Star Wars on yksi niitä aihealueita josta on tehty pelejä genreen kuin genreen. Siitä syystä kattavuutta on todella paljon ja samalla tavalla myös vaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon. Pomotaisteluiden kanssa tasossa on hyvin paljon heittelyä, mutta joukossa on monia erinomaisia tapauksia jotka todellakin lukeutuvat mainitsemisenarvoisiin.

 

 

 

Tähtien Sota peleissä ei loppuviimeksi ole niin paljon pomovihollisia, että kasaan mahtuisi erityisen kattava lista. Nyt on enemmänkin kyse tarkoin valituista, oikeasti joukosta erottuvista pomotaisteluista, jotka tavalla tai toisella erityisesti onnistuvat nousemaan mainitsemisen arvoisiksi tapauksista, Star Wars pelien parhaiksi pomotaisteluiksi.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Darth Vader - Super Star Wars VI: Return of the Jedi

Varsin hyvin tasapainoitettu yhteenotto ja erittäin näyttävä.

 

Emperor Palpatine - Super Star Wars VI: Return of the Jedi

Vähän ehkä turha lisä, mutta loppuviimeksi silti ihan hyvä

 

General Grievous - Star Wars III: Revenge of the Sith

Hyvä lisä pomovihollisiin, vaikka vähän turhan himmattu näyttävyydessä

 

Cin Drallig - Star Wars III: Revenge of the Sith

Erinomainen oma lisä tapahtumiin

 
24. Darth Vader - Super Star Wars V: Empire Strikes Back

Pelin lopputaistelu aivan kuin Imperiumin vastaiskussa, mutta pelityylisesti rikastetumpana ja asteittain paljon ylilyödympänä. Isoin ongelma tässä on se roinan määrä mitä ruutuun lentää kokoajan. Tämä voisi olla paljon parempi taistelu, jos siinä olisi paljon vähemmän sitä niin sanottua ylimääräistä roinaa joka on mukana vain ja ainoastaan lisäämättä turhaa haastetta ja viemässä fokuksen pois pääroistosta, joka on toteutettu erittäin hyvin.


23. Count Dooku - Star Wars III: Revenge of the Sith

Varsin hyvä peliversio elokuvasta. Haasteellisesti hillitty ja kokonaisuutena muutenkin erittäin hyvä, vaikka hahmo onkin sieltä huonommasta päästä mitä Star Wars pahiksiin näin yleensä tulee. Mutta joka tapauksessa erittäin hyvä alkupään pomotaistelu ja erittäin uskollinen elokuvalle.


22. Jabba the Hutt - Super Star Wars VI: Return of the Jedi

Astetta erilaisempi pomotaistelu ja ehkä juuri siksi niin hyvä. Jabba nyt ei ole sitä liikkuvinta sorttia mutta tästä huolimatta aikaiseksi on saatu oikein toimiva pomotaistelu hahmoon sopivilla mekaniikoilla ja ilman mitään aivan turhaa lisäsisältöä mikä ei kuulu kokonaiskuvaan. Hyvä esimerkki siitä ajasta kun pienistäkin hetkistä saatiin venytettyä pomotaistelu.


21. Darth Maul - Star Wars I: Phantom Menace

Ehdottomasti yksi vaikeimpia pomotaisteluita Star Wars peleissä, tai yksi helpoimmista, oikealla taktiikalla. Aikoinaan tämä oli erittäin hyvä versio elokuvan taistelusta, vaikka siinä korostuivatkin myös ne pelikoneen rajallisuudet. Ei varinaisesti sellainen jedin ja sithin välinen taistelu, vaan todella videopelisoituversio siitä, mutta hyvät muistot siitä on kuitenkin jäänyt, osittain juuri siksi että vaikka kyseessä olikin taistelu joka ei ollut aivan sitä se oli elokuvassa, niin se oli kuitenkin asetelmaltaan oikein.


20. Ninth Sister - Star Wars Jedi: Fallen Order

Vähän tylsähkö hahmo, mutta oikein hyvin tehty taistelu. Juurikin sitä kaksintaisteluhenkeä jossa pelaaja tuntuu olevan hieman altavastaajan asemassa. Vähän ehkä epätasapainoinen taistelu, mutta kokonaisuutena oikein hyvä ja erityiset pisteet siitä paikasta jossa taistelu käydään, sillä siinä on vähän enemmän tyyliä.


