Huonon pomotappelun saa aikaiseksi vähän liiankin helposti sillä jo pelkästään tylsä suunnittelu tai tarpeeton haastavuus tuhoaa helposti sen, mitä pomotaistelu voisi olla.

 

 

 

Kertaus:

- Vain yksi per peli, sillä joissakin on monta todella hyvää jotka nopeasti vievät monta sijaa. Kuten Kingdom Hearts.

- Joissakin taisteluissa on monta vaihetta, ne lasketaan yhdeksi

- Ei viimeisiä taisteluita

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

The Creature - Castlevania: Symphony of the Night

- Toistaa yhtä ja samaa ideaa mikä tekee taistelusta todella yksitoikkoisen.

 

Big Sister - Surge

 - Häröviritelmä ilman mitään oikeasti erikoista.

 

Fire Sage - Dark Souls

- Tylsän tavallinen kopio ensimmäisestä pomovihollisesta ilman minkäänlaista uutta sisältöä.

 

Trickmaster - Kingdom Hearts

- Niitä hyvin mitäänsanomattomia pomovihollisia joka ei tuo edes kyseiseen maailmaan mitään.

 

Monica Rappacini - Marvel's Avengers

- Pääsyy on siinä, että hahmon on tehty niin surkeasti.

 
24. Monsoon - Metal Gear Rising: Revengeance

Tässä taistelussa on vain jotakin mikä tekee siitä sen tasoisen, että sen muistaa lähinnä rasittavuuden vuoksi. Isoimpia syitä on se, että vihollista on haastavampaa vahingoittaa kuin monia muita, mikä kohtaa jatkuvaan kikkailuun, jotta pääsee tekemään vahinkoa. Tässä taistelussa lisäksi tuntuu olevan enemmän sitä odottamista, mitä muissa ei niinkään.


23. Umi Bozu - NiOh

Kuin tekemällä tehty ärsyttäväksi. Vihollinen liikkuu paikasta toiseen alueella jossa helposti putoaa äkkikuolemaan, kärsii vahinkoa lähinnä vain tulesta ja omaa muutamia todella halpamaisia liikkeitä jotka joko tappavat oitis itse, tai avittavat hahmoa laiturilta putoamisessa.


22. King Adaro - Primal

Suurin syy miksi tämä on ylivoimaisesti huonoin pomotaistelu johtuu siitä että se käydään veden alla, mikä tekee ohjattavuudesta aivan surkean eikä millään tavalla tee pomotaistelusta siedettävää. Adaro sentään on kohtuullisen hienon näköinen.


21. Baron Praxis - Jak II: Renegade

Käyttää raukkamaisesti koneita eikä taistele kuin mies mikä on omasta mielestä aina vähän lame veto pelintekijöiltä ja Naughty Dog ikävä kyllä oli siihen suuntaan taipuavaista Jak & Daxter sarjan kanssa. Praxis on kuitenkin paras esimerkki, varsinkin ensimmäisellä kerralla jolloin taistelu on helposti sieltä tylsästä päästä eikä edes näytä kovin kaksiselta.


20. Seed - Rogue Galaxy

Tästä pelistä löytyy monta todella heikosti tehtyä pomotaistelua, mutta ehkä se rasittavain on tämä toistuva taistelu Seediä vastaan, joka noudattaa jatkuvasti samaa kaavaa jossa ideana ei olekaan voittaa, vaan selvitä tietyn aikaa. Tämä on erittäin hyvä esimerkki epämääräisistä pomotaisteluista, joita tässä pelissä on aivan liian paljon.


19. Crab Warden - Final Fantasy VII Remake

Kaikkien tylsien robottivihollisten joukossa tämä on tylsin. Tästä taistelusta puuttuu kaikki sellainen mikä tekisi siitä edes lievästi erilaikoisen. Sen sijaan tämä tuntuu pelkältä täytteeltä ilman mitään kunnollista omaa. Voisi sanoa että tämä on täysin turha pomotaistelu johon ei ole panostettu nimeksikään.


18. Skorpius - God of War III

Tylsä skorppionivihollinen joka erottuu joukosta erittäin selvästi kun muut pomoviholliset ovat kreikkalaisia jumalia ja loppuviimeksi todella hyvin tehtyjä sellaisia. Tietysti tässä voisi olla jotakin jos tämä pomovihollinen erottuisi edes jollakin tavalla massasta, muutenkin kuin olemalla selvästi muita heikompi.


