ensin, että pääsee yrittämään tätä.


5. Fire Giant

Plussat siitä että ainakin tämä on todella erilainen kuin monet muut. Mutta reippaasti miinusta siitä, että tämä on todella ärsyttävä, pitkäveteinen ja todella kestävä vihollinen jonka kanssa käytävä taistelu on kuin kokoelma ärsyttäviä juttuja. Toinen vaihe lisäksi on vielä rasittavampi kuin ensimmäinen, mikä sinällään on jo saavutus koska mitenkään hauska taistelu ei se ensimmäinenkään vaihe ole.


4. Valiant Gargoyles

Dark Souls ykkösestä otettu gargoyliduo, joskin nämä tulevat peliin eri aikoihin, ihan kuin Demon's Soulsin Maneaterit. Tämä on ehkä paras esimerkki pomoviholliseksi ylennetyistä tavallisista vihollisista ja lisäksi tämä on duotaistelu, joten kokonaisuudessa on melkein kaikki huonon pomotaistelun merkit mitä tässä pelissä voi olla.


3. Godfrey, First Elden Lord (Golden Shade)

Täytepomotaistelu kuten niin monet muutkin tälläiset oikeasti vihollisesta tehdyt lisäpomoviholliset. Kultavarjo ei ole kovinkaan ihmeellinen pomotaistelu ja parhaimmillaankin se on ihan pelkkää täytettä ilman hyväksyttävää saati järkevää syytä.


2. Godefroy the Grafted

Tämä on suoraan laiskaa pelleilyä. Godrick on yksi niitä ns. uniikkeja pomovihollisia ja jostakin syystä siitäkin on pitänyt tähdä tälläinen versio joka on heikko versio alkuperäisestä. Tämä on ihan pelkkää kierrätystä ilman mitään järkevää syytä ja vain korostaa sitä, että Elden Ring on täynnä tälläisiä ratkaisuja ja mitä enemmän niitä tulee vastaan, sitä rasittavampia niistä tulee.


1. Godskin Duo

Epäreilu epäreiluuden vuoksi, sillä tämä ei ole millään tavalla reilu taistelu. Ei riitä että tässä taistellaan kerralla molempia Godskin urpoja vastaan, vaan niitä tulee lisää kun yhden tappaa, mikä ei yksinkertaisesti ole voinut olla hyvä idea. Tämä olisi kelvollinen jos kumpaakin olisi yksi, mutta tällä venytetyllä metodilla päästään vain kiinni halpamaisuuksiin ja umpisurkeaan pelisuunnitteluun. Puhumattakaan että nämä kaksi ovat erittäin typerän näköisiä.