Guardians.jpg?1510175407

Me olemme Galaxin Vartijat

 

 

Telltalen Guardians of Galaxy saa päätöksensä viidennessä osassa joka näyttää että Telltalen pelit ovat kehittyneet paljon. Varsinkin kun katsotaan että mitä kaikkea lopussa näytetäänkään.

 

 

 

Valintoja ja lisää valintoja. Se miten viimeinen osa kaudesta alkaa, riippuu todella paljon siitä, miten tähän asti on pelannut. Kuka on Quillin tukena ja millaisesta tilanteesta kaikki jatkuu. Voisi sanoa että Guardians of the Galaxy on todella tasainen kausi, siinä on tietenkin ollut ajoittaiset huippunsa ja osa niistä huipuista on tässäkin jaksossa. Mutta jaksot ovat olleet hyvin pitkälti samantasoisia ilman mitään rajuja laskuja. Viides jakso on samaa tasoa kuin aiemmatkin, se on todella hauska, vauhdikas ja hyvin jaksotettu. Se kärsii tosin samoista ongelmista kuin aiemmatkin.


Don't Stop Believin ei tuo peliin mitään uutta eikä tässä vaiheessa oikeastaan tarvitsekaan. Tosin tämä jakso on erittäin hyvä esimerkki siitä, että tässä pelissä on valtava määrä sellaisia päätöksiä joiden todellinen paino tuntuu vasta aivan lopussa. Pari avainpäätöstä löytyy mutta niiden lisäksi mukana on valtava määrä sellaisia päätöksiä joita ei välttämättä ajattele niin paljoa, mutta joilla voi olla tiettyjä vaikutuksia. Tämä tosin toimii toisinkin päin sillä tietyt päätökset eivät ole yhtään niin merkittäviä kuin voisi luulla.

Se minkä viides osa tekee järkyttävän hyvin on se, miten se päättyy. Lopussa tulee paljon infoa siitä miten peliä on nyt sitten oikeasti pelattu kun jokaisesta vartijasta tulee vähän infoa täysin sen perusteella millaiseen suuntaan he ovat pelaajan valintojen seurauksena menneet. Tämä on erittäin hyvä lisä ja saa näkemään sen, miten paljon pelissä on huomioitavia asioita.


Tyylillisesti ja tasollisesti tämä osa on samalla tasolla kuin neljä edellisestä. Se on erittäin hyvä päätös tälle kaudelle ja mahdollistaa hyvin mahdollisen jatkon, ilman mitään pakottamista. Tiettyjä asioita joita oikeasti toivoisi ei tapahdu ja sen takia tietyt asiat eivät vain saa tyydyttävää päätöstä, mutta riippuen valinnoista, luvassa on monta erinomaisesti tehtyä hetkeä.

Jaksotus on erinomainen, vaikka mukana onkin pari vähän hitaampaa jaksoa ja viimeistään tässä jaksossa käy selväksi että Quillin lapsuustakaumat ovat pelin hitaimmilta tuntuvia jaksoja.

Mitä tulee siihen loppuun, niin pakko sanoa että tietyt asiat hieman yllättivät kun taas toiset tulevat tavallaan itsestäänselvyytenä. Osa juonikuvioista oli selviä kun taas osa ei niinkään. Pakko sanoa että tämä sarja on huipennuksessaan osannut todellakin pelata korttinsa oikein.


_____________________________________________________________________________________________

Tässä pelissä on tietyt spoilerinsakin mutta ei ihan sillä tavalla kuin tietyissä peleissä.

Itse sanoisin että eniten tässä pelissä itseäni kiinnostaa se miten paljon mahdollisuuksia mukana oikeasti onkaan. Jos pelaaja säästään Forgen, niin lopussa voi herättää henkiin yhden henkilön. Tämä on yksi pelin vaikeimpia ratkaisuja, varsinkin jos tälle kaudelle tulee jatkoa. Tämä tietysti vaatii että pelaaja on säästänyt Forgen. Tuntuu että tuhoamisella ei ole yhtään niin isoja vaikutuksia kuin säästämisellä.

