PlayStation 2 saattaa hyvinkin olla kaikkien aikojen paras konsoli, ainakin se oma valintani jos tälläinen titteli pitäisi antaa jollekin laitteelle. Konsolissa yhdistyivät monet parhaat asiat mitä seuraavassa konsolissa voi ja sen pelikirjasto on edelleen yksi mahtavimpia. Niin ja tämän lisäksi konsoli on todella upean näköinen.

 

 

 

Tämän peli konsolin parhaimmat oli kertaalleen yhteenvaiheeseen listattu, mutta ilman normaaleja rajoitteita. Lisäksi kun tuli selailtua vanhaa pelikirjastoa, niin kyllä siinä nousi mieleen yksi jos toinenkin peli. Monesti tälläisten listojen kanssa kyse onkin mututuntumasta ja mieli muuttuu helposti. Varsinkin jos sattuu kokeilemaan muutamia näistä tapauksista nyt, vuosien jälkeen. Monien kohdalla aika on saattanut kullata muistot.

Lisäksi, koska kyseessä on yksi kaikkien aikojen parhaita pelikirjastoja ja konsoleita, niin nyt, PS5:n ollessa jo hyvin lähellä, on hyvä aika tehdä kunniaa PlayStation klaanin vahvimmilla vesalle.

Yksi per pelisarja

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Pirates of the Caribbean: At World's End

- Perushyvää PS2 kamaa, joskin kaltaisiinsa verrattuna.

 

Alien vs Predator: Extinction

- Yksi parhaita strategiapelejä erinomaisestasarjasta

 

Metal Gear Solid 3: Substituence

- Suht hyvin aikaa kestänyt hiiviskelypeli joka tosin toimii myös toimintana.

 

LEGO Star Wars

- LEGO pelien parhaimmistoa, edelleen.

 

Matrix: Path of Neo

- Erinomainen elokuvatrilogian toteutus, muutamilla vaihtoehtoisilla tapahtumilla.

 

BloodRayne

- Hienoa toimintaa hyvällä pelattavuudella ja erinomaisella päähahmolla

 

Godzilla: Unleashed

- Yllättävän hyvä tappelupeli kattavalla valikoimalla Godzilla hirviöitä

 
24. Marvel: Ultimate Alliance

Näitä tapauksia kun moninpeli on se mikä vaikuttaa todella paljon. Yksinpelinä tämä ei ole myöskään hullumpi tapaus, sillä siinä on vahvuutensa joista ilmeisin on varsin kattava hahmovalikoima. Vaikka moni hahmo loistaakin poissaolollaan, aina Tuomarista alkaen, niin kokonaisuutena tämä on todellakin peli joka toimii kunnon mättönä.


23. 007: Agent Under Fire

Tämä oli loppuviimeksi vääntö tämän ja Everything or Nothing pelin välillä ja vaikka EoN onkin tarinallisesti paljon parempi peli, niin se on kärsinyt ajan hampaissa ja tämän pelin tapauksessa moninpeliin liittyy niin paljon niin vahvoja ja hyviä muistoja, että kyllä tämä on pakko nostaa jalustalle tässä vertailussa.


22. Van Helsing

Elokuvaan perustuva peli ja hyvin uskollinen elokuvalle. Muutamia muutoksia löytyy ja tietyt asiat on tehty oikein. Se missä peli todella loistaa on tunnelma. Peli tuntuu juuri siltä miltä pitääkin ja pelihahmo on erittäin hyvä. Tämän lisäksi pelissä on todella hyvää toimintaa ja useita aseita tuomassa vaihtelua. Mikään Devil May Cry tämä ei ole, mutta elokuvan ystäville peli tarjoaa hyvän kokemuksen.


21. Transformers

Toiminnaltaan todella onnistunut ja todella runsaasti vaihtelua tarjoava peli. Transformers Armadan hengessä pysyä seikkailu jossa kolme pelattavaa hahmoa, joista itse valitsen aina Optimus Primen. Pelissä on valtavasti löydettäviä miniconeja jotka tarjoavat uusia varusteita. Aseita riittää ja niin riittää ammuttavaakin. Peli on parilla tavalla varsin haastava, joskus jopa vääristä syistä, mutta se tarjoaa Transformers tunnelmaa ja runsaasti. Pomovihollisissa on todellista haastetta ja upeaa tunnelmaa.


