Vihollisia on monenlaisia sillä jotkut ovat sellaisia joiden rökittämistä todella odottaa kun taas osa on sellaisia joihin jopa hieman kiintyy. Jotkut viholliset jopa kallistuvat ajoittain liittolaisen puolelle, kun heidän ja sankarien intressit kohtaavat ja joistakin saattaa tulla liittolaisia, tai päinvastoin.

 

 

 

Kaikissa peleissä vihollisia ei pääse tappaamaan itse, kun taas joissakin peleissä vihollisia tapetaan paljonkin. Tärkeää on kuitenkin se, mitne vihollinen sitten kuolee. Hyvä kuolema voi tehdä huonosta vihollisesta hieman paremman kun taas huono kuolema ei tunnu kovinkaan hyvältä jos vihollinen itsessään on erityisen hyvä.

Tässä yhteydessä tarkoitetaan vihollisella uniikkeja vihollisia, ei normaaleja vihollisia joita tulee vastaan paljon.

Niin vaikeaa kuin se tulee olemaankaan, vain yksi per peli.

Kyseenalaisia tapauksia ei kelpuuteta.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Mechanic samurai - Teenage Mutant Ninja Turtles II: Arcade Game

- Tämä vihollisen yläruumis hajoaa ja alaruumis lankeaa polvilleen. Jäänyt vahvasti mieleen.

 

Hermes - God of War III

- Hermes pyrkii olemaan mahdollisimman ärsyttävä, joten kyllä se on aika tyydyttävää sitten jalka kerrallaan viipaloida hänet.

 

The End - Metal Gear Solid 3: Snake Eater

- Odota 2 viikkoa ja hän kuolee vanhuuteen. Kirjaimellisesti pystyyn.

 
24. Ramon Salazar - Resident Evil 4

Pirun isojen mörköjen kuolinanimaatioissa on paljon mahdollisuuksia, vaikka niitä ei usein käytetäkään. Salazarin tapauksessa sentään on osattu tehdä hienosti, sillä tämä vihollinen ikään kuin sulaa ja kuihtuu yhtä aikaa ja iso hirviökasvi kuolee. Tämä on ehkä se kaikkein hienoin, päihittäen mm. Verdugon.


23. T-Bone Mendez - GTA: San Andreas

GTA peleissä ei kovin usein tule vastaan hienoja kuolemia mutta tämä on yksi sellainen. T-Bone hoippuu kaiteen viertä ja sitten hänet ammutaan lopullisesti seulaksi ja hän lentää kaiteen yli ja alas. Sopivan normaali, nopeasti ohi mutta samalla aikaa todella hyvin tehty ja mieleenpainuvakin.


22. Kai Leng - Mass Effect 3

Omniblade pääsee kunnolla oikeuksiinsa kun Shepard upottaa sen Lengin sisuksiin, Thanen puolesta. Leng ei pahiksena ole oikein mistään kotosin, mutta tämä kuolintapa toimii oikein hyvin koska siinä on sitä oikeaa asennetta.


21. Artorias - Dark Souls

Vaikka valtaosa vihollisista kuoleekin about samalla tavalla niin se pelkästään Artoriasin kuolinhuuto mikä saa hänet todellakin erottumaan joukosta.


20. Hank - InFamous: Second Son

Silmä silmästä kuten sanotaan. Tämä on todellinen koetus siitä että onko pelaaja kumpaa väriä. Hank on täysin Delsinin armoilla ja pelaaja saa päättää että kuristaako vihollisensa vai säästääkö hänet. Itse en siis yhtään pitänyt Hankista joten kostoreitillä tämä on erittäin makea kosto siitä, mistä Hank on vastuussa.


19. Pavel - Metro: Last Light

Toinen k-pää joka saa mitä ansaitsee. Artyom voi jättää Pavelin kuolemaan, vaikka tämä kuinka rukoileekin apua. Pavel on juurikin sellainen tapaus josta ei alun alkaenkaan pidä yhtään, joten kyllä se aika tyydyttävää on kun saa antaa miehen rukoilla mutta aivan turhaan, kärsikööt.


18. Reverend Reed - Gun

Tämä on myös yksi niitä tapauksia jossa kosto on niin miellyttävä. Reed ehti tappaa Jennyn ja nyt Colton kostaa. Reed yrittää puhua, mutta ase suussa se on vaikeaa. Sitten vain repliikki: "This is for Jenny" ja laukaus. Hienona yksityiskohtana veret roiskahtavat Coltonin naamalle mikä vain tekee tästä paremman.


