Hyvin usein roistohahmot osataan esitellä paljon paremmin kuin sankarihahmot. Mutta hyvin usein on myös niitä tapauksia kun hahmo ei heti aluksi edes vaikuta roistolta, vaan paljastuu vasta myöhemmin.

 

 

 

Aivan kaikkia roistoja ei juuri edes noteerata, heidät vain liitetään isoon kokonaisuuteen. Joskus se toimii suhteellisen hyvin, mutta aika usein paljon paremmin toimivat ne tapaukset kun roistohahmo jollakin tavalla esitellään, jotta käy selväksi että hän on enemmän kuin pelkkä rivipahis.

Kaikki roistot kelpaavat, kunhan he eivät ole kyseisen pelin pääroistoja

Yksi per peli

Yksi per hahmo

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Tiny Tiger - Crash Bandicoot 2: Cortex Strike's Back

- Todellinen peto irti tilanne jossa ovia ei avata vaan ne paiskataan auki.

 

Reno - Final Fantasy VII

- Tyylikäs esittely ensin taustalla ja sitten vasta todella.

 
24. Scorch - Spyro: Year of the Dragon

Tässä eniten odotuksia kasaa se miten paljon Sorceress puhuu siitä, että Scorch tulee olemaan hänen suurin hirviönsä. Esittely sitten tapahtuu vasta kun taistelu alkaa ja kyllähän se on hienoa nähdä lepakkomainen hirviö lentämässä edemmällä, tietämättä mitä odottaa.


23. Daud - Dishonored

Nopeassa hetkessä tämä mies ilmestyy kuin tyhjästä ja murhaa keisarinnan. Sen enempää hänestä ei saakaan tietää tai nähdä, ennenkuin vasta pitkä ajan kuluttua. Mutta tämä toimii erinomaisena motivaationa.


22. Captain Flynt - Borderlands 2

Burn baby burn. Borderlands 2 tasolla monet astetta kovemmat hahmot saavat ovat esittelykortin pienellä tekstillä ja Flyntin tapauksessa se todella toimii, koska hahmo itsessään näyttää niin hienolta.


21. Tiamant - Darksiders

Darksidersin ensimmäisiä pomovihollisia onnistuu todellakin jättämään vaikutuksen esittelyllä. Tämä lepakko näyttää hienolta ja alue jossa esittely tapahtuu on enemmän kuin tyylikäs. Sen lisäksi hänen puhettaan ymmärtää. Tässä on kaikki oikeat palaset hienolle ja onnistuneelle esittelylle.


20. Gaunter O'Dimm - Witcher 3: Wild Hunt

Kun hänet tapaa ensimmäistä kertaa, niin hän on kuin ihan kuka tahansa matti meikäläinen ja keskutelu on ihan tavanomainen. Muutenkin hän vaikuttaa ihan normaalilta ja varsin mukavalta. Eipä häntä sitten sen enempää ajattelekaan ja juuri siinä on se hienous, koska tämä peilien mestari on paljon enemmän kuin ihminen, mutta se selviää vasta DLC:ssä.


19. King Cerberus - Devil May Cry V

Kahlittu peto aivan syvimmässä jäätyneessä helvetissä. Tämä on kaikilla tavoilla näyttävämpi versio DMC3:n Cerberusista ja tämä kuningas on erittäin uhkaava näky. Kokonaisuudessaan tälläinen kahlittu peto viimeisessä kerroksessa on todella vakuutta ilmestys ja sitä edesauttaa se, kun kerberus alkaa puhua.


18. Jack Krauser - Resident Evil 4

Arpinaamainen sotilashahmo polvistuneena pääroiston edessä. Sitten kun hän saa käskyn hoitaa tilanne, hän toimii oitis. Krauser vaikuttaa aivan tavalliselta commandomieheltä, mutta se miten hänet esitellään hämyisessä ympäristössä on kyllä hieno ja Krauserin ääni saa hänet oitis kuullostaa tosi kovikselta.


17. Abraxis - Darksiders 3

Tämä on pelin eliittipomoja josta pelaaja saa tietää jo hyvissä ajoin. Sitten kun hänet lopulta kohtaa, niin tämä siivekäs paholainen seisoo ikkunassa ja toivottaa vieraansa tervetulleeksi. Tämä todella sivistynyt vastaanotto jättää erityisen hienon vaikutuksen ja muutenkin siinä saa Abraxista sellaisen vaikutelman, että hän on vihollinen vain valinnan kautta. Se toimii todellakin korostamaan sitä, miten kiintoisa tämä hahmo onkaan.