20. Spawn: Armageddon

Spawn pelejä on aika vähän mutta tämä on ylivoimaisesti paras kaikista. PS2 tasolla pitkälti kaikki osapuolet on toteutettu oikein hyvin. Aseita on runsaasti, ammuttavaa on runsaasti ja graafisesti peli on myös hienon näköinen. Mitä tulee Spawn tunnelmaan ja pelin tarinaan, niin se todella toimii. Peli on aikakautensa tuote, mutta kaltaistensa joukossa se toimii todella hyvin. Sääli onkin että aiheesta ei ole tullut enempää pelejä, sillä Spawn on niitä hahmoja, jolla pelaamisessa on todellista asennetta.


19. Lord of the Rings: Return of the King

Sanoisin että Third Age on myös erittäin vahva peli ja ehdottomasti konsolin parhaimmistoa, mutta tämä on se peli josta on enemmän muistoja. Return of the King on kuitenkin parempi. Peli on lyhyempi, mutta toiminnallisessa onnistuneempi. Toiminnassa on paljon vaihtelua ja kehittettävää. Pelattavia hahmoja on useita ja hahmoissa on myös omanlaisiaan eroja. Kuninkaan paluun tapahtumat käydään läpi ja vaikka peli onkin ajoittain melko haastava, niin kokonaisuudessaan se on todella hyvin tehty ja viihdyttävä.


18. Gun

Erinomaista länkkärimeininkiä ennen Red Dead Redemption sarjaa. Varsin kivasti laajuutta, todella mielekästä toimintaa, varsin hyvä tarina ja muutenkin tyylikäs toteutus. Monia asioita olisi voitu tehdä laajemmin ja paremmin mutta monia asioita on myös tehty varsin kattavasti ja laadukkaasti lähemmäs joka osa-alueella.


17. 24: The Game

Aika monet osat peliä ovat sellaisia jotka eivät ole ikääntyneet niin hyvin kuin voisi toivoa, mutta monipuolisuudessaan peli on erittäin onnistunut ja mitä tulee tarinaan, niin pelin laatua sitä samaa mitä TV-sarjankin ja peli sijoittuukin sarjan tapahtumien lomaan. Hahmon näyttävät todella hyviltä ja Jack Bauer on todella kova jätkä. Toiminta on hienoa, graafinen ulkoasu on plussaa ja kuulusteluosuudet ovat yllättävän hyviä. Kokonaisuutena pelissä on useita heikkouksia mutta myös paljon hyviä puolia.


16. BUZZ! Monstermania

Party pelien parhaimmistoa. Dinoilla on myös pari todella kahdettivan arvoista pelimuotoa ja apinoillakin on pari, mutta Möröt vievät voiton koska ovat tyylillisesti kaikkein veikemmät. Tämän lisäksi peleissä on juurikin oikeanlaista variaatiota eikä mitään toistoa juuri tunnu tulevan vastaan. Neljällä pelaajalla peli pääsee todella oikeuksiinsa ja tarjoaa huippuhyvää viihdettä.


15. Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

Trilogian päätösosa jossa ohjataan Spyron ohella myös Cynderia. Kahdella hahmolla on omat erikoisvoimansa mikä tuo taisteluun oman lisämausteensa. Vaikka pelissä on tiettyjä typeriä rajauksia niin kokonaisuudessaan kyseessä on varsin viihdyttävä peli jossa on yksi kaikkien aikojen parhaita loppuhuipennuksia. Toiminta on todella viihdyttävää, maailmoissa on vaihtelua ja mukana on monta erittäin hyvää pelihahmoa. Tarina saa erinomaisen lopetuksen.


14. Jak 3

Sarjan tarinallinen huippu. Tässä pelissä riittää käänteitä ja melkoisia yllätyksiä. Kyseessä on myös erittäin hauska peli, kiitos Daxterin. Toiminta on todella upeaa ja tällä kertaa käytössä on kaksi supermuotoa ja jokaiseen aseeseen on kaksi päivitystä. Tämän lisäksi ajettavia autoja on useita ja erilaisia haasteita on kentissä vaikka kuinka. Pelattavaa riittää ja tällä kertaa se ei ole yhtään niin vaikeaa kuin se oli edeltäjässä.


13. Ratchet & Clank 3

Toiminnaltaan loistava peli jossa riittää myös huumoria. Tarina on hyvin rakennettu ja siihen mahtuu monta todella hyvää hahmoa, paljon erittäin hyvin tehtyjä kenttiä ja erittäin paljon erittäin mielikuvituksekkaita aseita. Ammuttava ei hetkessä lopu ja aseet ovat tämän pelin todellinen suola, niiden kautta toiminta pysyy vaihtelevana eikä juuri onnistu puuduttamaan pelaajaa.


