Viholliskäsite peleissä on yksi helposti liukuvimpia koska monet hahmot täyttävät tavallaan vihollisen tunnusmerkit, mutta eivät kuitenkaan ole niin täysiä vihollisia kuin monet muut. Sitten on niitä tapauksia kun vihollishahmo on vihollinen joko olosuhteiden pakosti vain näennäisesti, puhumattakaan mahdollisuudesta, että he myös tekevät yhteistyötä vastapuolen kanssa. Monista tälläisistä syistä johtuen voi paikoin olla hyvin haastavaa sano että kuka on todella vihollishahmo ja kuka ei.

 

 

 

Sääntökertaus:

- Vain yksi per peli, jos useampi pääroisto niin vain yksi voidaan valita

- Vain selviä pääroistoja kyseisessä pelissä

- Jos heistä tulee muissa peleissä liittolaisia niin se ei haittaa kun kyseessä on tietty tarina

- Pääroisto ei aina ole viimeinen vihollinen jonka nujerrat

- Pääroisto ei välttämättä edes esiinny pelissä

- Koska monet hahmot ovat saaneet useita erilaisia versioita, niin vain yksi kelpaa, eli paras valitaan

- Itsenäisiksi laskettavissa olevat DLC:t voidaan huomioida pääpelin rinnalla

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Dragonlord Placidusax - Elden Ring

Yksi pelin vaikeimpia haasteita omalla kohdalla ja mitä lohikäärmeisiin tulee, melko vaikuttavan näköinen ilmestys tietyllä King Ghidorah ulkoasuratkaisulla. Taistelukenttä vain kruunaa vaikutelman.

 

Penetrator - Demon's Souls

Mahdollisesti koko pelin mielekkäin pomotaistelu todella vaikuttavalla esittelyllä. Penetrator jää ehkä vähän ohueksi hahmoksi, mutta helposti yhdeksi hienoimmista koko pelissä.

 

Charles Vane - Assassin's Creed IV: Black Flag

Vähän kahtiajakoinen kokonaisuus, mutta AC sarjan tasolla, todella hyvin tehty versio historiallisesta hahmosta sillä varsin rujolla tavalla jota ei ole isommin siloteltu, mutta josta tulevat myös pääasiat esiin.

 

Ivy Valentine - Soul Calibur III

Yksi näitä roistopuolella laskettavia hahmoja ja mahdollisesti yksi koko pelin kärkinimiin nousevia hahmoja. Asevalinnaltaan yksi pelin helposti eniten joukosta erottuvia tapauksia.

 

Silitha - Darksiders

Hämähäkkihirviö ja todella hienosti toteutettu sellainen, mikä tekee tästä ehdottomasti yhden koko sarjan onnistuneimmista hirviöhahmoista.

 

Bikke - Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Yksi näitä harvempia ihmismäisiä roistohahmoja tässä kokonaisuudessa ja erinomaisesti toteutettu sellainen. Merirosvoteemassa ei todellakaan ole säästelty ja ulkoisesti lähinnä puujalka puuttuu.

 

John Wesley Hardin - Call of Juarez: Gunslinger

Kaikista lännen legendoista tämä on yksi niitä hahmoja joka on oikeasti omanlaisensa ja yhteenottoonkin on tuotu jotakin sellaista, mitä ei ole pelissä aiemmin nähty, mikä korostaa sitä, miten nopea vetäjä tämä mies on.

 




24. Ultima Weapon Origin - Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Ulkoisesti juurikin niin hienon näköinen kuin tämän voisi olettaakin olevan, mutta samalla aikaa sen verran karsittu, että tätä on hyvä kehittyy muihin versioihin. Se mikä kuitenkin pudottaa tätä paljon alemmas johtuu siitä hahmosta joka muuttuu tähän muotoon, koska Astos ei ole sitten erityisen hieno hahmo enää ja kuitenkin merkittävä osa tätä kokonaisuutta. Pelkästään Ultima Weaponin alkuperä on kuitenkin todella tyylikäs osa tätä peliä ja yksi pelin parhaita pomotaisteluita.