17. Warbot - Marvel's Avengers

Aivan liian samankaltainen monien perusvihollisten kanssa, mistä johtuu että tämä on helposti yksi niitä pomovihollisia joka unohtuu, koska siinä on erittäin vähän oikeasti omaa. Erittäin hyvä esimerkki pomotaistelussa jossa on vain kasattu jotakin yhteen, ilmen mitään varsinaista harkintaa ja suunnitelmaa siitä, että mitä pomotaistelu toisi peliin.


16. Laura - Evil Within

Pakona alkava taistelu on merkittävästi rasittavampi koska ennenkuin Ring Wicked City mörön voi lopullisesti niistää, pitää harrastaa kikkailua. Lopullinen yhteenotto ei ole sekään sieltä parhaasta päästä koska Laura teleporttaa ja on yksi näitä vihollisia joka tappaa heti jos onnistuu koskemaan, mikä tekee tästä kaiken lisäksi hyvin halpamaisen pomotaistelun, eikä se ole minkäänlaista plussaa.


15. Beelzebub - Castlevania: Symphony of Night

Rasittava. Kärpäset hidastavat jo valmiiksi hidasta taistelua. Ideallisesti ja ulkoisesti taistelu toimii erittäin hyvin, mutta mekaniikkojen ja yleisen toteutuksen vuoksi tämä mätänevä ruumis on todella heikosti tehty. Kärpäsi on niin paljon että ne jatkuvasti hidastavat taistelua jossa pitää muutenkin yrittää osua tiettyihin kohtiin, joiden luota kärpäset aina tulevat. Beelzebub on huono pääasiassa siksi, että se kestää liian kauan, juurikin kärpästen takia.


14. Space Mama - Rayman

Helposti huonoin kaikista Rayman pomovihollisista sillä varsinkin avaruusversio on hyvin rasittava ja tuntuu jatkuvan tarpeettoman pitkään. Lisäksi tapa jolla taistelu etenee muuttuu melko rasittavaksi.


13. Uumuu - Hollow Knight

Tämä on rasittava lähinnä siitä syystä, että iso osa taistelua on odottelua, että partneri tekee vihollisesta haavoittuvaisen. Iso osa taistelu on sähkön välttelyä ja hyppelyä ympäriinsä, kunnes voi sitten hetkellisesti takoa vihollista turpaan. Tämä on pomotaistelu todellakin väärällä tavalla, koska pelaajan odotuttaminen ei ole hyvä idea.


12. Micah Bell - Red Dead Redemption 2

Isoin ongelma tässä on se, että taistelu jää kesken eikä sitä kautta mukaan saa minkäänlaista kunnollista tyydytystä. Tappelu on siis hieno, mutta siitä on tehty väärällä tavalla näyttävä, koska siinä jarrutetaan pelaajan taitotasoa, sillä Micah on ihan luuseri lähitaistelussa, samalla tasolla miten huono on hän on pelihahmona. Puitteet hyvälle taistelulle löytyvät, mutta niitä ei ole käytetty.


11. Yelena Fedorova - Deus Ex: Human Revolution

Samalla tavalla tylsää settiä kuin muutkin, tämän vihollisen tapauksessa se odottelu ja välttelykin on myös osa kokonaisuutta, siis samanlainen nyhverö pelkuri tämä ei ole kuin Namir, mutta ei myöskään ole tarpeeksi kauakana siitä. Eipä tätä pomovihollista voi tyylistäkään kehua.


10. Kai Leng - Mass Effect 3

Heikko lisäys sarjaan jossa on ollut mitä erilaisempia avaruusolentoja, sitten tulee tälläinen perustylsä kyborgininjawannabe joka ei ole haasteellisesti mitenkään ihmeellinen, mutta vielä vähemmän tyylillisesti. Tämä on juurikin sellaisen tylsän väritön pomotaistelu joka on pelkkää täytettä ilman mitään kunnollista sisältöä.


9. Leon Bell - Dead Rising 2

Tämä on niitä pelejä jossa pomotaistelut eivät ole erityisen hyviä. Bell on ärsyttävä lähinnä siksi, että koska hän liikkuu prätkällä, niin osuminen on haastavampaa, mikä tekee tästä vain tylsemmän ja pidempään junnaavan taistelun joka on yhtä jatkuvaa hippaleikkiä ilman mitään hyvää.


