Resident Evil on massiivinen pelisarja ja erilaisia pelejä on vaikka kuinka paljon ja samoin erilaisia pomovihollisia, joista osa todella hyviä, mutta sitten on niitä todella huonoja, jotka erottuvat hyvin selvästi joukosta.

 

 

 

Kaikki Resident Evil sarjan pelit kelpaavat vertailuun, joten myös kaikki pomoviholliset kelpaavat vertailuun, riippumatta siitä että millä tavalla ne on toteutettu tai kuinka pomotaistelutyylisiä ne ovat.

Huonoimpien pomotaisteluiden tapauksessa helposti jokin aina unohtuu koska hyvät muistaa paljon helpommin kuin ne huonot.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Chain

Ensimmäinen erä labrassa on niin samanlainen kattotaistelun kanssa että e tuntuu lähinnä tylsältä ja mielikuvituksettomalta lisältä, puhumattakaan että täytteeltä.

 

Marguerite - VII

Tämä on tunnelmallisesti tehty todella hyvin mutta se ei nappaa lähinnä siksi, että taistelu tuntuu jotenkin venytetyltä ja turhauttavalta siksi, koska vihollinen liikkuu niin paljon ja iso osa ajasta on sen jahtaamista ympäriinsä.

 

Birkin G4 - 2 Remake - Claire B

Tämä tuntuu lähinnä sellaiselta luotisienipomotaistelulta jossa ainoa merkittävä haaste on siinä, että riittävätkö ammukset pomovihollisen nitistämiseen. Varsikin kun se liikkuu paljon. Ulkoasusta ei myöskään mitään pisteitä.

 




24. T-rex Simmons - 6

Tuntuu tarpeettoman kestävältä viholliselta jota joutuu ampumaan ja ampumaan kyllästymiseen asti. Asiaa ei myöskään auta millään tavalla mukaan ängetty auto-osuus jossa ammutaan jatkuvalla syötöllä vihollista samalla kun auto ajaa karkuun. Tällä yhdistelmällä saadaan lähinnä aikaiseksi tarpeettoman pitkälle venytetty pomotaistelu joka ei edes ole erityisen joukosta erottuva usean muun Simmons taistelun kanssa ei ulkoisesti, pelillisesti saati tarinallisesti, mistä syystä tämä on se joka erottuu joukosta eniten epäedukseen.


23. Super Tyrant - 2 Remake - Leon A

Pieni alue ja yksi kerrasta tappava hyökkäys tekevät tästä todella turhauttavan taistelun. Muutoin taistelu ei ole nyt niin huono, mutta siitä on saatu todella turhauttava, eikä yhtään niin hyvä mitä alkuperäisessä oli. Tässä on hyvät ideat, mutta kokonaisuudessa se ote ei vain kanna niin hyvin kuin toivoisi.


22. Pedro - Revelations 2

Tämä tuntuu siltä pakolliselta tappavalta viholliselta joka voi yhdellä osumalla tappaa pelaajan. Ainoa positiivinen asia on se, että ainakin tällä on pora moottorisahan sijaan, mutta pääasiassa tämä tuntuu perustylsältä variaatiolta monista jotka ovat tulleet aiemmin. Tarinallisessa mielessä tämä toimii hyvin, mutta tapa jolla hahmo etenee mekaniisesta ei vain nappaa.


21. Nemesis ver 4 - 3 Remake

Merkittävä ongelma tässä on se, että aiempi versio olisi ollut erittäin hyvä lopullinen taistelu ja se oli jopa monella tavalla sellainen yhteenotto jossa oli sitä lopullisuuden fiilistä. Sellaisen taistelun jälkeen tämä seuraava tuntuu tarpeettomalta lisältä joka ei vain saavuta samaa fiilistä, mitä aiempi ja sitä vain korostaa se, miten tylsäksi kokonaisuus menee ja miten paljon se tuntuu vain toistavan RE2 Remaken loppuhuipennusta Birkiniä vastaan, mutta lisäämällä joukkoon typeriä lisähidastuksia.