19. Vaderin Tie-Fighter - Super Star Wars IV: New Hope

Merkittävästi erilainen kuin muut vastaavien pelien pomotaistelut ja ehkä jopa niitä helpoimpia. Pisteet joka tapauksessa siitä, että elokuvan loppuhuipennus on käännetty pelimuotoon, vaikka sitten vähän erilaisen pomotaistelun muodossa joka erottuu merkittävästi niistä muista ja tämän pelin skaalassa, erittäin hyvin.


18. Jango Fett - LEGO Star Wars

Hyvä yhteenotto jossa käytetään erittäin hyvin Jango Fettiä. Elokuvassa hänet nitistettiin ehkä vähän liiankin helposti mutta tässä pelissä yhteenotosta on sentään saatu vähän enemmän irti. 


17. Mace Windu - Star Wars III: Revenge of the Sith

Mace Windu on elokuvissa ollut aina sellainen vähän epämiellyttävä hahmo, ns. p*skantärkeä äijä josta on hyvin vaikea pitää. Juuri tästä syystä tämä on sellainen taistelu josta todella pitää koska saa vetää tätä hahmoa kunnolla turpaan. Haasteena Windu ei ole mitenkään erikoinen, mutta peliversio elokuvasta toimii oikein hyvin ja antaa mahdollisuuden antaa inhokille kunnolla turpaan.


16. Emperor Palpatine - LEGO Star Wars

Viimeinen yhteenotto koko pelissä on yllättävä siinä mielessä, että yhteenotto Darth Vaderia kohtaan ei juuri edes tapahdu, vaan sen sijaan toinen pelattava hahmo on Vader. Roistoroolissa oleva keisari sitten taas on se pomovihollinen. Tässä pomotaistelussa on pitkälti aivan sama idea kuin muissakin, mutta se yllätyselementti toimii astetta paremmin ja keisarista on otettu irti paljon enemmän kuin elokuvassa, mitä tulee siihen taisteluun. Tietysti elokuvan lopetus on parempi, mutta pomotaisteluna tämä toimii erittäin hyvin.


15. Darth Malak - Star Wars: Knights of the Old Republic

Mitä tulee taistelumekaniikkaan, niin tämä on todella huono. Siis koko pelin taistelusysteemissä ei ole juuri mitään oikeasti mielekästä eikä se ole ikääntynyt hyvin. Mutta mitä tulee kokonaisuuteen niin Darth Malak on todella hyvin tehty hahmo ja mitä tulee tarinallisuuteen, niin peli on kokonaisuutena erittäin hyvä esimerkki siitä, miten kokonaisuus toimii varsinkin loppupuolella kun pelaajalle annetaan yksi oikeasti ratkaiseva päätös. Tämä taistelu on sitten loppunäytös kahdelle variaatiolle, mikä tekee siitä niin merkittävän.


14. Second Sister - Star Wars Jedi: Fallen Order

Pelin loppuhuipennus jossa yhteenotto viedään loppuun asti. Tämän hahmon kanssa on vähän turhan monta kertaa käyty sellaisia puolitaisteluita jotka päättyvät kesken, vaikka pelaaja olisi oikeasti kyvykäs voittamaan. Viimeinen taistelu on se missä lopullisesti käydään taistelu loppuun asti ja siksi se on loppuviimeksi se paras. Erityisen hyvin tätä korostaa se, että ympäristö on todella hieno ja kokonaisasetelma tämän taistelun jälkimainingeissa on yksi pelin ikimuistoisimpia.


13. Boba Fett - LEGO Star Wars

Yksi heikoimmin käytettyjä hahmoja jota ei ole näkyvimmin juuri käytetty pomotaisteluissa. Tässäkin pelissä Boba Fett on tehty aika heikoksi pomoviholliseksi, mikä korostaa omalla tavallaan sitä, miten nopeasti hänet nitistettiin. Ei tämäkään taistelu nyt mikään iso haaste ole, mutta joka tapauksessa hyvä lisä peliin ja hyvä hahmo saa edes vähän huomiota.


12. General Grievous - LEGO Star Wars

Grievousin kohdalla LEGO versio on ehdottomasti se onnistunein. Tässä taistelussa hahmolla on neljä valomiekkaa ja tilanne on tehty muutenkin erinomaisesti. Elokuvan tapahtumat käydään hienosti läpi ja taistelussa on hyvin tasapainoitettu haaste. Tämä on yksi niitä parhaiten mieleenjääneitä pomotaisteluita.