8. Infested Chopper - Devil May Cry 2

Tankkiversion tavoin kopteri ei ole sieltä toimivimmasta päästä. Ideallisesti tämä on tylsä taistelu, varsinkin sarjassa jossa on valtavasti erittäin hyvin tehtyjä pomovihollisia. Sen lisäksi että kyseessä on todella tylsän näköinen pomovihollinen, niin sen lisäksi taistelu on myös sieltä tylsimmästä päästä, juurikin siksi, että tässä taistelussa ei ole mitään erityisen pomomaista.


7. Gigantamax - Death Stranding

Täysi luotisieni tylsillä tempuilla. Pelissä on todella paljon erittäin tylsiä pomovihollisia mutta tämä jättiläinen on pelattavuuden näkövinkkelistä se huonoin, juurikin siitä syystä että sillä on tarpeettoman paljon elinvoimaa ja haasteen puolesta tuntuu että se on se suurin ongelma ja kaikki muu on vain rekvisiittaa.


6. Guardian Ape, erä 2 - Sekiro: Shadows Die Twice

Ottaen huomioon että tässä pelissä ei ole hyviä pomovihollisia nimeksikään, samalla tavalla miten Dark Souls sarjassa serkkuineen, niin valinnanvaraa kyllä on koska lady Butterfly, toinen Corrupted Monk tai kolmas Genichiro eivät myöskään mitään pisteitä kerää kun ovat saman toistoa mutta Guardian Apen uudelleenlämmitys on jo todella laiskan lisäksi merkittävästi turhauttavampaa kuin muut ja ärsyttävää kun yhtälöön sotketaan toinenkin apina.


5. Broodmother - Dragon Age: Origins

Todella rasittavaksi tehty pomovihollinen jossa todella monta asiaa joihin pitäisi keskittyä, mikä on turhan monimutkaista jakaa eri hahmoille ja samalla yrittää pitää kaikki hengissä. Kokonaisuutta ei myöskään auta se että Broodmother on ylimitoitetun kestävä ja vahva. Ulkoinen olemus ei sekään vedä pisteitä, mutta se mistä haaste tulee, ei vain ole tasapainoitettu mitenkään hyvin.


4. Pelagia / Kolossi 12 - Shadow of the Colossus

Helposti yksi ärsyttävimpiä kolosseja. Idea on vähän epämääräinen, mutta vielä sitäkin ärsyttävämpää on suunnitelman toteuttaminen, sillä tämän kolossin kanssa se odottaminen on jatkuvasti läsnä, puhumattakaan todella heikosta ohjattavuudesta ja muutenkin rasittavasta ideasta mitä tämän kolossin kanssa tehdään. Vaikka tietää tasan tarkkaan mitä tehdä, niin toteuttaminen on todella rasittavaa.


3. Terramorphous the Invincible - Borderlands 2

Raid pomotaistelu ja sieltä huonoimmasta päästä. Pelkästään se idea, että tämä on lähemmäs moninpelipakollinen pomotaistelu tekee siitä oitis huonon, mutta ei tämä muutenkaan mitään pisteitä kerää. Ulkoasu ei ole kovin hyvä eikä pelimekaniikkakaan mitenkään nappaa koska kyseessä on yksi aivan liian pitkälle vedetty luotisienivihollinen jossa suurin haaste on kärsivällisyys ja ammusten riittävyys. Kaukana hauskasta. Tälle paikalle sopisi mikä hyvänäs näistä monista raid madoista jotka ovat kaikki yhtä tylsiä.


2. It - Resident Evil 4

Pelkästään taistelu alusta osuus on todella rasittava sokkelo. Varsinainen taistelu on todella tylsän geneerinen hirviötaistelu jossa on vain lätkäisty jotakin kasaan. Heti kun vertaa erikoisviholliseksi alennettuihin Garradoreihin, niin tämä on hyvin tylsä pomovihollinen, joka on kaiken lisäksi vielä todella typerän näköinen, helposti typerimmin suunniteltuja pomovihollisia koko sarjassa, mikä on jo melkoinen saavutus, mutta huonolla tavalla.


1. Bed of Chaos - Dark Souls

Tasohyppelyelementein väritetty pomotaistelussa pelissä joka on vaikka mitä, mutta ei millään tavalla hyvä tasohyppely. Tämä johtaa todella helppoihin kuolemiin ja vaikka plussaa tuleekin siitä, että taistelu ei resetoidu kuollessa, niin kyllä tästä on osattu tehdä yksi ylivoimaisesti turhauttavimpia taisteluita koko pelisarjassa. Lisäksi tämä on niitä taisteluita joissa pomovihollinen on suoraan epäreilusti tehty.