Ajoittain videopeleissä tulee vastaan pomovihollisia jotka ovat todella helppoja. Nykyään tämä puoli on saanut aika paljon uusia vivahteita ja se tarkoittaa sitä että helppo pomotaistelu ei ole välttämättä huono.

 

 

Yksi per peli

- Joissakin peleissä on useampi aika helppoa pomovihollinen.

 

Yksi voi esiintyä vain kerran

- Tietyt viholliset voivat esiintyä useissa peleissä. he voivat esiintyä listalla vain kerran.

 

Ei viimeisiä loppareita

- Kyllähän näistä voisi tehdä ihan oma listansa

(Lisäys)

 

Ei pomotaisteluita joita et voi hävitä

- Taistelun pitää olla kuitenkin sellainen, jossa joudut tekemään jotakin ja jossa voit hävitä. Tähän lasketaan myös ne viholliset jotka teoriassa voivat tappaa sinut jos et tee yhtään mitään.

 

Pomoviholliset joissa on monta vaihetta (mutta aina sama vihollinen), lasketaan yhdeksi, joten jos yksi osuus on helppo, niin se ei tee pomotaistelusta vielä helppoa. Esimerkiksi Final Fantasy VII viimeinen taistelu jossa viimeinen pätkä Sephirothia vastaan on tälläinen "Et voi hävitä pätkä."

 

Vaikeustaso on hankala asia todella selittää. Nyt kun etsitään helppoja pomovihollisia, niin automaattisesti ei valita niitä joissa ei tarvitse tehdä mitään.

a) Kuinka vaikea vihollinen on pelin yleiseen tasoon nähden

b) Kuinka hyvin vaikeus edustaa hahmoa itseään

c) Kuinka helppo vihollinen on huomioiden missä kohtaa hän on vihollisena

 

(KUNNIA)MAININTOJA

 

Mad Doctor - Mickey's Wild Adventures

- Heti kun tietää mitä pitää tehdä, niin tämän voi läpäistä erityisen äkkiä.

 

Pat Garret - Call of Juarez: Gunslinger

- Hidas vetämään, siinä kaikki.

 

Spider Tank - Action Man

- Iskut on helppo väistää ja vihollista on helppo vahingoittaa.

 
24. Dijkstra - Witcher 3: Wild Hunt

Oikealla valmistautumisella lähemmäs mikään vihollinen ei ole järin vaikea ja huonolla varustautumisella mikä vain voi olla vaikea. Tämän punkeron tapauksessa apuna on melkoinen lauma liittolaisia ja sitten kun Dijkstra uskaltaa itse käydä tappeluun, niin käy ilmi että hän on hidas. Hänellä on raskas ase, mutta liittolaisten kanssa häntä vastaan ei ole mitenkään vaikeaa taistella.


23. Lucy Thorne - Assassin's Creed: Syndicate

AC sarjassa on monta yllätyshelppoa vihollista ja nyt ei puhuta kohteista jotka salamurhataan sillä yhdellä liikkeellä. Lucy Thornea vastaan ihan oikeasti tapellaan ja tämän pomovihollisen voittaa suhteellisen helposti ilman mitään oikeita ongelmia. Taistelu ei ole puuduttava vaan ihan toimiva.


22. Whisper - Fable: Lost Chapters

Mikäli päätät tappaa hänet, niin joudut tappelemaan ensin. Whisper on erittäin helppo nujertaa sillä hän ei osaa tapella sitten yhtään. Kyllähän hän jotain tekee, mutta pari väistöä ja pari lyöntiä toistolla on erittäin tehokas toimintatapa.


21. Kaufman - Max Payne 2: Fall of Max Payne

Kaufman on vihollinen siinä missä kaikki muutkin. Ei kestä luoteja sitten yhtään. Ainoa lievä haaste on pari kaveria jotka hänellä on mukanaan, mutta rynnäkkö on ihan toimiva ratkaisu.


20. Panda King - Sly Raccoon

Panda kuningas on ehdottomasti niitä naurettavan helppoja vihollisia. Hänellä on pitkät virittämiset hyökkäyksissä ja kun kerran näkee että miten hän iskee, niin niihin on erittäin helppo varautua.


19. Whisky Weasel - Chip 'n Dale: Rescue Rangers 2

Tämä on niitä pomovihollisia jotka tekevät vain ja ainoastaan paria asiaa. Vihollinen sylkee ja liikku. Jos itse liikut kun hän liikkuu, pääset aina kohtaan johon hän ei vain voi osua ja sinä taas osut häneen hyvin helposti.