11. Anakin Skywalker/Obi-Wan Kenobi - LEGO Star Wars

Ensimmäisen trilogian päätös pitää sisällään yhden erittäin nappaavan yllätyksen. Tämä on se, että loppuhuipennus on pitkälti tiimipeliä kun koko paikka hajoaa, mutta sitten aivan lopuksi, käydään se kaksintaistelu näiden kahden välillä. Yllätys onkin siinä että kaksinpelissä toinen pelaaja ohjaa Anakia ja toinen Obi-Wania eli pelaajat taistelevat toisiaan vastaan. Yksinpelinä taistelu on myös sieltä onnistuneemmasta päästä.


10. Serra - Star Wars III: Revenge of the Sith

Yksi näitä omia lisäyksiä peliin jota elokuvassa ei nähdä. Serra on erittäin hyvä lisä osuuteen jossa Anakin todella kääntyy pimeälle puolelle ja tuhoaa jeditemppelin. Serra on juurikin sellainen hahmo joka omalla tavallaan ei juuri erotu joukosta, mutta erottuu silti tarpeeksi. Tarinallisessa mielessä tämä toimii huomattavasti paremmin ja tarjoaa kokonaisuuteen oikeasti jotakin uutta ja omaa. Taistelu itsessään ei merkittävästi eroa monista muista.


9. Anakin Skywalker - Star Wars III: Revenge of the Sith

Juurikin se taistelu joka on hyvin uskollinen elokuvalle. Isoimpana ongelma on tosin, myös se sama, mikä elokuvassakin. Anakin ei ole Hayden Christensenin esittämänä erityisen hyvä ja vähän sellainen kitisevä hahmo. Taistelu on kuitenkin sieltä parhaasta päästä, ehdottomasti sillä Mustafarin laavanhehkuiset alueet ovat erittäin upeita ja kyllä tästä taistelusta tulee erityisen hienosti esiin juurikin ne eeppiset puolet mitä pitääkin. Suurta plussaa on myös se että pääsee pelaamaan itsellään Obi-Wan Kenobille, kuten monissa muissakin pomotaisteluissa.


8. Atticus Rex & Null Chance - Star Wars Jedi: Fallen Order

Yksi isoimpia ongelmia monien Fallen Orderin pomotaisteluiden kanssa on se, että ne ovat aika suoria kopioita toisistaan, tai normaaleista vihollisista tms. Palkkionmetsästäjäpomovihollisista tämä duo on se, mikä on jostakin syystä jäänyt parhaiten mieleen ja toimii siksi sinä tehokkaimpana esimerkkinä hyvin tehdystä väijytystaistelusta. Selvästi yksi isoimpia plussia ovat hahmojen nimet, etenkin Atticus Rex. Positiivista on myös se tapa jolla he taistelevat, vaikka muut palkkionmetsästäjät ovat siinä mielessä hyvin samanlaisia.


7. Obi-Wan Kenobi - Star Wars III: Revenge of the Sith

Yksi suurimpia syitä miksi tämä on näinkin korkealle, on siinä, että pomotaisteluna ja vielä enemmän pomovihollisena Obi-Wan Kenobi on hyvin harvinaista herkkua ja mitä tulee haasteeseen, niin vaikka monilla tavoilla pomovihollisissa ei ole paljoa eroa, niin Obi-Wan saattaa hyvikin olla se kaikista vaikein tässä pelissä. Taistelussa on juurikin samanlaista loistoa mitä samanlaisessa taistelussa Anakinia vastaan, mutta vaihtoehtohistoriallinen taistelu on omiaan tekemään tästä erilaisen, koska lopputulos on erilainen. Ja tietysti, pomovihollinen ei ole sellainen nyyhky kuin Christensen Anakin.


6. Darth Vader - LEGO Star Wars

Erinomainen versio yhteenotosta Imperiumin Vastaiskun lopusta kun Luke Skywalker ottaa yhteen Darth Vaderin kanssa, R2D2 toimii tukihahmona tässä taistelussa, mutta kaksinpelissäkin kyseessä on kaksintaistelu jossa kakkospelaaja toimii lähinnä kivana lisänä. Taistelu itsessään on varsin pitkä ja täynnä erilaisia osuuksia joissa kakkospelaajakin tekee jotakin. Tietysti kaikki lopulta johtaa viimeiseen taisteluun jossa valosapelitaistelu päättyy syvyyden yläpuolella, mikä tietysti sitten johtaa siihen isoon paljastukseen.