23. Donna Beneviento - Resident Evil: Village

Tavallaan Angie on se, joka oikeasti varastaa shown tämän hahmon kanssa, mutta koska Donna on lähinnä se nukkemestari taustalla, on hän se jota on syytä korostaa. Donna on paljon enemmän sellainen näkymätön hahmo joka pitää yllä illuusioita ja leikkii äänillä sun muilla, sekoittaen pakkaa oikein kunnolla, kun taas Angie on se varsinainen ilmentymä joka kommunikoi muiden kanssa ja ottaa sen merkittävästi näkyvämmän roolin.


22. Tyrant - Resident Evil 2: Remake

Suurisaappainen, nahkatakkinen, terminaattorimainen mörkö joka jahtaa pelaajaa osan aikaa pelistä. Tyrant on nähty erilaisissa muidoissa pelisarjassa, mutta tämä Mr. X versio on ehkä se ikonisin. Tämä remake versio on varsinkin sellainen joka oikeasti herättää niitä tarvittavia tuntemuksia. Tästä haluaa päästä nopeasti eroon, mutta suurten saappaiden ääni viestii nopeasti ja piinaavasti siitä, että kyllä tämä mölli seuraa pelaajaa lähes kaikkialle.


21. Bishop - Teenage Mutant Ninja Turtles 3: Mutant Nightmare

TMNT:n agent Smith. Sellainen varsin tavanomainen asiamies siistissä puvussaan, joka pystyykin sitten tappelemaan melko taitavasti. Varsinkin animaatiosarjan kautta hahmo saa enemmän syvyyttä. Bishop on ulkoisesti erittäin hillityn näköinen hahmo, mutta jossa on kuitenkin jotakin sellaista, jonka ilmestymistä odottaa odottamistaan. Pelimuodossa hänestä ei saa ihan niin vahvaa kokonaiskuvaa kuin sarjassa, mutta pääkohdat kuitenkin löytyvät niitä on käytetty hyvin.


20. Scylla - Castlevania: Symphony of the Night

Oikein hyvä lisä roistovalikoimaan ja pomovihollisiin. Scylla on tälläinen hahmo jota ei ihan suoraan edes ajattelisi lisätä, mutta joka on kuitenkin toteutettu erittäin hyvin. Taisteluna tämä on melko tavanomainen ison määrän taikaa heittävä kuvankaunis neitohahmo ja pääasiassa ulkoinen toteutus onkin iso osa siitä, miksi tämä hahmo toimii niin hyvin, koska tässä voipi tavallaan olla parikin mytologista hahmoa yhdistettynä.


19. Captain Slag - Ratchet & Clank: Tools of Destruction

Robottipiraatti jonka ulkoasu ja puhetyyli molemmat ovat juurikin sitä todella merirosvo fiilistä ja tyyliä. Sanotaan että ihan kaikkia merirosvokliseitä ei ole mahdutettu mukaan, mutta melko klassisen tyylinen merirosvo on joka tapauksessa kyseessä ja sai myös oman roolinsa pääroistona seuraavassa pelissä. Tässä pelissä hän on muutenkin roistohahmoista helposti se paras varsinkin ulkoiselta tyyliltään. Tarinallisessa mielessä sisältöä ei ole erityisemmin, mutta oman roolinsa tämä hahmo täyttää moitteettomasti.


18. Ripper Roo - Crash Bandicoot

Crashin roistogalleriasta Ripper Roo on se huvittava tapaus joka toimii monesti koomisena lisänä. RR on lähinnä sellainen hahmo joka on yleensä pomovihollinen sieltä helpommasta päästä eikä hänellä ole isommin muuta sisältöä kuin se, että hän on pähkähullu. Välillä tämän sinisen koiran asuun kuuluu pakkopaita ja kommunikointi tapahtuu erilaisena naureskeluna. Tämä tosin tekee tästä hahmosta todella hyvän.


