PlayStation 4 alkaa olla tiensä päässä, teoriassa. Melko varmasti konsoli tulee vielä saamaan useita hyviä pelejä vaikka PS5 onkin nyt markkinoilla. Nyt onkin tarkoitus nostaa esiin konsolin parhaimmisto ja osoittaa että vaikka PS5 on aloittanut oman aikakautensa, niin se ei automaattisesti pudota PS4:sta vielä pois pelistä.

 

 

 

Yksi per pelisarja, eikä pelejä jotka ovat vain suoria käännöksiä aiemmista peleistä. Resident Evil 4 on erittäin hyvä esimerkki. Jos peli taas ilmestyy sekä PS4:lle, että PS5:lle, niin peli kelpaa myös tälle listalle. Mutta se tulee sitten joskus tulevaisuudessa olemaan kelvollinen myös Parhaat PS5 pelit listalle, sitten kun konsolin pelejä joskus sattuu pelaamaan.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Marvel's Avengers

- Peli jonka olisi pitänyt olla paljon parempi, mutta josta myös saa paljon irti.

 

Soul Calibur VI

- Toiminnassa esimerkillinen. Toteutuksessa, aika halpa.

 

Kingdom Hearts III

- Ylihypetetty peli joka kärsii lähinnä huonosta lopetuksesta ja pois jätetystä sisällöstä.

 

The Last of Us Part II

- Pelattavuus on timanttinen, tarina taas valtava pettymys.

 
24. Cyberpunk 2077

Voi olla vähän kyseenalista laittaa näin uusi peli listalle (varsinkin selvien puutteiden kanssa), mutta paljon hyvääkin pelistä löytyy, vaikka monia asioita olisi pitänyt parannellakin. Jos Cyberpunk on tuttua settiä, niin tämä peli tarjoaa juurikin sitä ja monet tekijöiden oppimat temput ovat vahvasti läsnä tässä erittäin rikkaassa kokonaisuudessa.

Loppuviimeksi tämä viimeinen sija on näitä tapauksia jossa mennään tämän hetkisellä fiiliksellä ja toisinaan se voi olla Marvel's Avengers ja toisinaan Cyberpunk 2077.


23. Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Tarinallisesti heikko, mutta toiminnallisesti mahtava. Varsinkin MGS tasolla tarina on todella surkea kokonaisuus jonka jaksotus toimii, mutta ideallisesti se on epäonnistunut niin monella tavalla. Pelattavuus on kuitenkin se mikä todella pelastaa, sillä valtava määrä mahdollisuuksia takaa sen, että peli ei mene tylsäksi. Niin ja mukana on yksi parhaita koiria videopeleissä.


22. Dishonored 2

Se mitä ensimmäinen teki hyvin, jatkuu tässäkin osassa. Vaikka rotat onkin vaihdettu paljon tylsempiin ötököihin niin tyyli on pelissä edelleen vahvasti mukana. Steampunk henkinen maailma on loistava näyttämä pelille jossa voi mennä nyrkit puhuen tai kuin aave, ilman että kukaan huomaa. Haastava ja palkitseva peli jossa paljon variaatiota ja erinomainen tarinan rakentuminen, päätöksillä on väliä kun aletaan katsoa miten kaikki päättyy.


21. Assassin's Creed: Syndicate

Valhalla ei nyt ehtinyt vertailuun. Mitä tulee tyyliin, niin tämä on sarjan tyylikkäimpiä osia. Viktoriaaninen Lontoo on kaikessa loistossaan todella upea paikka ja muutenkin pelin tyylikkyys tulee esiin joka käänteessä. Tämän lisäksi pelattavuus on ehkä parempi kuin sarjassa koskaan aiemmin ja tarina on yllättävän hyvä muutamaan typerää ratkaisua lukuunottamatta. DLC puolella peli on myös todella onnistunut ja muutenkin ottanut todella paljon irti aikakaudestaan, pitäen silti mukana monet niistä klassisista AC sarjan ideoista.


20. InJustice 2

Tappelupelien joukossa tämä on niitä tapauksia joka osaa panostaa kokonaisuuteen aivan erityisellä laadulla. Graafinen ulkoasu on todella hyvä, tarina on erinomainen ja jokaiseen hahmoon on selvästi panostettu. Tämän lisäksi taistelu itsessään on todella mielekästä, erittäin haastavaa, mutta mielekästä. Tässä on esimerkki siitä, miten tappelupeli tehdään laadulla.


19. Bloodborne

Verinen, väkivaltainen, synkkä ja groteski. Sellainen on Bloodborne. Tyylillisesti peli on uskomaton. Sen tunnelma ja Viktoriaanista Lontoona muistuttava maailma ovat erityisen hyviä. Aseiden ja ennenkaikkea niiden muuttamisen kanssa tyyli on erityisen hyvää. Taistelu on Dark Soulsia nopeatempoisempaa ja peli on osittain helpompi kuin Dark Souls, mutta se on silti erittäin vaikea peli.