20. Gigantte duo - 4 Remake

Perustylsä ratkaisu joka on tullut vastaan monissa peleissä aiemminkin. Otetaan aiemmin vastaan tullut vihollinen ja monistetaan se. Remake versio on tavallaan jopa huonompi, koska se yrittää tuoda mukaan lisää muuttujia jotka vain monimutkaistavat kaikkea ja laittavat pelaajan odottamaan että taistelu hetkellisesti etenee. Alkuperäisessä homma etene ihan hyvin mutta remake ei tässä tapauksessa onnistunut yhtä hyvin kuin monissa muissa.


19. Chainsaw - 5

Niin samanlainen RE4:n Salvadorin kanssa että kierrätysmetodi näkyy ja tuntuu vähän liiankin selvästi. Ainoa ero on siinä, että tämä on kestävämpi versio. Vitosen moottorisahamörkö ei ole yhtä hieno kuin perunasäkkimies nelosessa ja se vain korostaa sitä että tässäkin pelikaksikossa myöhemmin tullut yrittää taputtaa uudestaan edeltäjässä erittäin hyvin toimineen ja klassiseksi muodostuneen vihollisen, mutta epäonnistuu kaikilla tavoilla.


18. Scagdead - Revelations

Aivan liian kestävä vihollinen, joka lähietäisyydellä tappaa kerrasta. Scagdead on kuin RE4:n Salvador, steroideilla. Tämä vihollinen liikkuu nopeasti ja kestää tuhottomasti vahinkoa eikä edes taistele yksin, mikä vain tekee tästä jo yksinään haastavasta vihollisesta merkittävästi vaikeamman. Tämä koko taistelu on yksi iso sirkus jossa yksi vihollinen on helposti se suurin uhka ja muut ovat vain häiriötekijöitä. Positiivista on kuitenkin taistelualueen koko.


17. Mutant Jack - VII

Pääasiassa perustavanomainen ylimutatoitunut hirviöhahmo jollaisia on pelisarja täynnä eikä tämä versio ole juuri millään tavalla erilainen. Puhumattakaan että tämä alkaa mennä todella kauas siitä tyylistä mitä tämä peli on pitkän aikaa yrittänyt kasata ja rakentaa. Tietysti peli alkaa tuntua enemmän RE peliltä tässä vaiheessa, mutta olisi sitä voinut jotakin uuttakin kehittää.


16. Carla Rademes - 6 - Ada

Todella hyvät ideat, mutta toteutus jää vain harmillisen kauas laadukkaasta. Asetelma toimii ideallisesti mutta lopullinen tuotus on enemmänkin pitkitetty pakenemisen ja tarkan ampumisen yhdistelmä joka ei näin pitkäksi venytettynä toimi, vaan muuttuu turhauttavaksi liian äkkiä. Toiminnallisesti kaikki näyttää hyvältä eikä idea ole huono, mutta toteutus on.


15. Irving - 5

Ideallisesti ei suoraan huono, mutta tuntuu parhaimmillaankin tuntuu uudelta versiolta RE4:n Del Lagosta, mutta modernimmalla otteella ja tietyillä lisillä. Lonkerot ovat ideallisesti ok, mutta loppuviimeksi tämä koko taistelu venyy turhankin pitkälle venytetyksi pomotaisteluksi jossa pelaaja joutuu ajoittain odottamaan että vihollinen näyttäytyy ja sitten samaa toistetaan lähestulkoon kyllästymiseen asti.


14. Plan 42 - 1 Remake

Tämä taistelu suoraan korostaa sitä, miten kyseenalainen tässä pelissä tähtääminen ja ampuminen onkaan. Tuntuu että täytyy seistä juuri oikeassa paikassa ja tähdätä oikealla tavalla oikeaan suuntaan, että on mitään mahdollisuutta osua viholliseen. Sitten kun siihen päälle heitetään vielä vihollisen mahdollisuus töniä pelaajaa, tulee tästä yksi iso sekasotku. Mutta positiivista on se, että tämän voi tavallaan skipata ilman taistelu, jos on aiemmin tehnyt kaiken oikein.


13. Helikopteri - 6 - Chris

Taistelu jossa todella joutuu odottamaan ja hakemaan oikeaa paikkaa että voi tehdä minkäänlaista vahinkoa. Kopteri itsessään on kestävä ja liikkuu paljon minkä vuoksi siihen on haastavaa osua. Chrisin versio etenkin nojaa suureen määrään tulivoimaa että tämän saa alas, kun taas Jakella on sentään eräs oikotie. Joka tapauksessa tämä on turhauttava yhteenotto jossa pelaajaa odotutetaan monesti aivan liikaa.