18. Sideshow Bob - Bart vs Space Mutants

Yksi niitä joita tarvitsee vain jahdata ja häntä voi vahingoittaa melkein non-stop. Tämä on sellainen vihollinen joka ei tunnu oikeastaan tekevän mitään.


17. Komodo Bros - Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back

Crash Bandicoot sarjassa on paljon hyviä ja kekseliäitä pomovihollisia, tämä ei ole mitään sellaista. Ovathan monet sarjan viholliset hyvin simppeleitä, varsinkin ensimmäisessä pelissä. Mutta nyt on kyseessä toinen peli ja tämä taistelun kohdalla ne vihollisten iskut ovat harvassa ja helposti väistettävissä.


16. Past Pete - Kingdom Hearts II

Kingdom Hearts sarjassa on monia hyvin vaikeita vihollisia ja monia hyvin helppoa. Helpoista Past Pete on ehkä se kaikkein helpoin. Tämä on niitä vihollisia joille on haasteellista hävitä. Vihollinen ei tee paljoa ja kaikki mitä hän tekee, on helppoa joko väistää tai torjua.


15. Tower of Sauron - Middle-Earth: Shadow of Mordor

Tästä pomotaistelusta täytyy sanoa että se on hyvällä tavalla erilainen, mutta se on aivan liian helppo. Se on ihan ok, että se ei ole samalla tavalla taistelupainotteinen kuin Hammer, mutta kyllä tässä olisi jotakin haastetta pitänyt olla. Kyseessä on tietysti paljon psykologisempi kohtaus, mutta kyllä mukaan olisi voinut laittaa jotakin oikeasti haastavampaa.


14. Oswald Cobbelpot - Batman: Telltale series

Melkein mikä hyvänsä näistä kaikista voisi olla se valinta. Itse valitsen kuitenkin Pingviinin sillä riippumatta siitä missä kohtaa häntä vastaan taistelet, ei hän tee oikeastaan mitään järin pahaa. Muissa tuntui olevan sentään jotain kun taas tässä ei sitten mitään.


13. Frankenstein's Monster / Creature - Castlevania: Symphony of Night

Yllätyshelppo vihollinen. Yön Sinfonia pitää sisällään monta sellaista pomovihollista jotka ovat parhaista parhaita. Monet niistä ovat oikealla tavalla haastavia ja osa ärsyttävällä tavalla haastavia. Olento on kuitenkin tapaus joka on naurettavan helppo ihan jo ensimmäisellä kerralla. Eniten hän tuntuu tekevän pyörintää joka on helppo väistää ja kun hän on niin iso kohde, on häneen helppo osua.


12. Tora - Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Arcade Game

Silloin aikoinaan kun tämä jääkarhu tuli kohdalle, niin huomasin että tässä pomovihollissa toimii eräs tietty temppu joka tekee siitä helpomman kuin edellisen tason hyvin helppo Baxter Stockman. Mikäli pelaaja tekee hyppypotkun, niin Toran voi saada pysyvästi toistamaan pakenimista ja kivenheiton valmistelua. Oikealla ajoituksella ehdit toisella hyppypotkulla estää sen, jolloin hän lähtee tekemään uutta kivenheittoa. Toistolla Toran saa helposti matalille elinvoimille.


11. Jürgen - Tintin

Pomoviholliset ovat tässä pelissä sieltä helpoimmasta päästä. Tämä on sellainen vihollinen jossa on hyvin simppelit ideat. Vihollisen heittämän kynän väistäminen on se suurin "haaste". Jürgen ei tee juuri mitään ja tämän loppupuolen pomovihollisen voittaa tekemättä paljon mitään.


10. Palmer - Final Fantasy VII

Täysi vitsi koko taistelu. Tämä on niitä vitsitaisteluja ja vieläpä erittäin helppo sellainen. Palmerin hyökkäyksistä ei ole vaaraa ja kun vähän aikaa sitten taisteltiin Materia Keeperiä vastaan, niin kyllä sitä poweria löytyy sen verran että tästä vihollisesta ei ole mitään vastusta.


9. Fool's Idol - Demon's Souls

Souls sarjassa on monta todella helppoa vihollista niiden monien murhaavan vaikeiden ohella. Demonin sielujen helpoin on Hölmön Idoli. Tämä hönö antaa aluksi piestä itseään tekemättä yhtään mitään. Sitten seuraa pieni hippa, helposti väistettäviä iskuja ja vähän päättelyä. Ei mitään järin vaikeaa, vaihteeksi.


