Roistohahmoja on montaa sorttia ja sen vuoksi tälläisessä listauksessa on niin paljon erilaisia vaihtoehtoja. Jotkut ovat ehkä vähemmän roistomaisia, mutta roistoja silti. Joskus se raja on aika häilyvä ja usein mukana on vielä tulkinnanvaraakin.

 

 

 

Kertaus:

- Vain yksi per peli

- Ei pääroistoja

- Hahmon pitää tuntua enemmän viholliselta kuin liittolaiselta (vaikka olisi vähän molempia)

- Mikäli sama pahis on mukana useammassa pelissä, niin hänet voidaan valita vain yhdestä

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Volf - Ninja Gaiden Sigma 2

- Oikealla tavalla erilainen susihahmo.

 

Caranthir - Witcher 3: Wild Hunt

- Velhomaisin joukossa.

 

Ur-Dragon - Dragon's Dogma: Dark Arisen

- Hirviömäisempi ja kuolleempi versio Grigorista

 

Mark Scarlotti / Whiplash - Iron Man

- Paljon parempi kuin elokuva Whiplash.

 




24. Imlerith - Witcher 3: Wild Hunt

Porukan raakalainen ja yksi niistä joka tarinallisessa mielessä onnistuu tekemään jotakin minkä takia saa Geraltin vihat niskaansa. Taistelussa erottuu joukosta suuren kokonsa sotanuijansa vuoksi. Todellinen tankki ja uhkaavan näköinen vihollinen. Taistelu häntä vastaan ei sekään ole yhtään hullumpi.


23. Xigbar - Kingdom Hearts II

Ehkä yksi niitä astetta värikkäämpiä persoonia jolla tyypillinen lausahdus ja oma tyylinsä hoitaa asioita. Tämän lisäksi Xigbar on yksi niitä jossa on sitä selvästi erottuvaa tyyliä. Pomotaistelussa varsinkin hän on todella mieleenpainuva ja tyyliseikkana hän tulittaa pääalas päin. Tämän lisäksi hän on sellainen hahmo joka paranee kun hänen taustoistaan oppii lisää.


22. Lady Maria of the Astral Clocktower - Bloodborne: Old Hunters DLC

Maria on niitä roistoja joka roisto kyseenalaisista syistä. Hänen määränpäänsä ovat ehkä oikeutetut, mutta hän sattuu olemaan vastapuolella, mikä tekee hänestä roistomman hahmon, sillä liittolaiseksi häntä ei voi kutsua. Tyylillisesti hän on todella hyvin tehty hahmo ja ulkoinen olemus herättää hieman tulkinnanvaraisuuksia. Taistelussa tyylikkyys vain korostuu.


21. Balrog - Middle-Earth: Shadow of War

Tämä on niitä olentoja joka toimii heti ilmestyessään. Tämä tulihirviö on juurikin sellainen hyvä lisä tarinaan sillä Balrog on juurikin sitä tasoa joka toimii pomovihollisena erityisen hyvin. Kun tietää että mihin nämä pystyvät niin se saa Balrogin vaikuttamana oitis paremmalta ja erottumaan oitis joukosta.


20. Peter Madsen - 24 the Game

Todella hyvin ääninäytelty ja ideoitu roistohahmo joka olisi juurikin oikeanlainen ottamaan yhteen Jack Bauerin kanssa. Tässä hahmossa on juurikin jotakin sellaista tyypillistä 24 tyylikkyyttä. Madsen on karheaääninen ja karskin oloinen mies, vaikkakin aika huonosti käytetty isossa kokonaisuudessa.


19. Lefwee - Sly 3: Konnien Kunnia

Erinomainen roisto Sly 3:sta. Pisteet vähän haihtuvat kun on papukaija mutta omalla tavallaan sitä on käytetty varsin hyvin sillä hahmossa on sitä merirosvo-otetta partaa myöten. Tarinallisesti Lefwee on myös erinomainen, roistohahmo joka astuu kuvioihin hieman varkain mutta jonka taustatarina on niitä vaikuttavimpia koko pelisarjassa, sillä hänen olisi tarkoitus olla seitsemän meren älykkäin mies. Lefwee on niitä hahmoja joka toimii ehkä parhaiten isona kokonaisuutena ja jota ei vesitetä jatkokertomuksilla.


18. Daud - Dishonored

Salamurhaajien johtaja Daud on yksi hankalimpia vihollisia koko pelissä ja Michael Madsenin ääni korostaa hahmoa loistavasti. Daud ei ole ihan täysin yksiulotteinen hahmo ja jos asiat olisivat menneet vähän toisin, ei hän olisi vihollinen ollenkaan, mutta kokonaisuudessa, Daud kuuluu selvästi vihollispuolelle ja sopii sinne todella hyvin.


17. Deathstroke - Batman: Arkham Origins

Tämä on varsin onnistunut versio tästä palkkasoturista joka hallitsee tuhottomasti aseita ja taktiikoita. Helposti se kaikkein uhkaavin Batmania jahtaavista tappajista ja myös haastavin taistelun suhteen. Pisteet vielä siitä että tässä pelissä taistelu on sentään jotakin sellaista mitä se Deathstroken kanssa pitääkin olla.