16. Penetrator - Demon's Souls

Pitkään on jahdattu jotain ilkikurista urpoa pitkin linnoitusta. Sitten kun hänet lopulta saavuttaa valtavien vihollismassojen jälkeen, toinen vihollinen lävistää hänet miekallaan ja heittää sivuun. Tämä todellakin vangitsee huomion ja Penetrator on on todellakin yksi pelin hienoimpia vihollisia ja tämä esittely on erityisen hyvä, koska se tapahtuu suurien haasteiden jälkeen.


15. Lingering Will - Kingdom Hearts II

Tästä taistelussa tulee sellainen eliittipomofiilis. Haarniskoitu hahmo autiotuneella maalla jossa paljon tilaa liikkua. Sen lisäksi tällä hahmolla on avainmiekka. Enigma sotilas ei sano mitään, mutta hänen koko olemuksensa huokuu todellista voimaa ja koko tilanne itsessään saa hänet oitis vaikuttaa erittäin vakuuttavalta. Tämä on juurikin sellainen tyylikkään eeppinen tapa esitellä todella vaikea haaste.


14. Doku - Ninja Gaiden Sigma

Doku on pitkään ollut se pahis joka on kaikkien ongelmien alku. Sitten kun tämä samurai astelee vastaan selvällä areenalla, niin ollaan oitis todellisessa taistelufiiliksessä. Mitään sen isompaa esittelyä ei tarvitakaan. Ninja vastaan samurai, se jos mikä on erinomainen asettelu.


13. Man-Bat - Batman: Arkham Knight

Tämä toimii niin hyvin, koska se tulee aivan yllättäen. Pelaaja ei edes tiedä ihmislepakosta mitään, ennenkuin kerran syöksyessään ylöspäin, Batmanin pysäyttää katolla oleva lepakkohirviö joka säikäyttää pelaajan täysin. Tämä jos mikä on oikea tapa tehdä jump scare, se tulee aivan puskasta ja syyn tunnistaa oitis.


12. Nevan - Devil May Cry 3

Ympärillä lentävät lepakot luovat oitis sellaisen vampyyritunnelman ja kyllähän ympäristökin tiettyyn tasokkuuteen viittaa, vaikkakin hieman rappiolliseen sellaiseen. Lepakot liittyvät yhteen kunnes Nevan ilmestyy keskustaan. Seksikäs nainen jolla taktiset paikat näppärästi peitettynä. Kyllä se jää mieleen DMC tasolla.


11. Two-Face - Batman: Arkham City

Kaksinaaman esittely Arkham sarjassa on yksi onnistuneimpia, sillä siinä tulee todella hyvin selväksi että millainen hahmo on kyseessä. Harvey Dent puole sanoo sanansa ja samoin toinen puoli. Koko asetelmassa on läsnä sellainen tietty eeppisyys mutta kyllä kahden eri puolen esittely ja vaihtelevat mielipiteet kruunaavat kaiken.


10. Scarecrow - Batman: Arkham Asylum

Tässä se pitkittynyt odotus todellakin palkitaan. Kaikki alkaa siinä kun Variksenpelättimestä saa oitis pientä vihjailua, mutta hyvin nopeasti sitä seuraa joukko hallusinaatioita ja lopussa sitten odottaa painajaismaailma jossa Scarcrow lopulta näyttää naamansa. Tämä on niin onnistunut koska siinä aletaan oitis leikkiä pelaajan mielen kanssa, onnistuneesti.


9. Darkeater Midir - Dark Souls 3

Lohikäärmeen voi esitellä monella tavalla ja tämä on yksi niitä parhaita. Valtava musta lohikäärme karjuu ja oitis puhaltaa tulta, joka sitten polttaa varomattoman pelaajan hyvin nopeasti tuhkaksi. Tämä on todellakin sellainen tilanne jossa osataan esitellä vaikuttava vihollinen varsin normaalisti ilman mitään erityistä pysäyttävää kohdistusta. Midir on kuin osa kenttää mutta häntä ei voi olla huomaamatta.


8. Witch-King of Angmar - Middle-Earth: Shadow of War

Kalmainen valo synkässä linnassa ja siitä muodostuu aavemainen hahmo kädessään raskas sotanuija. Noitakuninkaasta nyt on todella suuret odotukset ja vaikka olemus onkin varsin tavallisen oloinen ja asekin jättää aivan liian paljon toivomisenvaraan, niin kyllä tämä esittely on vain niin upea. Voimakkain nazgul näyttää nopeasti voimansa ja armottomuutensa. 


