Darksiders sarja on nähnyt useamman hyvin erilaiset pelillisen muutoksen ja varsin erilaiset osat ovat lopulta ne sarjan parhaat. Tämä sama pätee pomovihollisiinkin, joiden kanssa tasossa on paljon heittelyä. Monet pomoviholliset eivät ole järin onnistuneita, vaikka taistelut ovat ja toisin päin.

 

 

 

Darksiders sarja pitää tällä hetkellä sisällään neljä peliä.

Darksiders on hyvin perinteinen toimintaseikkailupeli simppelin toimivalla taistelusysteemillä.

Darksiders II on hyvin uskollinen jatko-osa, mutta paljon isompi ja täynnä turhaa/turhauttavaa tavaroiden keräilyä ja luolastojen kaluamista.

Darksiders III on varsin selkeä Soulslike hyvin erilaisella taistelusysteemillä kuin kaksi edeltävää peliä.

Darksiders Genesis on sarjan uusi nousu. Se on kaikista erilaisin isometrisellä kuvakulmalla ja räiskintävivahteisella pelattavuudella.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Sloth - Darksiders III

Todella kuvaava laiskuuden ilmentymä saastaisena hyönteismöykkynä.

 

Frostbane - Darksiders II

Lohikäärme vihollisia ei ole turhan montaa, mutta Frostbane on varsin toimiva. 

 

Belial - Darksiders Genesis

Ei erotu samalla tavalla kuin muut vastaavat samassa pelissä, mutta toimii silti ihan hyvin.

 

Griever - Darksiders

Ei ole se parhaiten suunnitelut hirviöhahmo kun jää aika mitäänsanomattomaksi, vaikka muutoin toimiikin.

 
24. Stygian - Darksiders

Vähän tylsähkö iso mato, mutta omalla tyylillään silti hyvin tehty taistelu. Syy miksi tämä lopulta toimii niin hyvin on siinä, että tässä taistelussa ratsumiehen hevosella on merkittävä rooli osana taistelua. Matovihollisena Stygian on kelvollisesti suunniteltu mutta kyllä taistelu on pääsyy miksi tämä mahtuu mukaan kuvioihin, sillä sen verran omanlaisensa taistelu on kyseessä, kun vertaa muihin.


23. Envy, taistelu 1 - Darksiders III

Spoilaamatta voidaan sanoa että tämä ei ole juuri minkäännäköinen ja aika säälittävä ilmestys, mutta tarinallisesti se on todella osuva ja asettaa todella hyvän tason muille Syntivihollisille. Harmillista tosin on että vain puolet on todella onnistunut Kateuden tavoin. Ylpeys ja Himo ovat todella epäonnistuneet kun taas Viha, Laiskuus ja Ahneus erittäin hyvin onnistuneet.


22. Straga - Darksiders

Ensimmäisen pelin ensimmäinen pomovihollinen toimii erinomaisena harjoitusvastustajana. Pirun iso mörkö joka toimii luomassa tunnelmaa. Straga on varsin hieno, vaikkakin aika helppo. Mutta omassa roolissaan tämä toimii erinomaisena pomotaisteluna jonka aikana pelaaja ehtii päästä hienosti sisään toimintaan.


21. Avarice - Darksiders III

Ahneus on erittäin hienosti tehty ja tyylikäs pomovihollinen joka kuvastaa syntiä erittäin napakasti. Valtavaa lastia kantava todella luihun näköinen olento jota vastaan taistellaan juurikin sellaisessa ympäristössä kuin asiaan kuuluukin. Ehdottomasti yksi niitä astetta selkeämpiä versioita Syntivihollisesta ja se toimii erittäin hyvin.


20. Dagon - Darksiders Genesis

Tyylikkyydessä ei se hienoin, mutta se huonoinkaan. Pelimekaniikoissa, ei se paras, mutta ei se huonoinkaan. Omalaatuinen taistelu joka tapauksessa ja siinä mielessä Dagon onnistuukin parhaiten. Tässä taistelussa on jopa hieman sellaista Lovecraft tyylistä vivahdetta, mutta ilman sitäkin Dagon sopii varsin hyvin joukkoon yhtenä demoniruhtinaana.


