Ajoittain videopeleissä tulee vastaan pomovihollisia jotka ovat todella helppoja. Nykyään tämä puoli on saanut aika paljon uusia vivahteita ja se tarkoittaa sitä että helppo pomotaistelu ei ole välttämättä huono.

 

 

Yksi per peli

- Joissakin peleissä on useampi aika helppoa pomovihollinen.

 

Yksi voi esiintyä vain kerran

- Tietyt viholliset voivat esiintyä useissa peleissä. he voivat esiintyä listalla vain kerran.

 

Ei pomotaisteluita joita et voi hävitä

- Taistelun pitää olla kuitenkin sellainen, jossa joudut tekemään jotakin ja jossa voit hävitä

 

Pomoviholliset joissa on monta vaihetta (mutta aina sama vihollinen), lasketaan yhdeksi, joten jos yksi osuus on helppo, niin se ei tee pomotaistelusta vielä helppoa. Esimerkiksi Final Fantasy VII viimeinen taistelu jossa viimeinen pätkä Sephirothia vastaan on tälläinen "Et voi hävitä pätkä."

 

Vaikeustaso on hankala asia todella selittää. Nyt kun etsitään helppoja pomovihollisia, niin automaattisesti ei valita niitä joissa ei tarvitse tehdä mitään.

a) Kuinka vaikea vihollinen on pelin yleiseen tasoon nähden

b) Kuinka hyvin vaikeus edustaa hahmoa itseään

c) Kuinka helppo vihollinen on huomioiden missä kohtaa hän on vihollisena

 

(KUNNIA)MAININTOJA

 

Cyrille Le Paradox - Sly Cooper: Thieves in Time

- Ollaakseen viiimeinen pomovihollinen, häntä vastaan ei tarvitse osata mitään erityistä.

 

Mad Doctor - Mickey's Wild Adventures

- Heti kun tietää mitä pitää tehdä, niin tämän voi läpäistä erityisen äkkiä.

 

Sideshow Bob - Bart vs Space Mutants

- Yksi niitä joita tarvitsee vain jahdata ja häntä voi vahingoittaa melkein non-stop.

 

Spider Tank - Action Man

- Iskut on helppo väistää ja vihollista on helppo vahingoittaa.

 




24. The End - Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Tähän pomotaisteluun on olemassa parikin temppua. Oikeaoppinen tapa kaikenmaailman puristien mielestä on ihan oikea ja reilu tarkka-ammuntakilpailu vihollista vastaan joka on hyvin hankala huomata maastosta. Mutta kun ottaa huomioon että ainoa mitä tässä taistelussa todella tarvitsee tehdä, on laittaa Snake lepäämään/tallentaa ja sitten odottaa viikko. Voitat taistelun.


23. Moon Presence - Bloodborne

Ollakseen viimeinen Painajainen ja mahdollinen viimeinen pomovihollinen, on Moon Presence erittäin helppo vihollinen vaikka verrattuna edeltävään viholliseen, Gehrmaniin. Ainoa todella voimakas hyökkäys minkä tämä perin hölmön näköinen mörkö tekee, jättää paljon tilaa parantamiselle. Sen lisäksi tämä on niitä isoja ölliäisiä joihin helppo päästä käsiksi, suoraan takaapäin.


22. Lady Arkham - Batman: Telltale Series

Melkein mikä hyvänsä pomovihollinen näistä Telltale peleistä voisi olla listalla, mutta ottaen huomioon että lady Arkham on viimeinen vihollinen, niin tässä taistelussa ei ole yhtään mitään mikä todella erottuisi massasta. Asiaa ei myöskään auta se että tämä pomotaistelu on monella tavalla aika hölmösti suunniteltu.


21. Kuvernööri Griffon - Red Dead Revolver

Tämä on myös niitä tapauksia jotka eivät eroa monista muista kovemmista vihollisista oikein millään tavalla. Tämä on myös viimeinen vihollinen ja kyseessä on kaksintaistelu, niitä on ollut monta tähänkin asti eikä tämä ole mitenkään erikoinen, hieman aiempaa nopeampi, mutta taitavalle duelistille tässä ei ole mitään varsinaista haastetta.


20. Bowser - Super Mario Bros.

Simppeli pomovihollinen joka on toistuva ja asteittain vaikeutuva. Kaikille pitkänlinjan pelaajille lienee selvää että taktiikka on simppeli. Odota hyppyä, juokse ali ja kosketa kiiltävää juttua. Mikäli pystyt ampumaan tulipalloja, nekin toimivat.