18. Marvel's Spider-Man

Perusteet ovat kunnossa, jokaisella osa-alueella. Peliä on hauska pelata, joukossa on paljon erinomaisesti tehtyjä hahmoja, pelattavuudessa vaihtelua ja laajuutta eikä tarina ole hullumpi. Marvel laatua pelimuodossa.


17. Berserk and the Band of the Hawk

Tämän tyylisiä pelejä en juuri pelannut ja se voi olla yksi syy miksi todella pidän tästä. Oli pelattava hahmo mikä tahansa, niin vihollisia puskee päälle kymmeniä ellei satoja kerralla. Nämä ovat tusivihollisia joita on helppoa ja hauskaa teurastaa. Pomoviholliset ovat aivan eri asia. Berserk on sellainen peli jossa määrä osittain korvaa laadun. Pelissä riittää pelattavaa todella pitkäksi aikaa ja eri hahmon tuovat peliin oman vaihtelunsa. Peli olisi tosin voinut hyötyä englanninkielisestä duppauksesta.


16. Ghost of Tsushima

Samuraininjailupeli jota Assassin's Creed ei ole älynnyt tehdä. Sucker Punch laatua kaikilla tavoilla. Todella valtava peli erittäin mielekkäällä taistelulla, runsaalla määrällä tehtävää ja löydettävää. Tyylillisesti esimerkillinen tapaus joka ei vain näytä hyvältä, vaan tuntuu hyvältä.


15. Doom: Eternal

Yksi parhaita räiskintäpelejä mitä maa päällään kantaa. Asenne peli jokaisella osa-alueella ja helposti paras Doom peli. Tämän pelin kanssa se pelattavuus on kunnossa ja kaikki muu mitä siihen päälle kasataan vain korostaa sitä asennetta mitä tämä peli pursuaa kaikista liitoksistaan.


14. Final Fantasy VII Remake

Varsinkin loppupuolella tuntuu että peli ei tee läheskään tarpeeksi ja alkaa vähän jopa hosua. Avaamatta liikaa voidaan sanoa että pettymyksiä on luvassa. Mutta tapa jolla peli tuo klassisen FF tunnelman ja toiminnan nykypäivään moderneilla vivahteilla on todella onnistunut. Tämä ei ole vain hyvä remake, se on esimerkillinen, vaikka onkin keskeneräinen, missä pelin suurimman heikkoudet myös piilevät.


13. Darksiders Genesis

Darksiders sarjan ehdotonta eliittiä. Tunnelmallisesti todella upea ja samalla todella hauska. Pelillisesti todella monipuolinen, haastava, rikas ja täyteläinen. Erilainen kuin aiemmat sarjassa ja vaikka tarinankerronta onkin aika halvasti tehty, niin peli on mielekäs juuri sillä oikealla tavalla.


12. Control

Toiminnallisesti, tarinallisesti ja tyylillisesti erinomainen kokonaisuus jossa on enemmän potentiaalia kuin monessa muussa pelissä. Mahdollisuuksia tämän kanssa on vaikka kuinka ja vaikka millä osa-alueilla. Helposti yksi taiteellisimpia toimintapelejä pitkään aikaan ja erityisen onnistunut kokonaisuuskin vielä.


11. Star Wars Jedi: Fallen Order 

Yksi parhaita Star Wars pelejä pitkään aikaan. Ottaa paljon vaikutteita, mutta oikeanlaisia sellaisia, on toiminnassa enemmän kuin mielekäs todellisen valosapelitaistelun ansiosta, onnistuu tarinallisesti tarjoamaan todella vaikuttavaa sisältöä ja on enemmän kuin sopiva alusta kehittymiselle ja jokaisella tavalla isommalla jatko-osalle. Monin paikoin pelissä on vähän laiskuutta havaittavissa, mutta esimerkillinen peli joka tapauksessa.


10. Victor Vran

Yksi suurimpia yllättäjiä. Erinomainen steampunk vaikutteinen fantasiamaailma valtavalla määrällä aseita ja voimia. Hyvä päähenkilö ja runsas tarina. Paljon pelattavaa ja paljon haasteita. Mukana myös varsin hyvä juoni. Kaiken kaikkiaan erinomainen kokonaisuus.

Peli onnistuu yllättämään monella tavalla ja laajuus on yksi niistä. Kenttiä on valtavasti ja kaikkiin kenttiin sisältyy haasteita. Tämän lisäksi peliin saa vielä extra haasteita. Varusteita on valtavasti ja muutenkin löydettävää, tutkittavaa, tapettavaa ja pelattavaa on erittäin runsaasti. Asevariaatio on todella kiitettävä ja sitä kautta peli pysyy hyvin vaihtelevana hyvin pitkään.


9. Dragon Age: Inquisition

Tarinallisen pelien parhaimmistoa. Toiminta on tullut oikeaan suuntaan sitten alkuperäisin ja vaikka paria asiaa voisi vielä muuttaa niin mitä tulee tarinan rakentumiseen ja vielä enemmän, mitä tulee moniin hahmoihin pelissä, on Inquisition Dragon Agen terävää kärkeä. Se pitää sisällään paljon tekemistä ja päätöksiä joilla voi olla erityisen raskaita seurauksia. Tiettyjä asioita on vähän ylipaljon, mutta kokonaisuutena tämä peli on erittäin onnistunut.