16. Spike - Spyro: Year of the Dragon

Spike on ehkä vain yhdessä kohtaa pomovihollisena mutta hän on jättänyt todella vahvan vaikutuksen ja kuuluu siksi ehdottomasti tänne. Hän on ehkä vain pääroiston luoma hirviö, mutta hän hoitaa hommansa juuri oikein, ollen yksi pelin haastavimpia vihollisia.


15. Davy Jones - Kingdom Hearts III

Tämä on yksi niitä suurimpia kohokohtia koko pelissä, sillä Pirates of the Caribbean tunnelma on todella hyvin saatu mukaan peliin ja yhteenotto Davy Jonesin kanssa on yksi niitä harvoja joissa tuntee oikeasti olevansa kirjoittamassa elokuvaa uudestaan. Sitä edesauttaa se että Davy Jones on todella hyvä roistohahmo ja tässä pelissä on todella hyvä versio elokuvan hahmosta joka tuntuu todellakin siltä, miltä pitää.


14. Abraxis - Darksiders 3

Darksiders sarjassa on näkynyt monenlaisia taivaan ja tuonelan olentoja mutta Abraxis onnistuu jopa erottumaan joukosta. Hän näyttää juurikin siltä miltä paholaislordin voisi kuvitellakin näyttävän siipineen ja sarvineen. Juurikin sellainen oikealla tavalla hienon näköinen hahmo. Vähän taustaakin on ja hänestä maalataankin sitä tämän pelin salaista roistohahmoa joka olisi sitten melkoinen haaste voittaa. Mutta se että mukana on kuitenkin valinta vaikka liittoutua hänen kanssaan, tekee tästä entistä kiinnostavamman.


13. Daemon - Dragon's Dogma: Dark Arisen DLC

Tämä on niitä hahmoja josta ei paljoakaan kuule, sen käsityksen saa jossakin syvimmässä syvyydessä on viimeinen linnoitus jossa on tämä viimeinen vihollinen. Matka sinne on kaikkea muuta kuin helppo sillä sen verran paljon hirviöitä ynnä muita on matkalla Daemonin luo. Tästä hahmosta ei tiedä juuri mitään, mutta se tekeekin tästä niin kiinnostavan ja yllättävän toimivan. Sitten kun tämän hahmon lopulta kohtaa, niin kyllä kyseessä on vaikuttava hahmo. Juurikin sellainen miltä paholainen saattaisi näyttää.


12. Artorias the Abysswalker - Dark Souls: Artorias of the Abyss DLC

Ritari Artorias on todellakin yksi niitä hahmoja joka onnistuu todellakin vaikuttamaan. Taistelu itsessään on todella hyvin tehty mutta hahmona Artorias toimii todella hyvin juurikin sen takia, miten tarut hänestä muodostuvat ja millainen hän todella on. Sitten kun hänet kohtaa, niin hän on vain raunio entisestä itsestään, syvyyden koskettama ja langennut soturi. Tämä astelma toimii niin hyvin isossa kokonaisuudessa ja kun mukaan heitetään Sif, niin kaikki on entistä parempaa.


11. Bullseye Punisher

Toimiva versio Bullseye hahmosta, vaikkain hieman liian sarjakuvamainen. Tästä puuttuu sellainen tietty tyylikkyys, mutta hahmo itsessään on enemmän kuin loistava. Yksi Marvel universumin parhaita palkkatappajia joten kyllä tässä on loistava vastustaja Tuomarille. Tämä on niitä hahmoja jotka todellakin parantavat kokonaisuutta osuessaan kohdalle.


10. Darkeater Midir - Dark Souls 3

Ehkä koko Souls sarjan onnistunein lohikäärmehahmo. Midir on tarinallisesti monella tavalla varsin monipuolinen hahmo, vaikka pelkkien taisteluiden kautta vaikuttaakin vain lohikäärmeeltä siinä missä Black Dragon Kalameetkin. Mutta tässä hahmossa on vain jotakin erityistä mikä todella toimii ja tekee hahmosta oitis paremman kuin monista muista.


9. Talbot - Uncharted 3: Drake's Deception

Pääroisto Marlowen ykkösmies ja pelin viimeinen vihollinen. Loppuhuipennuksesta isot pisteet ja myös siitä miten yllätykselliseksi Talbot on osattu tehdä. Hän on enigmaattinen mies josta ei pelin lopuksikaan saa täyttä selkoa ja yllätyksenä tulee myös se miten ketterä hän on liikkumaan ja miten kova tappelemaan. Kokonaisuudessaan erittäin hyvin tehty kätyrihahmo.