17. Atoq Navarro - Uncharted: Drake's Fortune

Uncharted sarjassa on monta todella hyvää yhteenottoa ja vaikka Navarro onkin viimeinen pomovihollinen, niin päästäroisto hän ei ole, vaan Romanin ykkösmies. Yhteenotto itsessään on todella hieno ja sopii todella hyvin tähän lopetukseen jossa Navarro on pääsemässä niskanpäälle, mutta Drake älyää antaa ratkaisevan tuuppauksen jonka seurauksena Navarro hukkuu kirotun kullan mukana.


16. Edgar Ross - Red Dead Redemption

Red Dead Redemption on sitä sarjaa jossa on vaikeaa sanoa että kuka on se varsinainen pääroisto, mutta en itse ainakaan pidä Edgar Rossia pääroistona, vaikka hän onkin se lopulta viimeinen vihollinen joka kohdataan, tosin tässä tapauksessa Jack Marstonilla. Viimeinen kaksintaistelu jonka seurauksena ukko ammutaan seulaksi ja hän kaatuu joenrantaan. Varsin huono vihollishahmo, mutta aika hieno kuolintapa kuitenkin.


15. Genshin - Ninja Gaiden Sigma 2

Vaikka tämän hahmon lopullinen kuolema onkin aika tavallisen tyylinen niin se että hän tarjoaa voittajalleen miekkaansa, kertoo paljon tästä soturista. Hänen voittajansa ansaitsee hänen miekkansa, jolla jatkaa taistelua.


14. Micah Bell - Red Dead Redemption 2

Micah on tapaus jossa valtava potentiaali on valunut suoraan viemäriin. Vaikka hahmossa tiettyä tyyliä onkin niin kokonaisuus on ihan hanurista, puhumattakaan että hänen todellinen luonteensa nyt ei voi tulla kenellekään yllätyksenä. Lopullinen yhteenotto John Marstonilla on kuitenkin todella hyvin tehty, kun Dutch tajuaa lopulta menettäneensä arvokkaimman liittolaisensa ja kostaa sen antamalla Micahin kuolla kuin saasta mikä hän on.


13. David - Last of Us

Yksi koko pelin karuimmista ihmisistä, kun hänet oppii tuntemaan. Ellie on lähtökohtaisesti täysin alakynnessä tässä yhteenotossa mutta aivan lopussa hän saa käsiinsä Davidin machetten jolla sitten raivokkaasti tekee hänestä viillokki. Ellien raivokas hakkaaminen on todellinen ylitappo, mutta se kuvastaa todella hienosti sitä raivoa mitä alla onkaan purkautumassa, kun huomioi mitä olisi voinut tapahtua.


12. Gaul - Legend of Spyro: Eternal Night

Tämä on sellainen nopeasti ohimenevä, mutta ehkä juuri siksi niin hyvä kohtaus. Apinoiden kuningas Gaul on trilogian kakkososan viimeinen pomovihollinen ja kun Spyron pimeät voimat nousevat pintaan taistelun päätteeksi ja purkautuvat niin Gaul muuttuu energian osumasta kiveksi ja hajoaa säpäleiksi. Se on todella upea kohtaus ja se että se tapahtuu todella nopeasti, jotenkin vain korostaa sitä.


11. LeFwee - Sly 3: Konnien Kunnia

Tämä on niin tavallinen mutta silti niin upea tapa jolla vihollisesta päästään eroon, puhumattakaan että tässä pelisarjassa kovin monet viholliset eivät edes kuole, vaan menevät linnaan. LeFwee kohtaa loppunsa todella hienon miekkailun päätteeksi putoamalla mastosta meren syleilyyn, eikä hänestä jää jäljelle kuin merirosvohattu kun hän päätyy Davy Jonesin lokerikkoon.


10. Eddie Gnucci - Punisher

Tuomarin teloitukset ovat todella verisiä ja tämä on niistä hienoimpia, kun Frank heittää Eddien ikkunasta ulos ja suoraan aidan teräspiikkeihin. Veristä ja niin upeaa Punisher tyyliä. Frank käsittelee Eddietä kuin mitä hyvänsä haastaa ja se toimii todella hyvin, mutta samalla aikaa tämä kuolema on jäänyt mieleen parhaiten monista muista niin hienoista teloituksista joita Punisher jakaa.


9. Dettlaff - Witcher 3: Wild Hunt - Blood & Wine

Tämä on todella tunteikas kuolintapa jossa vanha ystävä lopettaa ystävänsä, suojellakseen muita. Hän tietää mitä siitä seuraa mutta tekee silti sen mikä on hänen mielestään oikein. Erityisen upean tästä tekee se, että Noiturin maailmassa asiat eivät ole mustavalkoisia, sillä Dettlaffilla oli syynsä toimia miten toimi ja kun tulee huijatuksi, niin kyllä siinä monella muullakin alkaisi keittää.


