Sankari ei ole aina se joka voittaa, sillä jos vihollinen on tarpeeksi hyvin tehty, niin pelaaja on äkkiä enemmänkin hänen puolellaan. Ajoittain tulee vastaan hetkiä jolloin pääroisto on päähahmoa selvästi parempi. Joskus se on hyvin selkeää mutta joskus todella pienestä kiinni.

 

 

 

Riippumatta siitä onko pääroisto vain todella hyvä vai päähahmo todella huono, niin nyt nostetaan esiin tapaukset joissa vihollishahmo on suhteellisen selvästi sankarihahmoa parempi. Syitä voi olla moniakin mutta tarkoituksena on nyt lähinnä se että ei lasketa mukaan tapauksia joissa pääroistona on aiemmasta pelistä tuttu hahmo joka oli aiemmin pelattavana hahmona.

Järjestykseen vaikuttaa myös se, että kuinka paljon parempi pääroisto on verrattuna päähahmoon. Jos ero on hyvin pieni, niin sillä ei kovin korkeille sijoille yllä.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Sal Marcano - Mafia 3

- Lincoln Clay ei ole järin hyvä päähahmo, mutta eipä ole Sal Marcano kovin kaksinen pahiskaan.

 

Ganon - Legend of Zelda

- Link ei ole kovin hyvä päähahmo mutta Ganon on roistona ainakin sentään erilainen kuin monet muut.

 

Saren - Mass Effect

- Shepard on suhteellisen hyvä päähenkilö, mutta Saren on yllättävän kiinnostava ja hyvä roistohahmo.

 




24. Vladimir Lem - Max Payne 2: Fall of Max Payne

Tämä ero on erittäin pieni sillä Max Payne on erittäin hyvä päähenkilö. Vladimir Lem tosin on omasta mielestäni hieman parempi. Suuri syy on siinä tyylikkyydessä sillä kokovalkea puku tekee erittäin hyvän vaikutuksen. Sen lisäksi mukana on tämä yllätyselementti ja aivan loppuun asti kestävät käänteet. Vladimir on kahden pelin aikana yllätyksiä täynnä oleva hahmo joka on juurikin siitä syystä niin hyvä.


23. Errol - Jak 3

Päähahmona Jak on ikävän tylsän normaali kovis hahmo joka ei Jak 2:n ja 3:n aikana juuri kehity. Mukana on kyllä yllätyksiä ja hyvä juoni, mutta hahmona hän ei juuri kehity samalla tavalla kuin kolmannen pelin pääroistoksi nouseva Errol. Kakkospelissä Praxisin oikeana kätenä toimiva Errol oli todellakin hyvä kilpakumppani Jakille. Kolmannessa pelissä tämä hahmo on kuitenkin muuttunut ja oikeaan suuntaan. Nyt Errolissa on oikeaa särmää ja robotinomainen ääni on omiaan luomaan lisää asennetta. Tämän lisäksi hahmon ensimmäinen ja viimeinen kohtaus kolmospelissä ovat pelisarjan parhaita hetkiä.


22. Alduin - Elder Scrolls V: Skyrim

Dragonborn on Bethesdan tasolla yllättävän toimiva hahmo mutta Alduinia vastaan pitäisi olla aika paljon enemmän persoonaa sillä tämä "lohikäärme" on kokonaisuutena varsin toimiva. Ero sinänsä on suhteellisen pieni, mutta kyllä lohikäärmepahiksella on oitis aika kova etulyöntiasema päähahmoon jolla ei ole puheääntä ja josta ei järin hienoa saa vaikka kuinka yrittäisi.


21. Hades - Horizon Zero Dawn

Aloy on hyvä päähahmo, kun häneen ehtii tutustua hieman. Kun peli ehtii edetä vähän matkaa niin päähenkilö kehittyy oikeaan suuntaan. Pelin todellinen pääroisto tosin on yllättävän hyvä. Hadesissa on sitä samaa uhkakuvaa ja pelonilmapiiriä kuin Terminatorin Skynetissa. Mutta Hadesissa on hieman lisää sillä koneeksi, tässä on jopa hieman persoonaa ja se tapa jolla Hades toimii, tekee siitä koneeksi/tekoälyksi harvinaisen kiinnostavan.