19. Musta Paroni - Sly 3: Konnien Kunnia

Ensimmäinen pomovihollinen on yleensä se helppo. Musta Paroni tosin ei ole ensimmäinen tai toinen pomovihollinen. Tämä pomotaistelu on kyllä hieno, mutta mitään erityistä haastetta ei ole luvassa. Lisäksi tässä taistelussa ei ole mitään todella omalaatuista, mitä monissa sarjan pomovihollisissa on. Helppo ei ole sama asia kuin huono, ihan hyvä taistelu tämä on.


18. Tora - Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Arcade Game

Silloin aikoinaan kun tämä jääkarhu tuli kohdalle, niin huomasin että tässä pomovihollissa toimii eräs tietty temppu joka tekee siitä helpomman kuin edellisen tason hyvin helppo Baxter Stockman. Mikäli pelaaja tekee hyppypotkun, niin Toran voi saada pysyvästi toistamaan pakenimista ja kivenheiton valmistelua. Oikealla ajoituksella ehdit toisella hyppypotkulla estää sen, jolloin hän lähtee tekemään uutta kivenheittoa. Toistolla Toran saa helposti matalille elinvoimille.


17. Lucy Thorne - Assassin's Creed: Syndicate

AC sarjassa on monta yllätyshelppoa vihollista ja nyt ei puhuta kohteista jotka salamurhataan sillä yhdellä liikkeellä. Lucy Thornea vastaan ihan oikeasti tapellaan ja tämän pomovihollisen voittaa suhteellisen helposti ilman mitään oikeita ongelmia. Taistelu ei ole puuduttava vaan ihan toimiva.


16. Human Reaper - Mass Effect 2

Tämä vihollinen on enemmänkin ärsyttävä kuin haastava ja tässä tapauksessa se ei juuri palvele kokonaisuutta. Viimeinen vihollinen valtava robotti ilmiselville heikoilla kohdilla. Tämä taistelu on sellainen jossa ainoa haaste on kärsivällisyys sillä heikkouksiin voi iskeä tiettyihin aikoihin ja lopuksi kyse on tarkkuudesta kun Reaper liikkuu ja heiluu.


15. Frankenstein's Monster / Creature - Castlevania: Symphony of Night

Yllätyshelppo vihollinen. Yön Sinfonia pitää sisällään monta sellaista pomovihollista jotka ovat parhaista parhaita. Monet niistä ovat oikealla tavalla haastavia ja osa ärsyttävällä tavalla haastavia. Olento on kuitenkin tapaus joka on naurettavan helppo ihan jo ensimmäisellä kerralla. Eniten hän tuntuu tekevän pyörintää joka on helppo väistää ja kun hän on niin iso kohde, on häneen helppo osua.


14. Mauser jättiläinen - Teenage Mutant Ninja Turtles

Rocksteady olisi myös helppo valinta mutta häneen helppo tapa on puoliksi huijausta. Mitä tulee jättiläismauseriin,niin kyse on silkasta helppoudesta. Heikko osa tulee esiin hyvinkin usein ja ainoa todellinen uhka on laserit jotka väistää unissaankin. Tämä on niitä vihollisia jotka ovat pelkkiä hidasteita ilman minkäänlaista haastetta.


13. Past Pete - Kingdom Hearts II

Kingdom Hearts sarjassa on monia hyvin vaikeita vihollisia ja monia hyvin helppoa. Helpoista Past Pete on ehkä se kaikkein helpoin. Tämä on niitä vihollisia joille on haasteellista hävitä. Vihollinen ei tee paljoa ja kaikki mitä hän tekee, on helppoa joko väistää tai torjua.


12. Zhan Yu Ru - Deus Ex: Human Revolution

Viimeinen pomovihollinen ja kaikkien aikojen huonoin sellainen. Myös huonoin pääroisto. Tässä ei ole mitään hyvää. Helppous tulee siitä, että ainoa todellinen haaste tulee ajoittaisista hidasteita, jotka nekin on helppo hävittää.


11. Komodo Bros - Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back

Crash Bandicoot sarjassa on paljon hyviä ja kekseliäitä pomovihollisia, tämä ei ole mitään sellaista. Ovathan monet sarjan viholliset hyvin simppeleitä, varsinkin ensimmäisessä pelissä. Mutta nyt on kyseessä toinen peli ja tämä taistelun kohdalla ne vihollisten iskut ovat harvassa ja helposti väistettävissä.


10. Super Electro - Spider Man 2: Enter Electro

Peli jossa ensimmäinen loppari (Shocker) on se kaikkein vaikein ja viimeinen on se kaikkein helpoin. Muistan tästä hyvin sen, että kunhan pääsee alun säätämisestä ohi, niin tämä vihollinen ei saa aikaiseksi yhtään mitään ja ainoa mitä tulee tehdä, on vain jatkaa samantoistoa kunnes voittaa.