5. Darth Maul - LEGO Star Wars

Ensimmäisen pelin ensimmäisen episodin oikeastaan ainoa pomotaistelu on erinomaisesti jaksotettu toimiva kokonaisuus joka tosin on loppuhuipennuksessa ehkä vähän liian automaatioksi laitettu, sillä kun toinen pelaaja putoaisi pois, niin loppuosa on välianimaaiota. Mutta siitäkin huolimatta tämä on juurikin sellainen taistelu jossa on sitä oikeaa pomotaistelu henkeä ja joka toimii standartina kaikillae tuleville yhteenotoille pelisarjassa. Unohmatta sitä tosiseikkaa että Maul on Vaderin ohella ylivoimaisesti koko Star Warsin parhaita roistohahmoja.


4. Desann - Star Wars: Jedi Knight II - Jedi Outcast

Kauan ennen Fallen Orderia tullut peli jossa valomiekalla päästiin kunnolla taistelemaan. Haasteena tämä on varsin omaa luokkaansa ja tyylikkyydessä myös. Desann on kokonaisuutena varsin hyvin tehty hahmo, juurikin sellainen dinosaurustyylinen sithi. Taisteluareenana toimiva temppeli on vähän tylsähkö, mutta kokonaisuutena tämä on juurikin sellainen taistelu joka jää varsin hyvin mieleen, varsinkin tämän pelin tasolla.


3. Taron Malicos - Star Wars Jedi: Fallen Order

Valosapelitaisteluista ehdottomasti pelin paras. Ympäristö on todella hyvä, haaste erittäin hyvin painotettu ja Malicos on oikein hienon näköinen hahmo ja tarinallisestikin varsin kiinnostava. Lisäksi kahden valomiekan käyttö tuo hahmoon lisää eroavaisuutta muihin vastaaviin vihollsiin. Tämä on juurikin sellainen kaksintaistelu jossa korostuu juurikin se tyylikkyys, mielekkyys ja Star Wars henki, mitä tälläisestä taistelusta kaipaakin, tästä syystä se on erittäin hyvin onnistunut ja mieleenpainuva pomotaistelu.


2. Gorgara - Star Wars Jedi: Fallen Order

Dathmori on pelin ehkä onnistunein alue, sillä erinomaisen lasermiekka taistelun lisäksi, siellä käydään pelin ylivoimaisesti onnistunein hirviötaistelu. Siinä missä liian monet pomoviholliset ovat vain järeämpiä versioita normaaleista vihollisista, niin Gorgara on täysin omanlaisensa, erityisen eeppiseksi tehty lepakkohirviö. Tämä taistelu on hyvin omanlaisensa koska vastaavaa ei ole sarjassa missään kohtaa nähty. Gorgara on todella hienon näköinen ja taistelussakin on saatu erittäin eeppinen loppuhuipennus aikaiseksi. Todellakin sellainen pomotaistelu, josta jatko-osassa pitää ottaa mallia.


1. Darth Vader - Star Wars Jedi: Fallen Order

Yksi koko pelin isoimpia yllätyksiä, hyvin positiivisilla tavoilla. Darth Vaderia vastaan on taistelulta vaikka kuinka paljon ja lähes poikkeuksetta Vaderia on aina tehty heikommaksi. Mutta tämä on sellainen tilanne jossa on samaa voimaa, kuin Rogue Onen loppupuolen kohtauksessa. Darth Vader tekee pelin heti selväksi astuessaan esiin ja sitä todella iskevää juonenkäännettä seuraa yhteenotto, joka on merkittävästi erilainen, kuin yksikään toinen koko listalla ja koko pelisarjassa, nimittäin tätä taistelu pelaaja ei voi voittaa muuta kuin pakenemalla, samalla kun musta lordi tulee perässä, osoittaen todelliset voimansa. Juurikin tästä syystä tämä on niin hyvä pomotaistelu, tässä Darth Vader on kerrankin niin voimakas, kuin hänen pitääkin olla. Kirjaimellisesti ylivoimainen.