20. Ares - God of War

Kratos ei ole kovin hyvä päähahmo, siitä ei pääse minnekään. Mutta toisaalta, eipä Ares järin hyvä pääpahis ja suurin syy on siinä että tämä hahmo on helposti yksi pelisarjan typerimmän näköisiä roistohahmoja, ehkä jopa huonoin Ares mitä olen ikinä nähnyt. Mutta silti, lievästi (hyvin lievästi) Kratosta parempi.


19. Zeus - God of War 3

Vähän Aresta parempi ja syy on siinä että tämä hahmo sentään näyttää siltä, miltä Zeusin pitäisikin näyttää. Toisin kuin Ares, Zeus ei ole häpeäksi esikuvalleen mytologiassa.


18. Dragon Master - Tai-Fu: Wrath of Tiger

Tai-Fu on suhteellisen hyvä päähahmo, mutta kuten jo aiemmin totesin, lohikäärmepahista vastaan pitää olla oikeasti jotakin mikä jättää selkeän vaikutuksen. Dragon Master on itämaisen mytologian puitteissa todella onnistunut lohikäärmehahmo joka jättää heti todella vahvan vaikutuksen ja on todella hyvä motivaattori jatkon kannalta. Tai-Fu on pelihahmoksi hyvä, mutta ei vain jätä samanlaista vaikutusta.


17. Doviculus - Brutal Legend

Eddie Riggs ei ole sieltä kiinnostavimmasta päästä oikeastaan millään tavalla. Sen sijaan Doviculus on heti vakuuttava hahmo. Tämä on juurikin sellainen pahis jollaista rock ja hevi musiikin ympärillä pyörivä peli tarvitsee. Doviculus on todella hieno ja kuullostaa siltä miltä geneerinen pahis kuullostaa. Tähän kun laitetaan viereen päähahmo joka parhaimmillaan on ihan ok, niin kyllä se pahis sen vertailun voittaa aika selvästi.


16. Bowser - New Super Mario Bros.

Mario on sellainen pelihahmo jonka varmaan jokainen todellinen pelaaja tietää. Sitä kautta Bowser on myös aika tuttu pääroisto ja näistä kahdesta ei ole mitään epäilystäkään siitä kumpi on parempi. Mario ei ole varsinaisesti sellainen pelihahmo jollaista todella haluaa ohjata, mutta Bowser on juurikin sen tyylinen pääroisto joka taatusti asettaa hyvät puitteet loppuhuipennukselle.


15. Darth Maul - Star Wars I: Phantom Menace

Itse nostan Obi-Wanin tämän pelin päähahmoksi ja hän on hyvä, siis todella hyvä. Darth Maul on vielä parempi sillä tämä sith lordi on yksi kaikkien aikojen parhaita pahishahmoja ja vaikka tämä hahmo näkyy vain pari kertaa, niin se riittää ja tekee tästä hahmosta niin hyvän. Vaikka Obi-Wan on erinomainen päähenkilö, niin Darth Maul on fantastinen pääroisto. Ei niinkään vaikea valinta, mutta ero ei ole sillä tavalla selvä kuin monissa muissa.


14. Joseph Seed - Far Cry 5

Tämä on jälleen yksi niitä tapauksia kun hahmosta ei vain saa sellaista millaista haluaisi. Hahmonluonti jättää apulais-seriffin tapauksessa aivan liikaa toivomisen varaa ja kun hahmo ei turhia juttele, niin aika hankala hänestä on saada yhtään mitään irti. Siis tässä pelissä on todella vähän oikeasti hyviä hahmoja mutta Joseph Seed on kaikessa hihhulimaisuudessaan yllättävän intensiivinen ja karmiva hahmo, varsinkin aivan lopussa, kun hän tarvitsee uuden perheen. Jättäähän Jooseppikin toivomisen varaa, mutta kokonaisuutena, hänessä sentään on sitä sisältöä.


13. Grigori - Dragon's Dogma

Päähahmo tässä tapauksessa on sitä laatua että hänestä saa tehdä millaisen haluaa ja vaikka graafinen ulkoasu jättää ikävän paljon toivomisen varaa, niin hahmosta sentään saa sellaisen millaisen todella haluaa. Mutta ongelma onkin siinä että tämä peli kaipaisi kipeästi ääninäyttelyä päähahmoon sillä monet kohtaukset ovat jotenkin kiusallisia kun hahmo ei sano mitään. Grigori taas on hurja lohikäärme jossa on taustalla paljon enemmän kuin aluksi voisi aavistaa. Grigorissa ulkoasu jättää hieman toivomisen varaa, mutta sisältö korjaa tuo puutteet.