7. Volf - Ninja Gaiden Sigma 2

Hyvin nopeasti tästä tulee sellainen fiilis että pelaaja astelee vähintää Caesarin eteen. Valtava gladiaattoriareena ja valtaistuimella istuu hurja susimainen hahmo, suuren susilauman karjuessa taustalla. Tämä jos mikä on uhkaava näky, kun mitä vain voi tapahtua. Volf todellakin osataan nostaa jalustalle ja se on syy miksi tämä hahmo on jäänyt ehkä parhaiten mieleen kaikista Ninja Gaiden pomovihollisista.


6. Marttyyri Logarius - Bloodborne

Pitkä ja vaikea matka läpi Cainhurstin linnan huipentuu katolla jossa lumi pyryttää. Lopulta pyryn seasta havaitsee valtaistuimella istuvan zombimaisen hahmo joka kuitenkin havahtuu havaitessaan pelaajan, puristaa kätensä nyrkkiin ja nousee ylös. Tämä on todella tunnelmallinen tapa esitellä linnanherra jonka luo on haastavaa päästä mutta tämä taistelu alkaa oitis eeppisissä tunnelmissa.


5. Diablos - Final Fantasy VIII

Se miksi tämä toimii niin hyvin johtuu siitä että se tulee vähän kuin yllättäen. Sankarit tempautuvat täydelliseen pimeyteen jossa heitä odottaa yksi ja ainoa paholaismainen hahmo. Tämä jos mikä on nopea, yksinkertainen mutta niin eeppinen ja toimiva tapa esitellä näin hieno vihollishahmo, josta voiton myötä tulee erityisen arvokas liittolainen.


4. Death - Castlevania: Symphony of the Night

Alucardilla on saatu hetken aikaa nauttia todellisesta voimasta, kunnes Kuolema tulee vastaan. Viikatemies tervehtii Draculan poikaa, tarjoten mahdollisuutta liittyä heihin. Kieltävä vastaus hyväksytään, mutta sen seurauksena Kuolema riisuu Alucardin tämän aseista ja poistuu. Tässä tulee selväksi että viikatemiehen kanssa ei pelleillä.


3. Sif - Dark Souls

Koko asetelma on varsin tunnelmallinen ja rauhallisen oloinen kuutamoinen niittyaukea jossa yksi hautakivi. Sitten aivan äkkiä murina ja valtava susi katsomassa pelaajaa. Pelkästään tämä on jo hieno esittely Sifille, mutta se mikä tekee tästä sudesta niin mieleenpainuvan on se hetki, kun susi tarttuu hampaillaan hautakiven vieressä olevaan valtavaan miekkaa ja pyöräyttää sitä, valmistautuen taisteluun, on hetki jolloin Sif jää paremmin mieleen kuin valtava kaikista Souls sarjan vihollisista.


2. Bane - Batman: Enemy Within

Vaikka Banen ensimmäinen kohtaaminen onkin todella hieno, niin kyllä se hetki, kun todellinen Bane esitellään vasta viimeisen osan alkupuolella, on se mikä jää vahvasti mieleen. Siinä vaiheessa venom tehostettu Bane on huipussaan ja näyttää oitis alkuperäiseltä Banelta, potenssiin kolme. Tämä on erityisen hyvä, ellei jopa paras Bane esittely mitä on koskaan tullut vastaan.


1. Sephiroth - Kingdom Hearts

Ei ole parempaa tapaa esitellä eliittipomo kuin tämä. Kaikki alkaa normaalilla synkällä areenalla jossa sitten äkkiä taivaalle ilmestyy valtavasti valoja ja riimuja joista tulee yksi säde maahan. Valon hävittyä paikalla on kumarassa hopeahiuksinen, musta-asuinen hahmo. Hahmo nousee seisomaan ja levittäessään mustan siipensä, alkaa musiikki soimaan. Lopulta hahmo kääntyy ja viimeistään silloin hänet tunnistaa Sephirothiksi. Lopuksi hän tarttuu miekkaansa ja taistelu voi alkaa. Erityisen hienon tästä tekee se, että kukaan ei sano mitään. Tämä on suorastaan legendaarinen tapa esitellä legendaarinen hahmo.