17. Razer - Jak X

Jak & Daxterissa viholliset ovat olleet paikoin todella hyvin tehtyjä, mutta niiden käyttö on ollut todella heikolla pohjalla. Razer lukeutuu näihin todella hyvin tehtyihin roistohahmoihin, hän on mahdollisesti se paras toissijainen roistohahmo. Razer on tyylikäs sellaisella elegantilla vähän pöyhkeällä tavalla ja ääninäyttely tukee tätä todella mallikkaasti. Pääroistona hän olisi myös todella hyvä. Sääli onkin että hän on osana sarjan huonointa peliä (jonka Naughty Dog on tehnyt) eikä hän pääse kunnolla edes siihen roolin, johon selvästi sopisi.


16. Rocksteady - Teenage Mutant Ninja Turtles II: Arcade Game

Omalla kohdalla se ensimmäinen todellinen pomovihollinen, ei vain tässä pelissä, vaan peleissä ylipäätään. Hahmona tämä peli ei nyt merkittävästi tuo esiin mitään siitä, mitä Rocksteady on, joten pisteet tulevat toteutuksesta ja se on erittäin hyvällä tasolla. Rocksteady näyttää hienolta, sarvikuonotyyli tuo oitis tiettyä kovaa asennetta ja asevalinta myös. Väritys on myös todella hyvä ja ilme hurja, joten kyllä tämä on todella uhkaavan nähköinen hahmo, ei epäilystäkään.


15. Dragon God - Demon's Souls

Aivan heti voidaan sanoa että yhteenotto tätä valtavaa lohikäärmettä vastaan ei ole erityisen hyvä, joten lohikäärmetaistelusta ei pisteitä irtoa. Hahmona tosin, tämä on aivan omaa luokkaansa siinä mielessä miten uhkaava tämä onkaan ja miten paljon vahinkoa se pystyy yhdellä iskulla tekemään. Mikäli tutoriaalissa vielä voittaa vanguardin ja pääsee kohtaamaan tämän, saa oitis tuta sen voimat. Areena on myös pääasiassa hyvä idea ja tarinallisuus, jos sellaista onnistuu löytämään, korostaa aika hienosti tätä "jumalaa".


14. Bartholomew Roberts - Assassin's Creed IV: Black Flag

Musta Bart on yksi keskeisimpiä roistohahmoja tässä kokonaisuudessa mutta pääroistoksi en häntä kuitenkaan nostaisi vaikka mieli tekisi ja hän olisi merkittävästi parempi kuin pelin varsinainen pääroisto. Jos John Standish puolen vetää mukaan, on tilanne vähän eri. Roberts on ulkoiselta toteutukseltaan melko hyvä, mutta hänen käyttönsä historiapätkissä ei ole se arvokkain ja hänessä on vähän sellainen AC mainen ohiampuminenkin osana, vaikka pääasiassa hän on niitä paremmin onnistuneita merirosvohahmoja koko paketissa.


13. Erron Black - Mortal Kombat X

Astetta erilaisempi tappelupelihahmo, sillä länkkärityyli ei jää vain ulkoasuun, vaan on merkittävä osa taistelutyyliä. Erron Black on tyylikäs isolla T:llä ja sellainen tietty Bane fiilis ulkoasussa on todella hieno lisä. Mitä tulee taisteluun, on hahmo vähän erilaisempi kuin valtaosa, koska käyttää tehokkaasti myös tuliaseita osana taistelutyyliään ja varsinkin erikoishyökkäyksissä on entistä enemmän tyyliä joka vain korostaa tätä lainsuojatonasetelmaa ja hahmon taitovalikoimaa ja tyyliä mitä tulee revolvereihin.


12. Tira - Soul Calibur III

Selvä vihollishahmo, koska liittyy sen verran selvästi Nighmareen ja Soul Edgeen. Tira on kuin pelin Harley Quinn, mahdollisesti hieman sekaisin. Ulkoisesti seksikäs ja taistelutyyliltään ketterä hahmo jonka vähän erikoinen asevalinta osuu todella hienosti kohdalleen. Tira on vähän omanlaatuisempi hahmonsa jonka tarinassa syventää hienosti hahmoa ja suuri sääli onkin lähinnä siinä, että tätä hahmoa ei ole käytetty sarjassa läheskään tarpeeksi.