12. Excelle Gionne - 5

Muuttuu lopulta melko sekavaksi hirviömössöksi joka tuntuu monella tavalla suoraan samanlaiselta taistelulta, miltä Irving taistelu aiemmin pelissä. Tarpeettoman kestävä ja mekaniikoiltaan hyvin mielikuvitukseton taistelu jossa mielikuvitus on selvästi alkanut jo loppua. Tästä ei edes keksi paljoa sanottavaa, se tuo mieleen monet sellaiset viholliset joissa on vain jotakin lonkeroita, kasveja tai vastaavia jotka sitten toimivat enemmän tai vähemmän maalitauluina johon upottaa mahdollisimman paljon luoteja.


11. Lisa Trevor - 1 Remake

Pieni alue jossa vihollinen voi melko helposti suoraan tappaa pelaajan, pudottamalla tämän kuolemaansa. Tässä taistelussa pelin tietty kulmikkuus ei ole minkäänlainen etu ja siitä tekee haastavan myös se, miten vähän tilaa pelaajalla on operoida ja miten paljon nopeutta ja ketteryyttä tässä taistelussa vaaditaan, peliltä, joka ei ole kumpaakaan. Kauaa tämä ei vie, mutta on helposti aika rasittava.


10. Chainsaw Jack - VII

Hyvin rasittava taistelu jossa vihollinen tuntuu merkittävästi kestävämmältä kuin pitäisi ja pelimekaniikat ovat oitis kovella koetuksella. Tarkkuus on tärkeää ja samoin kaiken tähän asti opitun hyödyntäminen, mutta tässä taistelussa tulee huomaamaan miten epätarkkaa pelaaminen on ja miten vähän vahinkoa pelaaja todella kestääkään, verrattuna siihen, miten paljon vahinkoa viholliset kestävät. Ideat ovat hyviä, pelin parhaita, mutta toteutus on kaikkea muuta.


9. Salazar - 4 Remake

Merkittävästi huonompi verratuna alkuperäiseen Salazar taisteluun. Tämä versio on lihapallo joka liikkuu lonkeroilla pitkin kenttää, sylkee liejua ja saattaa oikealla ajoituksella tappaa kerrasta lounastamalla pelaajana. Koska vihollinen liikkuu niin paljon, menee iso aika pelistä vain jahdatessa tätä möykkyä, mikä on kaukana mielekkäästä toiminnasta. Ulkoisestikaan tämä ei ole erityisen hyvin tehty hirviöhahmo ja kokonaisuutena se vain ei nappaa, vaan muuttuu hyvin nopeasti, turhauttavaksi.


8. Urias Strajer - Village

Paranneltu versio aiemmin vastaan tulleesta Uriasista. Merkittävä ongelma on siinä, että tämä ei ole hauska taistelu, vaan selvä täytepomotaistelu jossa vihollisesta on tehty kestävämpi, niinkin kestävä että taistelussa täytyy hyödyntää ilmaiskua, jonka latautumista täytyy odottaa ja odottaa. Tämän taistelun kohdalla tuntuu että pienelle alueelle ängetty taistelu jo kertaalleen kohdattua vihollista vastaan, pakollisessa tarinapätkässä, on suoraan laiskaa suunnittelua, koska paljoa eroa aiempaa ei ole.


7. U-3 - 4

Ensin pienimuotoinen labyrinttiosuus joka on helposti yksi pelin surkeimpia pätkiä ja sitten perään taistelu joka ei varsinaisesti tee mitään paremmin. Iso juttu tässä kokonaisuudessa on myös se, että U-3 on mahdollisesti koko pelin typerimmän näköinen hirviöhahmo, ellei jopa koko pelisarjan. Pelkästään ensimmäinen pätkä tätä yhteenottoa on täyttä roskaa koska vihollinen on käytännössä kuolematon ja aseet ovat täysin hyödyttömiä, mutta heti perään sen voikin sitten tappaa, joten tuntuu että tätä kokonaisuutta ei ole suunniteltu loppuun asti.