8. Genshin - Ninja Gaiden Sigma 2

Musta hämähäkki ninjaklaanin johtaja ja todella hyvä vastine Ryu Hayabusalle ninja mielessä, siinä missä Doku oli samurai mielessä. Tämä ninja saattaa hyvinkin olla pelin vaikein pomovihollinen mutta hahmo hän on monella tavalla yllättävän hyvin tehty. Aluksi hän on selvästi vain vihollinen, todella paha mies ja erittäin taitava tappaja. Mutta lopussa jo pimeyden muokkaama mestari ymmärtää myös kunnian päälle ja hävittyään tarjoaa voittajalleen miekkaansa palkinnoksi ja avuksi.


7. King Cerberus - Devil May Cry V

Todella hyvä roistohahmo Dantea vastaan. Pelkästään se matka on omiaan luomaan odotuksia ja kyllä tämä vahtikoira täyttää ne. Kuningas Kerberus on todellakin nimensä veroinen sillä vaikka hänetsä ei paljoa tarinaa olekaan, niin tämä on sellainen hahmo joka toimii juurikin sen kautta mitä hänestä näkee. Hän on viimeinen vartija ja varsin vaikea haaste voittaa. Tämän lisäksi tämän hahmon kanssa on osattu hienosti yhdistellä sitä että sillä on kolme päätä ja jokaisella päällä on oma elementtinsä.


6. Captain Hook - Kingdom Hearts

Kapteeni Koukku nyt on klassinen Disney roisto joten tiettyjä odotuksia kyllä on ja positiivista onkin että ne on täytetty varsin hyvin. Tämän hahmon kanssa on osattu erinomaisesti yhdistää sitä huumoria ja hahmolle tyypillistä toimintaa. Koukku on juurikin sellainen hahmo joka toimii todella hyvin, vaikka hänen kanssaan vedetäänkin monet asiat aika vitsiksi. Ehkä juuri siitä syystä on vaikuttavaa että hahmo onnistuu olemaan myös varsin uhkaava.


5. Gorgara - Star Wars Jedi: Fallen Order

Dathomir on paikkana yksi Star Warsin parhaita sillä Darth Maul on sieltä kotoisin. Tämä hirviölepakko tosin onnistui yllättämään täysin sillä roistohahmona se toimii uskomattoman hyvin. Tässä tapauksessa kun Gorgara itse ei paljoa puhu niin iso osa tulee tulkinnoista ja muiden hahmojen jutuista, mutta kyllä tämä on erittäin onnistunut tekele Star Wars maailmaan ja etenkin tähän peliin.


4. Ultima Weapon - Final Fantasy VIII

Siinä missä Summon olennot tulee ainakin itse laskettua liittolaisiksi kun heidät voittaa ja osoittaa mahtinsa, niin Weapon olennot ovat jotakin aivan muuta, enemmänkin mystisiä hirviöitä jotka eivät ole liittolaisia kenellekään. Vaikea valinta ei ole se, mikä Weapon on paras vaan mistä pelistä sillä ulkoisesti FF7:n oma on hienoin tietyllä lohikäärmemäisyydellään, mutta kyllä tämä FF8:n variaatio on oma suosikkini koska se kantaa miekkaa ja on oikeasti todella vaikea, kuten kuuluukin.


3. Rufus Shinra - Final Fantasy VII

Todella cool hahmo heti ensimmäisestä hetkestä alkaen ja vaikka jääkin todella monella tavalla sivuun, niin se ei vähennä sitä miten hyvin tehty hahmo on kyseessä. Rufus on ulkoisesti todella onnistunut, tavallaan siistittu variaatio Cloudista ja sisältö toimii myös. Remake tekee sen vielä paremmin vaikka ottaakin vaatetuksessa vähän tarpeettomia kikkailutyylisiä päätöksiä. Mutta se millainen Rufus on hahmona on tuotu ehkä paremmin esiin uusintaversiossa kuin yksikään toinen hahmo, pahisrintamalla ainakin.


2. Bane - InJustice 2

Bane tuntuu olevan sellainen hahmo joka on ylivaikeaa tehdä hyvin, tai siltä se ainakin vaikuttaa. Batman: Enemy Within teki kaiken todella hyvin, mutta silti oma valintani on loppuviimeksi tämä Bane. Bane näyttää todella hyvältä, tietty mysteerisyys on yhä mukana eikä hahmoa ole vedetty millään tavalla liikaa tiettyyn suuntaan, kuten yleensä tehdään. Tietysti tässä tapauksessa hahmon älykkyys ei juuri tule esiin, mutta kyllä tämän versio Banesta on niitä hienoimman näköisiä.


1. Taskmaster - Marvel's Spider-Man

Helposti yksi omia suosikkihahmoja koko Marvel universumista. Tietysti on kyseenalaista että onko hän nyt ihan oikeasti pahis sillä Taskmasterissa on myös paljon antisankaripiirteitä. Mutta sen verran usein hänet esitetään roistona sillä palkkasoturina hän tuppaa kallistuvan sille puolelle joka maksaa paremmin. Pelkästään voimiensa vuoksi tämä hahmo on niin hyvä, koska mahdollisuuksia on niin tuhottoman paljon. Ulkoisesti tämän pelin versio on todella onnistunut ja tekee hahmosta juuri sellaisen millaisen pitääkin.