11. Riddler - Batman: Enemy Within

Varsin erilainen versio hahmosta mitä usein vastaan tulee ja täysin toimivilla tavoilla. Harmillista on lähinnä se, miten kertakäyttöinen hahmo Arvuuttaja tässä pelissä onkaan ja samalla koko varmaan kahteen peliin jäävässä Batman tarinassa. Pääasiassa Arvuuttajan parhaat puolet tulevat kuitenkin ilmi, hän näyttää erinomaiselta ja on todella mahtavasti ääninäytelty, mikä nostaa pisteitä merkittävästi, tehden tästä yhden parhaista tämän hahmon peliversioista, ellei jopa sen parhaan.


10. Lloyd - Legend of Dragoon

Pelin selvä Sephiroth tyylinen hahmo, niin monella tavalla. Lloyd ei ole nimeltään se oitis korvaan pistävä hahmo eikä ulkoinen olemuskaan ole sitä tasoa, mitä se on monilla erittäin tyylikkäillä hahmoilla, mutta tarina vähän enemmän etenee, niin Lloyd todellakin nousee erityisen vaikuttavaksi roistohahmoksi, jossa on pitkälti tämän pelin parhaat supervoimatkin, aivan kuten päähenkilölläkin ja Lloyd on tästä syystä erinomainen näyte siitä pimeästä puolesta, vaikka ulkonäössä olisikin parannettavaa.


9. Xavier - Thronebreaker: Witcher Tales

Tämä on hyvin kiinnostava hahmo ja erinomaisesti toteutettu, mutta se mikä todella nostaa tämän erittäin hyväksi, johtuu siitä, miten häntä on tarinassa käytetty. Liittolaisena hän on aika ison osan, kunnes näyttä todellisen luontonsa ja yrittää salamurhaa. Tämä vihollinen on siis pitkän aikaa osana pelaajan joukkoa ja kyllä tämä käänne tulee melkoisena yllätyksenä, koska sen verran hienosti hahmo on esitetty ja toteutus on todella karua katsottavaa, erittäin tyylikkäällä toteutuksella, pallovammoineen.


8. Silas - Quarry

Valkeasusi joka voi olla pelaajalle täysin näkymätön, riippuen siitä, miten hän pelaa pelin läpi. Se että kohtaako tätä olentoa koskaan, on monien muuttujien summa, mutta tämä hahmo on yksi pelin parhaita hahmoja. Silas on monella tavalla juurikin se kaiken pahan alku ja juuri, mutta ei ainoa osallinen kaikkeen. Pelissä jossa on paljon roistomaisia hahmoja, joilla sitten onkin lopulta melko ymmärrettävät motiivit. Silasin tapauksessa tilanne on monimutkainen, sillä hän on tavallaan villi eläin, joka vain vedettiin mukaan kaikkeen.


7. Mammon - Darksiders Genesis

Rottahirviö joka on erittäin hyvä versio ahneuden ilmestymästä sillä taistelualue on aarteiden täyttämä. Ulkoisesti tämä on todella hienon näköinen toteutus jossa on hienosti yksityiskohtia ja joka erottuu todella hyvin joukosta, sopien hienosti melkein minkä tahansa Darksiders pelin valikoimaan. Taistelussa hahmoa on myös käytetty todella hienosti ja tarinalliselta toteutukseltaan Mammon on myös oikein onnistuneesti toteutettu. Näytättää hienolta, kuullostaa hienolta ja muutenkin erittäin hyvin käytetty.


6. Singe - Remnant: From the Ashes

Vähän erikoisemman näköinen lohikäärme, mutta ehdottomasti todella hieno ilmestys siitäkin huolimatta ja pelin teemalla todella uskollinen. Se mikä kuitenkin oitis nostaa tämän pisteitä tulee siitä taistelussa jossa on selvää lohikäärmetaisteluhenkeä. Singe käyttää tulta, mutta toimii muutenkin kuin lohikäärme ja kenttää myöten kaikki on teeman mukaista. Erityiset pisteet vielä siitä millaisia aseita hänen osistaan pystyy valmistamaan, sillä tulimiekka ja smg liekinheitinlisäysksellä ovat pelin parhaita aseita.