12.  Max Payne 2: Fall of Max Payne

Remedyn mestariteos. Sanotaan että mitä tulee pelattavuuteen niin ykkösessä oli muutamia asioita joitka puuttuvat kakkosesta, mutta omalla tavallaan kakkonen on toiminnassaan erittäin onnistunut ja bullet timen ansiosta erityisen näyttävä. Tämän lisäksi tässä erityisen tunnelmaisessa, noir tyylisessä tarinassa on todella yllättävän ja uskomattoman hyvin kirjoitettu tarina.


11. Godfather

Ensimmäisen Kummisetä elokuvan tapahtumat uudelleen elävä peli asettaa pelaajan uuden Corleone perheen jäsenen kenkiin. Tarkoitus on kiristää suojelurahaa paikallisilta kauppiailta, valloittaa bisneksiä kilpailevilta perheiltä ja siinä samalla ottaa pikkuhiljaa haltuunsa koko New York. Siinä samalla pitää sitten pyyhkiä pois neljä muuta perhettä. Siinä auttaa loistava valikoima aseita. Todella laaja ja viihdyttävä peli jonka toteutus on esimerkillinen.


10. Scarface: The World is Yours

Pelaaja ottaa ohjattavakseen Tony Montanan joka näyttää ja kuullostaa Al Pacinolta. Peli alkaa siitä mihin elokuva on päättymässä. Tony selviää hyökkäyksestä ja aloittaa alusta. Ensin hän hankkii takaisin rahaa jonka kautta saa voimaa. Sitten hän saa naiset ja lopulta, koston, jonka kohteena on itse Alejendro Sosa. Peli on toimintaa vapaassa maailmassa. Autoja on paljon ja aseita on paljon, mutta niin on myös ostettavia kohteita ja tapettavia vihollisia.


9. War of the Monsters

Yksi suuri yllättäjä ja se kaikki alkoi demosta. Yksi kenttä ja kaksi hirviötä. Se oli niin hauskaa että demoa pelattiin monta kertaa ja lopulta se pelikin löytyi ja se oli kaikkea sitä, mutta useammalla hirviöllä ja maailmalla. Tässä on peli joka todellakin tarjoaa kaaosta koko rahalla ja vaikuttavalla määrällä pelattavia hahmoja ja kenttiä, unohtamatta kaikkea sitä avattavaa.


8. Fahrenheit

Tarinallinen peli ja todellinen yllättäjä. Peli alkaa kuin mikä tahansa mysterinen rikosjännäri. Pelaaja ohjaa sekä jahdattua Lucas Kanea kuin häntä jahtaavia poliiseja. Tarina avautuu pikkuhiljaa ja saavuttaa todella merkittävät mittasuhteet. Tarina rakentuu erinomaisesti ja siihen mahtuu monia yllätyksiä. Tunnelmassaan peli on todella hyvä ja se on rakennettu todella hyväksi kokonaisuudeksi jossa on omat pelimekaniikkansa rikastamassa peliä.


7. Soul Calibur III

Tappelupelien keisari. Vaikka Soul Calibur II onkin hyvä peli niin kolmonen on aina vienyt enemmän mukanaan. Chronicles of the Sword on heikkouksistaan huolimatta hauskaa pelattavaa ja suuri valikoima hahmoja takaa sen että pelattavaa riittää. Valtava määrä toinen toistaan parempia ja erilaisempia pelihahmoja takaa sen että tässä pelissä riittää pelattavaa ja hahmojen joukosta löytyy taatusti jotakin hyvää.

Mitä tulee tämäntyylisiin tappelupeleihin niin Soul Calibur III on todellakin se paras kaikista. Pelissä on paljon haastetta jos haluaa masteroida kaikki ja se oman hahmon luominen on myös aika iso juttu.


6. Teenage Mutant Ninja Turtles II: Battle Nexus

NES aikakaudella Turtles kakkonen oli se kova sana ja nyt se loisto muuttuu entistä paremmaksi, monipuolisemmaksi ja hauskammaksi, ollen samalla haastavampaa omalla tavallaan ja useammalla pelaajalla. TMNT2 on peli joka tarjoaa sitä mitä Turtles fanit haluavat. Toimintaa tutuilla kilppareilla ja ajoittain myös muilla tutuilla hahmoilla.