Sitten on tämä Nebula kuvio ja pakko sanoa että siitä on tehty yksi pelin riipivimmistä. Jos Nebulasta tulee osa ryhmää, hän kuolee, jos hän taas on vihollisena, hän säästyy. Kumpi nyt sitten on parempi, vai käyttääkö Forgea aivan lopussa? Päätöksi ja vielä lisää päätöksiä. Nämä ovat juurikin niitä asioita jotka tekevät Telltalen peleistä niin vaikuttavia.

_____________________________________________________________________________________________


Kun miettii peliä kokonaisuutena niin kyllähän tässä viimeisessä osassa on tiettyjä kohokohtia joista yksi on tämä viimeinen tehtävä jossa saa määrittää että kuka tekee mitäkin, se tuo mukanaan tiettyä hauskaa variaatiota kun saa tietää että miten kukakin hoitaisi tietyn tilanteen.

Tämän pelin uudelleenpelattavuus on erittäin hyvä mutta samalla ne tylsät kohdat tuntuvat oikeasti tylsiltä. Telltalen pelit ovat kehittyneet tiettyyn suuntaan ja osa muutoksista on hyviä kun taas osa ei niin hyviä. Se miten nämä pelit ovat viimeaikoina rikastuneet, on selvää plussaa ja GoG on siitä erinomainen esimerkki.

Iso osa pelin vahvuuksista on Vartijoissa. Lähemmäs kaikki ovat parempia kuin heidän elokuvavastineensa. Rocket on Nolan Northin ääninäyttelemänä erittäin hauska. Gamorra on paljon kovempi ja kiinnostavampi kuin elokuvissa ja Drax on omalla tavallaan myös selvästi kiinnostavampi ja huvittavampi.


Kokonaisuudessaan 'Älä Lakkaa Uskomasta' on erinomainen päätös kaudelle. Se ei ole merkittävästi parempi kuin aiemmat osat joista jokainen on hyvin rakentunut osa kokonaisuutta. Galaxin Vartijat on helposti Telltalen hauskin peli. Se on vauhdikas seikkailu täynnä huumoria joka on kaikenlisäksi erinomaisesti tehtyä. Kohokohtia on paljon ja muutenkin tässä pelissä on sellainen tietty fiilis joka kestää alusta loppuun asti, myös niissä vähän hitaammissa ja tylsemmissä kohdissa.

 

+ Hauskuus

+ Vauhdikkuus

+ Erinomaiset hahmot

+ Valintojen merkitys ja päätös

 

- Tylsemmät ja hitaammat jaksot

- Tiettyjä asioita ei vain tule tapahtumaan

 

Arvosana: 8,6

 

Fantastinen
Telltalen hauskin peli ja yksi parhaita Marvel pelejä

 

 

 

Guardians of the Galaxy (Telltale series)

Kun tätä peliä nyt miettii isona kokonaisuutena niin sen selvimmät heikkoudet ja vahvuudet tulevat kyllä aika hyvin esille. Pelin parhainta antia on sen erittäin hyvä huumori joka tarjoaa monet hyvät naurut ja pitää menon rentona. Tätä tukee erinomaisesti tehty hahmovalikoima joka todellakin pääsee loistamaan. Gamorra on todella kova ja kaunis tappaja, Rocket on huvittava ja hurja retku, Drax on yksinkertainen ja väkivaltainen jätti ja Groot on oma itsensä.

Ne kaikkein heikoimmat pätkät ovat Quillin muistojen lisäksi ajoittaisia hetkiä kun pitää kerätä tavaraa, siirrellä tavaraa ja tutkia paikkoja. Ne ovat ihan hyvää vastapainoa toiminnalle ja keskusteluille, mutta uudelleenpelattavuuden näkökulmasta ne ovat niitä pätkiä jotka kyllästyttävät kaikista eniten.

GoG on kuitenkin todella hyvin tehty kokonaisuus jossa niillä pienemmilläkin päätöksillä tuntuu olevan valtavasta painoarvoa. Ne ovat juurikin niitä syitä miksi tämän pelin pelaa läpi parikin kertaa. Tämä ei ole Telltalen paras peli, mutta parhaita.

 

+ Telltalen hauskin peli

+ Erinomaisesti tehdyt hahmot

+ Päätökset ja niiden vaikutukset

+ Uudelleenpeluuarvo

 

- Hitaat osuudet

- Tietyt asiat joita haluaisi mutta ei voi saada

 

Arvosana: 8,5

 

Fantastinen