9. Jürgen - Tintin

Pomoviholliset ovat tässä pelissä sieltä helpoimmasta päästä. Tämä on sellainen vihollinen jossa on hyvin simppelit ideat. Vihollisen heittämän kynän väistäminen on se suurin "haaste". Jürgen ei tee juuri mitään ja tämän loppupuolen pomovihollisen voittaa tekemättä paljon mitään.


8. Fool's Idol - Demon's Souls

Souls sarjassa on monta todella helppoa vihollista niiden monien murhaavan vaikeiden ohella. Demonin sielujen helpoin on Hölmön Idoli. Tämä hönö antaa aluksi piestä itseään tekemättä yhtään mitään. Sitten seuraa pieni hippa, helposti väistettäviä iskuja ja vähän päättelyä. Ei mitään järin vaikeaa, vaihteeksi.


7. Pinwheel - Dark Souls

Pimeät Sielut pitää sisällään myös jokusen hyvin helpon vihollisen. Pinwheel on vitsi jopa niiden joukossa. Tämä vihollinen sijaitsee selvästi haastavammalla alueella joten sinne ei ihan pikkuleveleillä mennä. Vähän enemmän jerkkua omaava hahmo tekee tästä vihollisesta hakkelusta hyvinkin nopeasti. Tämä vihollinen tekee enemmän kuin Fool's Idol, mutta on heikompi ja taistelu käydään paikassa joka on pienempi ja ilman mitään esteitä.


6. Colonel Autum - Fallout 3

Minulla tämä meni näin: Taistelu alkaa -> VATS -> Pumppaan everstin täyteen -> Voitto. Tämänkö pitäisi nyt olla se loppuhuipennus, tämä jätkä on ihan mitätön.


5. Seifer Almasy - Final Fantasy VIII

Ensimmäinen kerta kun päästään taistelemaan Seiferiä vastaan 1v1. Squall ja Seifer, tätä on odotettu. Ainoa asia mikä voi pitkittää tätä taistelua on Firan vetäminen Seiferiltä. Kun alkaa taistelu, niin käy ilmi että (ainakin omalla kohdalla) vähänkin enemmän levannut Squall on paljon voimakkaampi kuin nynnerö Seifer. Tämä on sellainen kaksintaistelu jossa Squall tikkaa Seiferin ihan hetkessä.


4. Palmer - Final Fantasy VII

Täysi vitsi koko taistelu. Tämä on niitä vitsitaisteluja ja vieläpä erittäin helppo sellainen. Palmerin hyökkäyksistä ei ole vaaraa ja kun vähän aikaa sitten taisteltiin Materia Keeperiä vastaan, niin kyllä sitä poweria löytyy sen verran että tästä vihollisesta ei ole mitään vastusta.


3. Ardyn - Final Fantasy XV

Kolmas FF putkeen ja tällä kertaa viimeinen vihollinen. Ifrit oli jopa haastava, mutta Ardyn ei. Tämä taistelu tuntuu lähinnä sellaiselta loppuhuipennuselta jossa vaikein on jo takana. Itse en missään kohtaa ollut edes vaarassa hävitä, en tiedä varmaksi että voiko tällä kaverille edes hävitä. Vahinkoa hän tekee, mutta kun takana on monta kymmentä tuntia pelaamista, niin mitenkään vaikea tämä taistelu ei todellakaan ole.


2. Jacknife - Mirror's Edge

Erittäin hyvä esimerkki siitä että helppo taistelu ei ole aina huono, moni näistä taisteluista ei ole huono. Tämä taistelu koostuu juoksemisesta, hypystä ja potkusta. Aika vähän mahdollisuuksia virheisiin. Kokonaisuus, erittäin hieno, tosin vähän yllätyshelppo.


1. Rock Titan - Kingdom Hearts

Tämä taistelu on viimeinen Hades Cupista, vaikeimmasta turnauksesta ensimmäisessä Kingdom Hearts pelissä ja tämä on myös niitä hetkiä kun en vain tajua että mitä tekijöillä oikein liikkui mielessä. Tämä on tehnyt joku idiootti harjoittelija joka onnistui pilaamaan tämän haasteen. Miksi Hades (hyvinkin haastava pomovihollinen) ei ollut numero 1.

Kivititaani on vihollinen jolla on paljon elinvoimaa, mutta aika vähän tämä tekee yhtään mitään. Ensin hakataan jalkaa kunnes kivimies kaatuu, sitten kiivetään ylös ja hakataan naamaa. Rock Titan ei tee juuri mitään vaarallista ja kaatuu erittäin helposti. Tämä on niitä tapauksia kun vastaan tulee valtava pettymys.