8. Batman: Enemy Within

Tämä sarja on todellakin onnistunut saamaan huomioni. Erinomainen tarina joka ottaa aivan uudenlaisen tavan lähestyä sarjaa. Hahmot ovat erityisen hyvin tehtyjä ja ääninäyttely tukee tätä. Troy Baker on ilmiömäinen Batman ja Laura Bailey erinomainen Catwoman. Toiminta on todella viihdyttävää ja samaa voi sanoa siitä  miten tarina rakentuu. Paljon erinomasia valintoja joilla todellisia seurauksia.


7. Red Dead Redemption 2

Todella erilainen monella tavalla kuin edeltäjänsä. Osa muutoksista on hyvä ja osa huonoja. Vaikka tarina lopussa lakoaakin käsiin niin kokonaisuutena tämä on todella rikas ja monipuolinen westerni jossa länkkäritoiminta on todellakin huipussaan.


6. Devil May Cry V

Danten paluu. Tässä pelissä on mukana lähes kaikki, mitä fantastinen Devil May Cry peli tarvitsee. Tietysti Dantea olisi voinut olla enemmänkin, mutta mitä tulee toimintaan, niin tämä on yksi parhaita toimintapelejä pitkään aikaan ja ehdottomasti pelaamisen arvoinen kokonaisuus. Peli on haastava, näyttävä ja erinomainen esimerkki siitä, miksi Devil May Cry on pelisarjana yksi toimintapelien parhaimmistoa.


5. Batman: Arkham Knight

Batmanin tarinan upea ja eeppinen päätös ja Witcher 3:n kovin kilpailija vuonna 2015. Tämä oli edelleen sarjan parhaita pelejä ja ainoa mikä sen kanssa todella pystyy kilpailemaan on Arkham City. Knight tekee pitkälti kaiken sen mitä City, mutta tuo mukaan vähän enemmnä. Pelattavuudessa on muutamia päivityksiä mutta se mikä todella toimii tässä pelissä on se tarinan ja tunnelman yhdistyminen legendaariseksi kokonaisuudeksi.


4. Middle-Earth: Shadow of War

Nemesis systeemi ja niin paljon taistelua kuin vain mieli halajaa ja vielä Batmanin erinomaisella tyylillä. Shadow of Mordor tarjoaa lähinnä yhtä asiaa, mutta se tarjoilee sen niin mielekkäässä paketissa että tämä ei vain unohdu ja tämän pariin on helppo palata kerran toisensa jälkeen. War puolestaan nostaa tätä kokonaisuutta merkittävästi kattavammaksi, mutta se mikä todella nostaa Warin Mordorin yli, on se tarina.

Talion on erinomainen päähenkilö ja loppuhuipennus on sekin loistava. Tässä on hyvä esimerkki siitä että pelin ei tarvitse tarjota kuin yksi oikeasti toimiva idea, jotta se jäisi mieleen mestarillisena teoksena. 


3.Uncharted 4: Thief’s End

Tässäkin sarjassa on kova kilpailu kahden parhaan kohdalla. Uncharted 3: Drake’s Deception kova haastaja sillä lähitaistelu on siinä pelissä parempaa ja sieltä löytyy monta erinomaista kohtausta ja lopputaistelu on erinomainen. Mutta neljäs osa on kuitenkin onnistunut tarjoamaan paljon. Monta erinomaista kohtausta, näyttävää toimintaa ja ennen kaikkea erinomainen tarina joka jää mieleen.

Pelimaailmassa Nauhgty Dog on yksi parhaista ja tämä saattaa hyvinkin olla heidän paras pelinsä, tähän asti.


2. Spyro: Reignited trilogy

Remasterointi parhaasta päästä ja parhaita esimerkkejä siitä miten peli mordernisoidaan. Muutamia asioita olisi vielä voitu muuttaa pidemmällekin, mutta kokonaisuutena Reignited Trilogy tuo PS1:n klassisen Spyro trilogian nykypäivään ja peli pitää sen saman tason mitä aiemminkin, mutta nyt se näyttää lähes kaikissa tilanteissa paremmalta ja on pelattavuudeltaan parempi.

Kyseessä on ehkä kokoelma, mutta se ei ole vain suora käännös. Jos vain yhden pelin saa valita, niin Year of the Dragon.


1. Witcher 3: Wild Hunt

Noituri kolmosessa on aika vähän heikkouksia. Päähenkilö on erinomainen ja pääpahiksessa on tyyliä. Sivuhahmot ovat toinen toistaan parempia ja tekemistä riittää ja siihen on saatu myös vaihtelua. Tietyt asiat mitkä olivat läsnä aiemmassa osassa, ovat tässä poissa, mutta kokonaisuutena pelissä on aika vähän sitä mistä oikeasti valittaisi. Witcher 3 on näitä pelejä joista pitää etsimällä etsiä oikeita heikkouksia, sillä niin monet osa-alueet on tehty niin hyvin, että tästä pelistä on todella helppo nauttia ja sisältöä riittää ja sitä kautta laadukasta tekemistä ja lukuisia hyviä hahmoja.