19. Basileus & Achidna - Darksiders II

Suht tavallisen oloinen pomotaistelu, paitsi että tämä on duo. Basileus on aavesoturi ja Achidna valtava hämähäkki. Nämä kaksi tukevat toisiaan varsin hienosti mikä tekee tästä taistelusta yllättävän mielekkään ja joukosta erottuvan. Siinä missä hämähäkki on aika tavallisenoloinen, niin pääosassa on todellakin Basileus jonka kelmeä vihertävä värisävy toimii erinomaisesti aavemaisuuden korostamisessa.


18. Astarte - Darksiders Genesis

Astarte vaikuttaa ulkoisesti ja tarinallisesti enkelilegioonan komentajalta siinä missä kuka hyvänsä muukin, mutta taistelussa tähän on kuitenkin tuotu vähän ekstraa, nimittäin Astarte ratsastaa kehää, kunnes hänet pudottaa ratsunsa selästä. Tämä on todella hyvin onnistunut versio enkelistä joka on täysin pahalla puolella. Astarte on raivokas taistelija ja se korostuu hienosti myös tarinallisessa mielessä taistelun jälkeen. Koko astelema on palavana taistelukenttänä todella hieno.


17. Crowfather - Darksiders II

Kakkospelin aloituspomovihollinen, vanha käpy joka ei vaikuta juuri miltään eikä ole sieltä vaikeimmasta päästä, mutta mitä tulee siihen yleiseen tasoon, niin tyylikkyydestä ja tarinallisuudesta tämä hahmo ottaa kyllä pisteet. Hahmo on hyvin tehty ja valtavat pisteet tulevat myös tunnelmasta ja ympäristöstä. Tämä on erittäin hyvin tehty aloitus pelille, ehkä jopa paras koko sarjassa.


16. Mammon - Darksiders Genesis

Mammona on ensimmäinen demoniruhtinas ja sitä kautta ensimmäinen täysi pomovihollinen. Ulkoasullisesti yllättävän onnistunut ja pelattavuudessa myös todella hyvin tehty. Tämä taistelu on ehkä se helpoin, mutta omalla tavallaan se on myös yksi niitä kekseliäimpiä. Ehdottomasti sellainen pomotaistelu joka toimii todella hyvin, koska siinä on niin monta toimivaa osa-aluetta yhdessä paketissa.


15. Houndmaster - Darksiders Genesis

Minipomovihollisten ehdoton ykkönen. Koiramestari kutsuu valtavan määrän koiria mukaan taisteluun, mutta tämä on esimerkkilinen pomotaistelu tälläisten laumapomotaisteluiden joukossa. Vihollinen ei ole se kaikista kestävin saati vaikein, se haaste tulee niistä koirista. Tyylillisesti tämä toimii erinomaisesti ja korostuu todella hyvin pelimekaniikkojen ansiosta. Yllätys pisteet myös todella isosta haasteesta mikä tähän pomotaisteluun kuuluu. Nimittäin: Tapa Houndmaster, tappamatta yhtään koiraa.


14. Envy, 2 taistelu - Darksiders III

Yksi niitä todella hyvin tehtyjä Syntivihollisia koko pelissä ja todella onnistunut vastus ja se vaikein omistaan. Tarinallisessa mielessä tämä vihollinen kuitenkin räjäyttää potin tässä pelissä, sillä hänen kanssaan mukana on muutama todella iso yllätys joita ei nyt spoilata. Mutta vaikka taistelu itsessään onkin vähän epätasapainoisempaa laatua, niin hahmon ulkoinen olemus ja se tarinallinen, erinomainen, kokonaisuus kyllä tekevät tästä erinomaisen yhteenoton.


13. Uriel - Darksiders

Tämä arkkienkeli on tarinallisessa mielessä yksi tärkeimpiä osia ensimmäisen pelin kokonaisukuvaa. Yhteenotto häntä vastaan on sellainen tapaus jota on ehtinyt odottaa jo jonkin aikaa, eikä se todellakaan petä, vaan toimii erinomaisesti. Ulkoisesti hahmo on erinomaisesti tehty ja taistelumekaniikoiltaan myös todella hyvin tehty. Tämä on juurikin se ensimmäinen todellinen enkelipomovihollinen ja se taso joka muiden pitää ylittää. 