5. Tiamant - Darksiders

Kaikista ykkös Darsidersin hirviövihollisista Tiamant on ehdottomasti sieltä parhaasta päästä, mikä on sinällään aikamoinen saavutus, koska tämä on se ensimmäinen ja näennäisesti helpoin. Lepakkotyyli on todella onnistunut ja toimii erittäin kiitettävästi. Ääninäyttely tukee tätä myös todella hyvin ja vaikka monien Darksiders hahmojen rinnalla Tiamant ei olekaan mitenkään erityisen joukosta erottuva, niin kyllä tämä on ehdottomasti yksi sellainen joka näyttää todella hienolta kun verrataan kaikkiin muihin hirviöihin.


4. Nithral - Witcher 3: Wild Hunt

Wild Huntin joukossa Nithral erottuu varsinkin Gwent pelissä edukseen, mutta varsinaisessa Witcher 3:ssa, hän on todella alikäytetty, mutta koska hän on ensimmäinen vähän merkittävämpi tapaus tästä joukosta, jää hän todella vahvasti mieleen ja on haasteena on myös astetta pahempi. Taisteluun hän myös kutsuu koiria jotka tuovat mukanaan oman haasteensa. Tyylillisesti hän on omanlaisensa kirves aseena ja kypärä on myös varsin joukosta erottuvan näköinen. Sanoisin jopa että hienompi kuin Imlerith ja muutenkin huudoiltaan parempi.


3. Garm - God of War: Ragnarök

Yksi harvoja oikeasti hyvin tehtyjä mytologian olentoja koko Norse sagassa. Garmin kanssa on tehty tiettyjä luovia ratkaisuja ja muutenkin peli ottaa paljon vapauksia isoon tarinakokonaisuuteen, puhumattakaan hahmojen käytöstä. Garm on joka tapauksessa yksi sellainen osa tätä pakettia joka todellakin toimii poikkeuksellisen hyvin ja vaikka tätä hahmoa hieman linkitetään yhteen Fenririn kanssa, niin kyllä tämä on joka tapauksessa enemmän kuin loistavasti tehty vihollishahmo josta tavallaan tulee liittolainen, tietyllä tulkinnanvaraisella kikkailulla.


2. Venom - Marvel's Midnight Suns

Eddie Brock on Venomina tulossa myös osaksi pelattavia hahmoja tässä pelissä, mutta itse en ole season passia hankkinut joten roistopuolella pysytään ja siinä mielessä Venom on parhaista parhaita koko pelissä, vaikka tiettyjä haastajia löytyykin. Tämä on erinomainen versio hahmosta pitkälti kaikilla tavoilla ja kun mukaan laitetaan vielä vähän extraa, niin Venom näyttää entistä hienommalta. Tarinallisesti tämä on juurikin sitä mitä pitää ja ehdottomasti se suurin syy mikä saa todellakin miettimään season passin hankkimista, mutta tällä hetkellä se yksin ei riitä. Kyllähän Venom on selvästi parasta mitä Hämähäkkimiehen roistogalleriasta löytyy ja tämä on helposti parhaita peliversioita hahmosta, ei välttämättä paras, mutta siellä kuitenkin.


1. Lichdragon Fortissax - Elden Ring

Ehdottomasti yksi pelin parhaita lohikäärmehahmoja, ellei jopa se paras, sillä itse pidän juurikin tämäntyylisistä hahmoista. Tämän lisäksi taistelu Fortissaxia vastaan on juurikin sitä mitä lohikäärmetaistelun täytyy olla. Fortissax on nopeahko, osuu laajalla alueella ja pystyy käyttämään melko kattavaa määrää erilaisia taktiikoita ja taistelee paikoin vähän vähemmän lohikäärmemaisesti. Joka tapauksessa tämä on ehdottomasti yksi parhaiten tehtyjä lohikäärmeitä mitä From Softwaren peleistä löytyy, koska vain muuta pystyy kilpailemaan tämän mustan lohikäärmeen kanssa tyylikkyydessä ja haasteellisuudessa. Vaikka tietyillä tavoilla tästä saisi helposti vielä hienomman näköisen lohikäärmeen, niin tällä hetkellä, tämä on siellä kärjessä näiltä tekijöiltä, ja muutamilta muiltakin.