8. Davy Jones - Kingdom Hearts III

Davy Jonesin loppu oli Pirates of the Caribbean 3:ssa todella upea ja se tehty hienosti uudelleen tässä pelissä. Jones ottaa ratkaisevan osuman kaatuu sitten laidan yli, pudoten suoraan myrskyn keskukseen ja kadoten meren syövereihin.


7. Doku - Ninja Gaiden Sigma

Tämä on yksi niitä hienoimpia yhteenottoja koko pelissä. Doku on helposti pelin hienoin vihollinen ja samalla aikaa myös yksi vaikeimmista. Aluksi hän vaikuttaa todella pääroistomaiselta, mutta tarinan edetessä paljastuu lisää, mikä muuttaa kaiken. Pelkästään taistelu ninjan ja samurain välillä on hieno, mutta tapa jolla Doku lopulta sitten kuolee on todella upea, kun hän kuolee nauraen ja tietäen että kuolema ei ole aina loppu.


6. Poison Ivy - Batman: Arkham Knight

Myrkkymuratti on yksi parhaita Batman vihollisia koskaan, osittain juurikin siitä syystä, että hän on ajoittainen liittolainen. Tässä pelissä se tulee kaikkein parhaiten esille kun hän päätyy uhraamaan itsensä, pelastaakseen kaiken Variksenpelättimen myrkyltä. Ivy kuolee Batmanin syliin, kuihtuen pois.


5. Talbot - Uncharted 3: Drake's Deception

Yksi parhaita viimeisiä taisteluita koskaan. Marlowen ykkösmies on ehkä se paras ykkösmies koko pelisarjassa koska kakkoseksi jäävät niin Atoq Navarro kuin Nadine Ross. Talbot tarjoaa todellisen haasteen lähitaistelussa ja viimeinen ja ratkaiseva osuma tulee kun Nate kiipeää jyrkännettä ylös päin ja Talbotin yrittäessä tappaa Sully, Nate nappaa aseen ja ampuu. Talbot kaatuu rotkon yli ja katoaa rakennelmien mukana hiekkaan.


4. Tower of Sauron - Middle-Earth: Shadow of Mordor

Tässä pelisarjassa on paljon upeita viimeistelyjä, mutta Torni on ehkä se kaikkein onnistunein. Talion todella purkaa raivonsa tähän viholliseen veitsellään, kunnes sitten viimeistelee miekallaan, tulen roiskuessa. Erittäin näyttävä lopetus todella hienolle yhteenotolle jossa yllättävän paljon psykologisia tekijöitä.


3. Bloody Mary - Wolf Among Us

Tämä on yksi niitä tapauksia kun yllätyksiä tulee vastaan melkoisesti. Ensin Maryn todellinen muoto ja vielä monta kloonia. Sitten Bigbyn todellinen muoto joka tekee selvää jälkeä kaikesta. Viimeinen ja ratkaiseva isku on kuitenkin se kun Iso Paha susi puhkuu ja puhaltaa. Kaikki jäljellä olevat kopiot paiskautuvat seinään ja hajoavat kuin lasi. Todella upea tapa tappaa vihollinen ja vieläpä siten että nostetaan esille jotakin, mikä on kokoajan ollut taustalla, mutta jota pelaaja ei ole välttämättä edes tiennyt.


2. Caranthir - Witcher 3: Wild Hunt

Kaikista yhteenotoista tämä lopetus on parilla tavalla erittäin mieleenpainuva. Caranthir ottaa ensin yhteen Cirin kanssa ja sitten Geraltin kanssa. Kun Geralt sitten onnistuu voittamaan ja antamassa ratkaisevan iskun, niin Caranthir viimeisenä temppunaan siirtää itsensä ja Geraltin veden alle ja syvälle. Geralt onnistuu kuitenkin vapautumaan otteensa ja Caranthir uppoaa verta vuotavana pohjaan.


1. Scorch - Spyro: Year of the Dragon

Siinä on jotakin todella hienoa kun vihollinen putoaa jostakin ja tässä tapauksessa on juurikin samaa tuntua. Scorch lentää ja viimeisen osuman saadessaan putoaa siniseen laavaan ja uppoaa. Tämä on kuitenkin osattu tehdä poikkeuksellisen hienosti, koska se tapahtuu aivan yks kaks ja kyseinen viimeinen osuma näytetään nopeasti kolme kertaa vähän eri kulmasta. Tässä jos missä on juurikin sitä oikeaa tunnelmaa eikä edes pääroistoa vastaan käytävä yhteenotto pärjää lopetuksessa tälle.