12. Absalom - Darksiders II

Tarinallisessa mielessä tämä kaaoksen ruumiillistuma on yksi tärkeimpiä koko pelissä ja ehkä jopa pelisarjassa. Tämä neljän ratsastajan veli nimittäin on porukan vanhimpia ja vahvimpia, mutta korruption koskettaman hyvin synkkä näky. Ulkoisesti hahmo on vähän tylsähkön oloinen, mutta hahmoon on silti saatu monia upeita tyyliseikkoja kruunusta alkaen. Taisteluna tämä on lievästi epätasapainoitettu, mutta silti todella hyvä taistelu. Yllättävän toimiva loppuhuipennus, edelleen, varsinkin tarinallisessa ja tyylillisessä mielessä.


11. Wrath - Darksiders III

Yksi niitä harvoja oikeasti onnistuneita Synti vihollisia. Seitsemänstä kuolemansynnistä Viha on näyttävin liekehtivänä, haarniskoituna soturihahmona. Haastemielessä se on yksi vaikeimpia, mutta täysin oikeilla tavoilla. Isot pisteet tulevat kuitenkin siitä, miten hienosti tämä hahmo kuvastaa sitä syntiä, jonka ruumiillistuma on. Samaa ei voi sanoa kovinkaan monesta muusta samassa perheessä olevasta. Tarinallisessakin mielessä tämä on se vihollinen, joka todellakin satuttaa Furya, syvällä tasolla.


10. Shadow War - Darksiders

Nämä kaksoisolentotaistelu toimivat lähemmäs aina todella hyvin ja varjoversio Sodasta on tästä erinomainen esimerkki. Mitään erikoista sanottavaa tästä ei ole, sillä hyvin klassinen pomotaisteluvariaatio Darksiders hengessä. Se toimii todella hyvin, näyttää hyvältä ja on sellainen klisee, joka vain toimii. Siinä on usein sitä jotakin, kun joutuu taistelemaan sellaista vihollista vastaan, joka on monella tavalla samanlainen kuin oma pelihahmo.


9. Wicked Killington - Darksiders Genesis

Mahdollisesti koko pelisarjan vaikein pomotaistelu. Jo ensimmäisessä pelissä nimell Wicked K liikkunut silinterihattuinen luuranko on Genesis pelin salainen pomovihollinen ja selvästi vaikeampi kuin yksikään toinen. Taistelussa on sopivan rento tunnelma ja tästä hahmosta on saatu yllättävän paljon irti, ottaen huomioon että hän on aika riisuttu kaikista "turhista yksityiskohdista". Tämä on niitä hahmoja joka toimii yllättävän hyvin monella tavalla ja taistelu itsessään on hyvin vaikea, mutta samalla aikaa, ilman epäreiluja temppuja.


8. Abraxis - Darksiders III

Todella hyvin tehty paholaishahmo joka mahtuu hyvin monien muiden pelisarjan pirujen joukkoon. Abraxis on tarinallisessa mielessä aika pienessä osassa, mutta tästä hahmosta on silti osattu ottaa hyvin paljon irti ja mahdollisen taistelun pohjustus onkin sieltä parhaasta päästä. Abraxis on pelin vaikeimpia vihollisia ja sopii siihen rooliin erinomaisesti sillä tässä taistelussa ja tässä pomovihollisessa on tyyliä vaikka kuinka. Haasteesta puhumattakaan.


7. Archon Lucien - Darksiders II

Ehdottomasti se hienoin enkelimäinen pomovihollinen ja taistelu on sekin huippuluokkaa. Tarinallisesti myös oikein hyvin tehty kokonaisuus jossa on sitä omanlaistaan hienoa tyyliä. Haasteellisesti myös todella hyvä ja muutenkin tämä on juurikin sen oloinen taistelu että siitä on otettu paljon irti. Hahmo itsessään on myös erittäin upea ja onnistunut. Tämä on monella tavalla erittäin hyvä esimerkki siitä miten taivaallinen hahmo tehdän todella hyvin pomotaisteluna.