6. Lepotica (plane) - 6

Uusi erä tätä vihollista vastaan, mutta laitettuna pieneen tilaa jossa pitäisi ensin saada aikaiseksi tarpeeksi vahinkoa, jotta voi sitten tehdä tarpeeksi nappurallia että taistelu loppuukin joskus. Tämä on esimerkki siitä kun aiemmin täysin hyvin tehty pomotaistelu on muutettu turhauttavaksi ja aikarajalliseksi taisteluksi jossa pitää olla nopea ja pomovihollinen on jostakin syystä muutettu kuolemattomaksi, mikä tekee tästä oitis ärsyttävämmän. Varsinkin kun tekoäly ei ole tälläisessä taistleussa erityisen hyödyllinen.


5. Jack Norman - Revelations

Suhteellisen hienon näköinen pomovihollinen, tyrant teemalla. Iso ongelma on kuitenkin siinä, että pelimekaniikoiltaan tämä taistelu on tehty erittäin huonosti. Tätä vihollista voisi pitää yhtenä kestävimmistä pomovihollisista koko pelisarjassa, se pystyy teleporttaamaan ja monistumaan mikä vain korostaa sitä, miten pitkään tämä taistelu voi jatkuva ja miten helposti se muuttuu kokoajan epäreilummaksi pelaajaa kohtaan. Asiaa ei auta sekään, että tarkkuus on tässä todella tärkeää, että ammukset riittävät ja pelaaja saa aikaiseksi vahinkoa joka oikeasti vie taistelu eteenpäin.


4. Krauser - 4: Separate Ways

Tämä on suoraan huono siitä syystä, että tämän vuoksi pääpelin Krauser taistelusta lähtee pointti kokonaan pois ja tuntuu että tässä olisi pitänyt olla kokonaan oma pomovihollinen. Krauser ei sano mitään, ei tee mitään erikoista ja tästä syystä tuntuu että tämä on todellakin viimehetkellä mukaan laitettu juttu, kun ei ole ollut muutakaan tarjolla. Se vain korostaa sitä että Separate Ways onnistuu vain kampittamaan pääpeliä muutamilla ratkaisuilla, jotka heikentävät pääpelin tapahtumia ja tämä on niistä kaikista pahin temppu.


3. NDesu - 5

Luotisienipomovihollinen sanan varsinaisessa merkityksessä. Tässä taistelussa pelaaja on jatkuvasti konekiväärin puikossa eikä pakoa ole. Jatkuva ampuminen on välttämättömyys jotta pystyy välttämään kaikki mahdolliset hasardit ja tämä taistelu on venytetty niin tarpeettoman pitkälle että se tuntuu täydeltä vitsiltä. Pelaaja ei voi parantaa itseään ja tarkkuus on erittäin tärkeää ja samoin se että muistaa missä on mitäkin ja milloin. Täytepomovihollinen, toteutettuna erittäin huonosti.


2. Tyrant - Code Veronica X

Täysi epäonnistuminen mitä tulee simppeliin pomotaistelumuotoon. Tämä taistelu käydään lentokoneessa jossa tilaa on vähän ja sitä kautta vihollista on vaikea päästä pakoon. Ammuksia on erittäin rajallisesti ja vihollinen on todella voimakas ja todella kestävä. Asiaa ei myöskään auta se, että tämä kokonaisuus on kuin äkkikuolema joka vain odottaa tapahtumistaan. Tästä on tehty harvinaisen turhauttava ja epäreilutaistelu miltein kaikilla mahdollisilla tavoilla.


1. Ivan Twins - Umbrella Chronicles

Kokoelma kaikista huonoimmista ideoista mitä pelisarjassa on tullut vastaan, mutta asetettuna lightgun shooter muotoon. Vastassa on kaksi pomovihollista kerralla, jotka ovat tarpeettoman kestäviä ja venyttävät jo valmiiksi epäreilua ja huonosti suunniteltua taistelua entistä pidemmälle. Osumatarkkkuus ei ole paras mahdollinen ja kun mukaan heitetään vielä iso liuta vihollisten ammuksia, jotka pitäisi ehdottomasti ampua alas, tulee kokonaisuudesta iso sekasotku joka on täysin epäreilu asetelma pelaajaa vastaan. Eivätkä Ivanit ole edes hienon näköisiä vaan typeriä variaatioita tyrantista.