Todella miellyttävä peli joka yllätti laajuudellaan. Monta tuttua hahmoa ja monta erinomaista pomotaistelua. Tämä vie monella tavalla menneisyyteen, tuodon muistoja mieleen, mutta samalla aikaa peli on omanlaisensa ja todella hyvä sellainen.


5. Punisher

Peli jossa todella tuntee olevansa Tuomari. Frank Castle on erinomainen pelihahmo. Peli on väkivaltainen sanan varsinaisessa merkityksessä. Vihollisten kuulustelu on brutaalia ja samoin teloittaminen. Toiminta on todella onnistunutta kaikin puolin ja siinä riittää sopivasti vaihtelua. Pelissä on oikealla tavalla haastetta ja vaikka viimeinen vihollinen onkin vähän heikosti tehty niin tähän peliin mahtuu erittäin hyvä tarina joka jatkaa Thomas Janen tähdittämän elokuvan tapahtumia.


4. Devil May Cry 3: Dante’s Awakening

Sanotaan että Dante olisi voinut olla enemmän kuin Devil May Cry pelissä sillä sen kanssa tämä vääntö käytiin. Pomoviholliset ovat pitkälti samalla viivalla ja samoin ovat heikkoudet ja vahvuudetkin, paitsi hahmon asenne joka on ykkösessä paljon parempi. Mutta se mikä tekee kolmosesta parhaan on pelattavuudessa ja valtavassa asemäärässä sekä siinä, että aseiden ja kykyjen kehittäminen oikeasti rikastavat pelattavuutta ja vaikka Dante onkin vähän ääliömpi, niin tarinasta on karsittu tietyt typeryydet minimiin.


3. Sly 3: Konnien Kunnia

Tämä oli kova valinta sillä Sly 2: Konnakopla on erinomainen peli ja tekee pari asiaa hieman paremmin mutta eniten ratkaisi kuitenkin se, kumpi onnistui tarjoamaan parempia kohtauksia sillä tarinallisesti ja tunnelmallisesti nämä kaksi eivät ole kaukana toisistaan. Pomotaisteluissa kolmonen on vahvempi ja samoin toiminnassa kun variaatiota on enemmän enkä vieläkään ole unohtanut Merirosvopeliä.

Sucker Punchin Sly sarja on erinomainen alusta loppuun. Kakkonen teki kaikin niin paljon paremmin kuin ykkönen ja kolmonen paranteli peliä vielä siitä eteenpäin ja lopputuloksena on mestariteos, ihan kuin edeltäjäkin. Kakkonen on ehkä ykkönen potenssiin 2, mutta kolmonen on kakkosesta vielä parannellumpi versio.


2. Resident Evil 4

Resident Evil sarja nousi omien suosikkisarjojen joukkoon vasta tämän osan jälkeen ja siinä joukossa Resident Evil 6 on varteenotettava vaihtoehto, mutta nelonen on vain siinä mielessä paljon parempi kokonaisuudessaan. Kutonen teki toimintapuolen paljon paremmin ja on edelleen yksi omia suosikkejani mitä tulee toimintaan, mutta nelonen on niitä pelejä jotka omalla tavallaan onnistuvat todella hyvin toimintarintamalla.

Nelonen onnistuu vain tarjoamaan niin paljon enemmän. Pelin voi pelata monta kertaa läpi säilyttäen varusteensa ja varusteita riittää. Aseita  on vaikka kuinka paljon. Tähän kun lisätään pari lisätehtävää jotka nykypäivänä olisivat DLC:tä, niin käsissään on mestariteos. 


1. Kingdom Hearts II: Final Mix

Kingdom Hearts sarjasta tämä on paras, vielä. Ehkä se suurin heikkous tässä pelissä on siinä, että jotkut osat tuntuvat turhan nopeasti tehdyiltä ja ajoittain kohtauksista on viety kaikki eeppisyys: Kuten Mulanissa Shan Yun armeija tai Leijonakuninkaassa Scar, joka aika vähän käytetyksi.

Näistä puutteista huolimatta kyseessä on eeppinen peli jossa ehkä se kaikkien aikojen paras viimeinen loppari. Lopetus on myös hyvin tehty ja vaikka tarina ei päätykään, niin mitään törkeää cliffhangeria ei jätetä pelaajalle.

Pelissä laajuus ja pelattavuus on kohdillaan. Peli ei tunnu liian pitkältä vaan todella sopivalta. Sivuhahmot ovat toinen toistaan parempia ja vaikka taistelu ei olekaan mitään Batmanin Arkham sarjan tasoa niin silti toiminta on palkitsevaa, näyttävää ja toimivaa.