6. Silitha - Darksiders

Todella hienosti tehty hämähäkkikuningatar joka on haasteellisestikin yllättävän hyvin tasapainoitettu. Tässä taistelussa erityisesti iskee se ympäristö jossa hämähäkki on ehtinyt kutoa verkkoja varsin kauan. Silitha on ehkä se hahmollisesti eniten rakennettu pelin kuningattarista ja jää siksi astetta paremmin mieleen, plus on viimeinen. Kokonaisuutena tämä on erittäin hyvin tehty tyylikäs kokonaisuus.


5. Tiamat - Darksiders

Isoista hirviötaistelusta loppuviimeksi se onnistunein. Taistelu itsessään on pitkälti samaa tasoa kuin muutkin tämän pelin hirviökuningatar taistelut. Tiamant on kuitenkin näistä isoista hirviöistä ehdottomasti se hienoin ja taistelu ehkä se kaikista tasapainoisin ja muutenkin mielekkäin pelata. Ympäristö on sekin todella hieno joten kokonaisuutena tässä taistelussa on lähemmäs kaikki tärkeimmät palaset erinomaisesti paikoillaan. Vaikka muutama muukin on hyvin lähellä, niin tämä nousee mututuntumalla parhaiten mieleen.


4. Abaddon - Darksiders

Ensimmäisen pelin viimeinen yhteenotto ja todella hyvä esimerkki enkelitaistelusta, mikä ei ole helppo saavutus koska vastaavia sarjassa on paljon. Abaddonia vastaan käytävä mies miestä vastaan miekkataistelu on juurikin sen tyylinen loppuhuipennus joka kuuluu tälläiseen peliin erinomaisesti. Siis juurikin enkeli tai paholainen. Abaddon ei ehkä ole se näyttävin enkelisoturi, mutta tarinallisessa mielessä kokonaisuus toimii uskomattoman hyvin ja taistelussa on muutenkin todella hyvä ote. Langennut enkeliastelma korostuu värimaailmassa upeasti.


3. Samael - Darksiders II

Erinomainen esimerkki hienosti tehdystä taistelusta selvää paholaista vastaan, eikä sekään, enkelitaistelun tavoin ole helppo saavutus. Samael on todella hieno ilmestys ja taistelupaikka on myös todella hieno, puhumattakaan taistelussa olevista monista hienoista lisistä joita siihen kuuluu, aina valtaistuimella istumisesta alkaen. Taistelu itsessään tuo pitkälti kaikki pelisarjan tärkeimmät asiat esille ja tässä taistelussa tuntuukin olevan kaikki tärkeimmät palaset mukana. Näyttää hienolta ja tuntuu mielekkäältä.


2. Moloch - Darksiders Genesis

Pelin viimeinen pomotaistelu on sieltä vaikeimmasta päästä, kuten kuuluukin. Moloch on ehdottomasti hienoin kaikista isoista pomotaisteluista sillä demoni on todella upea ilmestys, sopii siis erinomaisesti tähän pelisarjaan ja muutenkin koko asetelma on sieltä parhaasta päästä. Mitä tulee sitten itse taisteluun, niin siinä on valtavasti muuttujia, mutta samalla aikaa se ei ole tunnu koskaan ylivedetyn epäreilulta tai täydeltä, vaikka vaatiikin pelaajalta enemmän kuin aiemmat pomotaistelut.


1. Destroyer - Darksiders

Ehdottomasti onnistunein kaikista pomotaisteluista, vaikkakin erittäin niukasti. Se mikä todella tässä onnistuu, on se, miten hienosti hevosen käyttö on osana tätä taistelu. Vaikka Destroyer onkin viimeisen pomotaistelun ensimmäinen vaihe, niin se on samalla se paras. Tämä lohikäärmevihollinen on todella näyttävä, sopivalla tavalla haastava ja muutenkin koko asetelma toimii esimerkillisellä tavalla. Taistelussa koostuu useasta eri tyylistä ja korostuu hienosti mutta tyyliseikat ja tarinakokonaisuus nostavat tämän loppuviimeksi ykköseksi.