8. Pinwheel - Dark Souls

Pimeät Sielut pitää sisällään myös jokusen hyvin helpon vihollisen. Pinwheel on vitsi jopa niiden joukossa. Tämä vihollinen sijaitsee selvästi haastavammalla alueella joten sinne ei ihan pikkuleveleillä mennä. Vähän enemmän jerkkua omaava hahmo tekee tästä vihollisesta hakkelusta hyvinkin nopeasti. Tämä vihollinen tekee enemmän kuin Fool's Idol, mutta on heikompi ja taistelu käydään paikassa joka on pienempi ja ilman mitään esteitä.


7. Slime King - DuckTales

Yksinkertainen idea kuten eräässä toisessakin vihollisessa. Tämä vihu pyörii alueen ympäri ja sitten voit satuttaa häntä. Hän ei tee mitään muuta joten sinunkaan ei oikeastaan tarvitse. Tässä on nimenomaan yksi kohta jossa sinuun voi oikeasti osua jos et ole täysi tumpelo.


6. The End - Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Tähän pomotaisteluun on olemassa parikin temppua. Oikeaoppinen tapa kaikenmaailman puristien mielestä on ihan oikea ja reilu tarkka-ammuntakilpailu vihollista vastaan joka on hyvin hankala huomata maastosta. Mutta kun ottaa huomioon että ainoa mitä tässä taistelussa todella tarvitsee tehdä, on laittaa Snake lepäämään/tallentaa ja sitten odottaa viikko. Voitat taistelun.


5. Seifer Almasy - Final Fantasy VIII

Ensimmäinen kerta kun päästään taistelemaan Seiferiä vastaan 1v1. Squall ja Seifer, tätä on odotettu. Ainoa asia mikä voi pitkittää tätä taistelua on Firan vetäminen Seiferiltä. Kun alkaa taistelu, niin käy ilmi että (ainakin omalla kohdalla) vähänkin enemmän levannut Squall on paljon voimakkaampi kuin nynnerö Seifer. Tämä on sellainen kaksintaistelu jossa Squall tikkaa Seiferin ihan hetkessä.


4. Mauser jättiläinen - Teenage Mutant Ninja Turtles

Rocksteady olisi myös helppo valinta mutta häneen helppo tapa on puoliksi huijausta. Mitä tulee jättiläismauseriin,niin kyse on silkasta helppoudesta. Heikko osa tulee esiin hyvinkin usein ja ainoa todellinen uhka on laserit jotka väistää unissaankin. Tämä on niitä vihollisia jotka ovat pelkkiä hidasteita ilman minkäänlaista haastetta.


3. Bowser - Super Mario Bros.

Simppeli pomovihollinen joka on toistuva ja asteittain vaikeutuva. Kaikille pitkänlinjan pelaajille lienee selvää että taktiikka on simppeli. Odota hyppyä, juokse ali ja kosketa kiiltävää juttua. Mikäli pystyt ampumaan tulipalloja, nekin toimivat. Yksinkertaiseen peliin nyt ei järin monimutkaista pomovihollista voisi varmaan edes laittaa.


2. Electrocutioner - Batman: Arkham Origins

Tämä on ihan täysi pelleilypomotaistelu mutta pomotaistelu silti. Ainoa mitä tarvitsee tehdä on iskeä kerran ja Batman tyrmää vihollisen yhdellä iskulla. Se on tavallaan aika hyvin tehty hetki ja sopii kokonaisuuteen todella hyvin, puhumattakaan siitä että tämä onnistuu jopa hieman yllättämään. Tosin pian vastaan tulee Deathstroke joten se riemu jää lyhyeksi.


1. Rock Titan - Kingdom Hearts

Tämä taistelu on viimeinen Hades Cupista, vaikeimmasta turnauksesta ensimmäisessä Kingdom Hearts pelissä ja tämä on myös niitä hetkiä kun en vain tajua että mitä tekijöillä oikein liikkui mielessä. Tämä on tehnyt joku idiootti harjoittelija joka onnistui pilaamaan tämän haasteen. Miksi Hades (hyvinkin haastava pomovihollinen) ei ollut numero 1.

Kivititaani on vihollinen jolla on paljon elinvoimaa, mutta aika vähän tämä tekee yhtään mitään. Ensin hakataan jalkaa kunnes kivimies kaatuu, sitten kiivetään ylös ja hakataan naamaa. Rock Titan ei tee juuri mitään vaarallista ja kaatuu erittäin helposti. Tämä on niitä tapauksia kun vastaan tulee valtava pettymys.