12. Vayne Solidor - Final Fantasy XII

Vaan, on ehkä se huonoin FF päähenkilö. Vayne Solidor, ei ole läheskään paras FF pääroisto. Mutta tässä tapauksessa sitä ei vaaditakaan sillä se että on Vaania parempi, ei ihmeitä vaadi. Tämä on niitä tapauksia kun ero on todella selkeä. Siis Vayne on hieno hahmo, mutta ei järin kiinnostava. Vaan ei ole kiinnostava eikä hieno. Sanoisin että Vaan on laimea versio Tidusista joka on todella laimea versio Zidanesta.


11. Ardyn Izunia - Final Fantasy XV

Noctis on särmikkäämpi versio Tidusista, ei mitenkään kovin hyvä päähahmo, sillä tukijoukko on oitis paljon parempi. Pääroistoksi paljastuva Ardyn taas on kaikessa sulavuudessaan ja rauhallisessa, jopa ystävällisessä toiminnassaan ja käytöksessään todella kiinnostava hahmo. Hän on sellaisella oikealla tavalla outo ja omalaatuisella tavallaan kiehtova. Hänessä on ensimmäisestä kohtaamisesta asti enemmän sitä jotakin, mitä Noctissa on ollut siihen asti. Tämän hahmon tapauksessa suunta on todellakin ylöspäin.


10. Rodrigo Borgia - Assassin's Creed II

Itse en ole missään vaiheessa varsinaisesti pitänyt Eziosta. Edward Kenway on paljon parempi. Ensimmäisessä Ezio pelissä mystinen huppumies osoittautuu itse Rodrigo Borgiaksi, siis mieheksi josta tulee paavi. Täytyy sanoa että tämä hahmo on tehty todella hyvin AC:n tasolla, sillä monet jopa legendaariset historian hahmon tämä sarja on onnistunut todella hyvin pilaamaan, viimeistään siinä kohtaa kun he kohtaavat loppunsa. Borgian tapauksessa tälläiseen tilanteeseen ei päädytä ja tämä on selvästi niitä parhaita historiallisen hahmon toteutuksia.


9. Cyborg - Fahrenheit

Lucas Kane on suhteellisen hyvä päähahmo, ei mitenkään erityinen mutta ei nyt huonokaan. Kyseenalainen "pääpahis" on omasta mielestäni mystinen kyborgi. Häntä näkee todella vähän mutta ne lyhyt hetket ovat todella vangitsevia. Se tapa jolla hahmo puhuu ja se mihin hahmo pystyy, puhumattakaan siitä millaisen muodon hahmo ottaa mihin pyrkii, tekee hänestä todella vaikuttavan pääroiston. Tälläisessä vertailussa ihan hyvä ei riitä, sillä siinä missä Lucas Kane on ihan hyvä, on Cyborg enemmän kuin erinomainen.


8. Vadrigar - Quake 3: Revolution

Vadrigar on erikoinen tapaus. Kun hahmon kohtaa ensimmäisen kerran niin aika mitäänsanomaton tapaushan hän on. Kun hänet kohtaa viimeisessä yhteenotossa, niin vastassa on poikkeuksellisen vakuuttava hahmo. Tämä areenamestari on todella upean näköinen, kuullostaa todella hyvältä ja on jättänyt pysyvän vaikutuksen. Päähahmo tässä pelissä on kyseenalainen mutta viidestä tarinatilassa pelattavasta yksikään ei pärjää vertailussa. Klesk pääsee todella lähellä ja jos hän olisi ainoa, niin tämä olisi vaikea vertailu, mutta kun ei ole, niin tämä on aika selvä.


7. Scar - Lion King

Simbaan verrattuna Scar on vain parempi. Itse olen aina pitänyt Scarista sillä hahmona hän kiehtova ja saa asioita aikaiseksi. Hyvin älykäs ja julma, erinomainen pahis. Pelissä itsessään tästä ei nyt saa irti oikein mitään kun aika vähän häntä näkee, mutta se on omiaan kertomaan siitä, kuinka loistava tämä pahis on joka näkyy pelissä ehkä kolme kertaa.


6. Skullface - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Venom Snake ei ole huono päähenkilö mutta vähäsanainen pelihahmo tuntuu olevan aina se sivustakatsoja joka ei tee paljoakaan pelin aikana. Kallonaama taas on siitä hetkestä asti, kun hänet näkee, oitis todella kiinnostava hahmo. Sanotaan että tämä hahmo on todella cool. Musta cowboy tyylinen ulkoasu on erittäin hyvä ja se mikä hahmon tausta on, tekee hänestä oitis astetta kiinnostavamman tapauksen. Se viimeinen niitti tulee yhteisestä automatkasta jossa Skullface hoitaa puhumisen ja Snake kuuntelun. Siinä kohtaa viimeistään käy selväksi kumpi näistä kahdesta on oikeasti se kiinnostava hahmo.


5. Albert Wesker - Resident Evil 5

Chris Redfield on kehittynyt ihan hyvään suuntaan, mutta täytyy silti sanoa että monesti hän tuntuu sellaiselta normaalilta erikoisyksikön sotilaalta. Hyvä päähahmo ei epäilystäkään, mutta Albert Wesker on yksi kaikkien aikojen parhaita videopeliroistoja koskaan. Wesker on todella hienon näköinen, siis niin hieno että oli aika kun tähtäsin tyylissäni samaan. Sen lisäksi hänellä on pitkä historia ja paljon taustaa. Tässä pelissä hän tosin huipulla sillä hän on erittäin vaarallinen vihollinen ja oikeastaan ainoa huono puoli on ajoittain ylivedetty ääninäyttely. Mutta Resident Evil on ylivedetty muutenkin.


4. Hades - Hercules

Samalla tavalla kuin Scar, Hades on todella selvästi parempi kuin tarinan päähenkilö. Simban ja Scarin välillä se ero on selvä, Hadesin ja Herculesin välillä se on vielä selvempi. Hades on uskomattoman hyvä hahmo ja todella hienokin vielä. Hercules ei ole hieno eikä hyvä hahmo sillä hän on vähän sellainen nätti poika tyylinen hahmo kun taas Hades on sellainen älykäs ja kiinnostava hahmo jossa on todellakin sitä jotakin mitä muissakin parhaissa Disney roistoissa aina on.


3. Dracula - Castlevania

Oli peli melkeinpä mikä tahansa niin kyllä Draculaa vastaan on vaikea erottua edukseen. Symphony of the Night on se poikkeuden vahvistava sääntö, sillä Dracula ei ole välttämättä parempi kuin Alucard. Sen sijaan Simon Belmont ei ole läheskään niin hyvä kuin Dracula. Draculassa on oitis paljon historiaa, taustaa, sisältöä ja ajatuksia. Se millainen hahmo Dracula on asettaa oitis odotuksia ja herättää ajatuksia. Siihen rinnalle sitten ruoskaa käyttävä normaali pelihahmo joka ei herätä mitään vastaavaa. Tämä ei ole juuri edes vertailu, sillä Dracula on oitis parempi.


2. Darth Vader - Star Wars: Force Unleashed 2

Darth Vader on yksi parhaita roistohahmoja ikinä. Siinä vertailussa häviää erittäin helposti. Mitenköhän sitten mahtaa käydä kun toinen hahmo on peräty luotaan työntävä. Starkiller ei ole vain huono peli hahmo vaan todella huono. Siis tämä on yksi huonoimpia pelihahmoja koskaan. Siinä ei ole mitään kilpailua, tämä on oitis häviö. Darth Vaderissa on jo valmiiksi paljon taustaa ja hahmo herättää tiettyjä odotuksia ja paljon, Starkiller saa vain ja ainoastaan toivomaan toista pelihahmoa.


1. Sephiroth - Final Fantasy VII

Final Fantasy tasolla Cloud ei ole niitä parhaita päähahmoja, mutta toisaalta, hän ei niitä huonoimpiakaan, laittaisin hänet sinne keskivaiheille sillä hänessä on vahvuutensa, mutta silti. Sephiroth taas... on yksi vahvimpia ehdokkaita kaikkien aikojen parhaaksi videopeliroistoksi koskaan, hän on sanalla sanoen, legendaarinen. Kun näitä kahta vertaa niin heti tulee ajatus että kyllähän Sephiroth on parempi. Hän on fantasisen näköinen, äärimmäisen cool, todella uhkaava ja ennekaikkea, mitä pidemmälle peli etenee, sitä kiinnostava, traagisempi ja pahempi hänestä tulee. Itse huomasin olevani paljon enemmän hänen puolellaan kuin Cloudin. Tämän lisäksi tämä ensimmäinen peli missä hän esiintyy ja kun hän pystyy jättämään niin vahvan vaikutuksen, niin sitä ei kovin helposti päihitä.